5G in de tuinbouw: de volgende stap naar de autonome kas?

DATAGEDREVEN TEELT, PLUKROBOTS, SLIMME TRACK & TRACE EN AUTONOME DRONES

De uitrol van 5G mobiele verbindingen komt steeds dichterbij. In dit (online) event vanuit TomatoWorld gaan experts met elkaar in gesprek over de impact die dit zal gaan hebben op bedrijven in de tuinbouw. Over onder meer: datagedreven teelt, plukrobots, slimme track & trace en autonome drones.

Versnellen van 5G-innovatie

In de vakpers voor de tuinbouw worden allerlei nieuwe toepassingen in het vooruitzicht gesteld. Denk aan grootschalige uitrol van sensoren in kassen, waarmee bijvoorbeeld de oogsttijd en opbrengst veel beter voorspeld kan worden, aan kwaliteitscontrole tijdens transport, of aan meer autonome of flexibel inzetbare robots en drones in de kas. De uitrol van 5G, de 5e generatie mobiele netwerken, maakt het straks nog makkelijker om deze toepassingen in te voeren.

De mogelijkheden zijn enorm, maar welke toepassingen voegen nu echt waarde toe? Welke impact hebben die op de systemen, processen en ketens in de tuinbouw? Er ligt nog veel onontgonnen terrein om met elkaar te verkennen. Daarom wordt nu gewerkt aan 5G innovatie omgevingen, zoals ook met TomatoWorld. Met dit event willen we u hierover informeren en inspireren, en vertellen we over ondersteuning die u kunt ontvangen om deze technologie in te zetten in uw bedrijf.

Registreer hier.

Bron: InnovationQuarter

Datum: 6 juli 2021
Locatie: Online
Tijd: 10:00 - 11:00