6 oktober Masterclass contractinnovatie – meld je aan!

Het is weer tijd voor de Masterclass Contractinnovatie over ‘de juiste zorg op de juiste plek’ van de Vliegwielcoalitie, het National eHealth Living Lab (NeLL) en VitaValley. Dit najaar duikt de Vliegwielcoalitie opnieuw de diepte en actualiteit in rondom dit thema. Op donderdag 6 oktober tussen 13.00 – 17.00.

Meld je aan via: vliegwiel@patientenfederatie.nl, vermeld je naam en organisatie en in het onderwerp: aanmelding Masterclass 6 oktober.

Door wie:  Vliegwiel coalitie, NeLL en VitaValley
Datum:  donderdag 6 oktober
Tijd:  13.00 – 17:00
Voor wie:  zorgaanbieders en zorgverzekeraars
Locatie: Patiëntenfederatie, Orteliuslaan 871, Utrecht 

Meer informatie

Hoe te komen tot structurele bekostiging van digitale innovaties voor de juiste zorg op de juiste plaats? De Vliegwielcoalitie focust zich deze middag op de hardst te kraken noten. Het idee is immers dat als deze noten gekraakt worden, structurele bekostiging ook voor andere, minder complexe toepassingen, mogelijk moet zijn. Denk aan telebegeleiding bij medische zorg, waarbij de huisarts of wijkverpleegkundige een rol heeft indien fysieke zorg nodig is. Of thuisdialyse waarbij hightech technologie thuis moet werken en er continue iemand bij de patiënt aanwezig moet zijn. Dit vraagt om goede afspraken over de bekostiging van de zorg die geleverd wordt vanuit de verschillende partijen. Maar welke mogelijkheden zijn er, hoe kies je tussen de verschillende financieringsmogelijkheden en – de belangrijkste vraag – hoe kom je tot financiële afspraken?  

Aan het begin van de middag starten ze met een overzicht van beschikbare tools en middelen die helpen om contracteringsuitdagingen aan te pakken, waarbij de NZa en NVZ ook aanschuiven. Daarnaast vertellen de collega’s van CZ deze middag over hoe zij in de regio samenwerken aan Duurzame Coalities en hoe anderen hiervan kunnen leren. Het laatste gedeelte van de middag kun je meedoen aan een workshop over het maken van een maatschappelijke kosten-batenanalyse via de Social Return On Investment (SROI) methodiek of een workshop ‘Road to market’, die wordt gegeven door het NeLL. In deze workshop ga aan de slag met tips en tools om de vier belangrijkste knelpunten voor het opschalen van eHealth te slechten. De middag wordt afgesloten met een kleine borrel.  

Bekijk hier het volledige programma

De Vliegwielcoalitie, het NeLL en VitaValley bundelen de krachten

De vliegwielcoalitie merkt dat partijen in het veld begrijpen dat andere vormen van financiering nodig zijn voor de transformatie naar de juiste zorg op de juiste plek, maar dat het zonder instrumenten en handvatten, zoals goede voorbeelden, stappenplannen, factsheets en modelcontracten, lastig is om uit de groef te komen van ‘traditioneel’ contracteren en vaak nog erg veel tijd kost. Daarom organiseren de Vliegwielcoalitie, het NeLL en VitaValley gezamenlijk deze masterclass voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars. 

Bron: Vliegwielcoalitie

Datum: 6 september 2022

Datum: 6 oktober 2022
Locatie: Patiëntenfederatie, Orteliuslaan 871, Utrecht 
Tijd: 13:00 - 17:00