Kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, kortweg AI) kan het leven makkelijker maken voor patiënten, zorgprofessionals en zorgbeheerders. AI is namelijk effectiever in het uitvoeren van taken die doorgaans door mensen worden uitgevoerd en heeft hier slechts een fractie van de tijd voor nodig. De enorme potentie van AI in de zorg heeft er dan ook toe geleid dat verschillende zorginstellingen zijn begonnen met de inzet daarvan.

Het blijft echter nog te vaak bij experimenteren en veel toepassingen halen zelfs de pilot fase niet. Om de belofte van AI waar te maken moeten er namelijk vele uitdagingen worden overwonnen. Het personeel is bijvoorbeeld niet altijd enthousiast over AI toepassingen. Bovendien blijken intelligente algoritmes niet dezelfde positieve resultaten te geven in verschillende zorginstellingen. Ook zijn er tientallen onderzoekers en leveranciers die tegelijkertijd en los van elkaar werken aan intelligente toepassingen. Dit zorgt voor een versplinterd onderzoeksveld en dat is soms het geval binnen dezelfde instelling. Het is ook niet gek als je dan door de bomen het bos niet meer ziet.

Tijdens de online masterclass van IntelliCuris doe je de benodigde kennis en vaardigheden op voor het succesvol inzetten van AI in jouw organisatie. Je leert daarbij om te gaan met de uitdagingen die AI met zich meeneemt. De focus ligt op de praktijk zodat je na het volgen van de masterclass daadwerkelijk aan de slag kunt met AI.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de masterclass!

Bron: IntelliCuris

Datum: 29 maart 2021 t/m 30 maart 2021
Locatie: Online