LSH010 ontbijt: The Amazing Possibilities Of Healtcare In The Metaverse

English version

Datum: donderdag 1 december 2022
Locatie: De Doelen, Rotterdam
Tijd plenaire sessie: 8.00 – 9.00 uur
deuren open vanaf: 07:30 uur

Op donderdagochtend 1 december zijn we met het LSH010 innovatieontbijt te gast tijdens het Immersive Tech Week 2022 in De Doelen! Het thema van deze ochtend: The Amazing Possibilities of the Metaverse. 

Wat is de Metaverse en welke mogelijkheden biedt de Metaverse de zorg- en welzijnssector? Wat gebeurt er al op dat vlak in de Metaverse en wat kun jij daarmee in Rotterdam?

Na afloop van het LSH010 innovatieontbijt kun je (tegen een sterk gereduceerd tarief) verder kennismaken met allerlei VR, AR en Metaverse bedrijven die deelnemen aan de Immersive Tech Week 2022 in De Doelen. Op 1 december gaat het zelfs die gehele dag over healthcare (met sprekers als Diederik Gommers!). Meer informatie hierover kunt u vinden onder het programma op deze pagina.

PROGRAMMA:

08.00: WELKOM

glen

Glen Schrijvers
Moderator

08.05: Keynote – Metaverse

The Amazing Possibilities of the Metaverse

Alex Dowdalls

08.25 – Pitch ronde Deel I

Thema: Improving Quality of Life and Work

Softcare Studios
Valentino Megale
CEO

VR to Fight Burnout
Jose Ferrer Costa
Main Researcher and Digital Content Developer

VR SPARX
Stéphane Grade
CEO

08.30: Talkshow – LSH010 Innovatieve Case: Revalideren in de Metaverse

Haptic feedback and training cognition in VR with stroke patients – LSH010 Case from Rijndam Revalidatie

08.48: Pitch ronde Deel II

Thema: Diversity of VR applications in healthcare

VR Healthy
Katie Hoolahan
Managing Director

Virtuleap
Amir Bozorgzadeh
Cofounder & CEO

Meeva
Elio Salvadori
CEO

08.50: LSH010 Highlights

Nationale Zorginnovatieprijs 2023 – Medical Delta – Lian van Amerongen
Meld je nu aan voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2023! Van dinsdag 15 november 2022 (12:00) tot woensdag 4 januari 2023 (12:00) heeft heel ondernemend Nederland de kans om zich aan te melden voor dé prijs voor de meest innovatieve LSH onderneming in de opschalingsfase! Medical Delta verzorgt weer de regionale voorronde in Zuid Holland.

lian

Lian van Amerongen
Innovatiemanager Medical Delta

Laagdrempelige en begrijpelijke informatie voor mensen met diabetes via app – Arjen Huizinga

arjen

Arjen Huizinga
Founder – MiGuide

09.00: WRAP UP…Verder ontbijten & Netwerken!

10.00: Visit the VR Playground en ervaar zelf de Metaverse!

Met onder andere Rijndam Revalidatie en ClevR. Ervaar zelf waarover is gesproken tijdens het ontbijt en kijk of jij deze innovaties kan toepassen binnen jouw organisatie!

Gebruik van XR in de gezondheidszorg

Het gebruik van XR in de gezondheidszorg neemt toe, van de operatiekamer tot medische lokalen, van pijnbestrijding tot geestelijke gezondheid. Dit betekent ook dat ziekenhuizen nu speciale afdelingen opzetten om zich met XR bezig te houden. In deze sessie brengen we verschillende gezondheidswerkers samen om te bespreken wat de beste manieren zijn om XR in een ziekenhuisomgeving te brengen.

  • Michel van Genderen (moderator), behandelend intensivist gespecialiseerd in advanced analytics & Extended Reality, medeoprichter Datahub Erasmus MC.

10:00-10:30 XR in de gezondheidszorg – waarom en hoe

  • Skip Rizzo, onderzoeksdirecteur bij het USC Institute for Creative Technologies for Medical Virtual Reality
  • Diederik Gommers, hoogleraar Intensive Care geneeskunde Erasmus MC / voorzitter Nederlandse Vereniging voor Intensive Care NVIC

10:30-11:15 Case studies

  • Amir-Hossein Sadeghi MD, PhD, Cardio-thoracale Chirurgie Resident Erasmus MC, Mede-uitvinder PulmoVR en CardioVR, virtual reality chirurgische planning tools voor long- en hartchirurgie. PulmoVR is een op virtual reality en artifical intelligence gebaseerd hulpmiddel dat thoraxchirurgen 3D en realistische weergaven biedt van de specifieke anatomie van hun patiënten.
  • Robbert Brouwer, Healthcare Entrepreneur bij SyncVR Medical, Europa’s grootste XR healthcare platform actief in 7 landen. Hij zal spreken over VR om de gezondheidszorg te verbeteren
  • Hans Vlake BSc, promovendus Erasmus MC en werkzaam bij Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hij zal presenteren Innovatieve manieren om de uitkomst na IC behandeling te verbeteren.
  • Lonneke Staals MD PhD, hoofd van de afdeling Kinder- en Verloskundige Anesthesiologie, Sophia Kinderziekenhuis, Erasmus MC. Zij zal het gebruik van Virtual Reality in de kindergeneeskunde presenteren.

11:15-11:30 VR in richtlijnen voor de gezondheidszorg – Oproep tot actie

De afgelopen jaren heeft een internationaal consortium van wetenschappers & zorgprofessionals samengewerkt om een set richtlijnen te ontwikkelen voor het gebruik van VR in een gezondheidssetting. Wat zijn de richtlijnen en hoe kunt u zich aansluiten bij het initiatief?


Bezoek de Healthcare dag van de Immersive Tech week

Bezoek na het LSH innovatieontbijt tegen gereduceerd tarief deelnemen aan de Healthcare dag van de Immersive Tech week!

Immersive Tech Week 2022

Gebruik ITW-LSH010 = voor 20 % korting op full en dagpassen. Voor de mensen die zich aanmelden voor het LSH010 innovatieontbijt hebben we nog een extra kortingscode. Deze staat in de bevestigingsmail.

Koop hier uw tickets!

1. Kies uw ticket en klik op ‘buy‘ (als u voor een dagticket heeft gekozen, klik dan vervolgens op de gewenste dag.)

2. Boven het blauwe balkje met daarin uw gekozen ticket staat ‘use promotional code’. Als u hierop klikt komt er een mogelijkheid om één van de bovenstaande kortingscodes in te voeren. Klik vervolgens op ‘OK‘.

3. Uw ticket komt nu bij het lijstje te staan. Klik op het zwarte vierkantje met ‘+‘ erin om deze toe te voegen aan uw winkelmandje.

4. Klik vervolgens op ‘next‘ om de betaling voort te zetten.


Over het LSH010 ontbijt

Het LSH010 ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt tenminste vier keer per jaar plaats. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt.

Datum: 1 december 2022
Locatie: De Doelen, Rotterdam
Tijd: 08:00 - 11:00