Donderdag 12 maart 2020: annulering LSH010 ontbijt

Tot onze spijt hebben we op dinsdag 10 maart besloten om het #LSH010 ontbijt van aankomende donderdag 12 maart niet door te laten gaan.

Dit vanwege de recente ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus en de druk die dit met zich meebrengt bij vele (zorg) professionals. We vinden het risico om een grote groep zorgprofessionals bij elkaar te brengen op dit moment niet verantwoord, ook omdat ze mogelijk hard nodig zijn bij de bestrijding van het coronavirus en het voorkomen van verdere besmettingen. Velen van onze gasten zijn werkzaam in de zorgsector en we willen daarom geen enkel risico nemen. Daarnaast is het zo dat we inmiddels van meerdere gasten hebben vernomen dat zij vanwege eigen interne richtlijnen niet meer mogen deelnemen aan externe meetings en congressen.

Via deze website houden we u graag op de hoogte wat betreft de eerstvolgende netwerkgelegenheid.

Vragen?
Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op met Maaike van Zuilen (eventorganisatie) of Caroline Giezeman (gemeente Rotterdam).

Maaike van Zuilen: 06 – 456 32 117 / maaike@philogirl.nl
Caroline Giezeman: 06 – 1034 9941 cp.giezeman@rotterdam.nl

Noteer voor de zekerheid alvast de volgende data van het #LSH010 ontbijt 

  • 11 juni
  • 24 september
  • 10 december

Het LSH010 Ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt tenminste vier keer per jaar plaats in de Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt.

Op 12 maart 2020 vindt het LSH010 Ontbijt weer plaats. Bent u er deze keer ook weer bij?

07.00    –   08.00   Netwerken & Ontbijten
1 op 1 meeting
08.00 08.02 Virtual Reality:
Van angstreductie tot pijnbestrijding
Moderator: Yvonne Nesselaar
08.02 08.52 Virtual Reality:
Van angstreductie tot pijnbestrijding
 

Met onder andere:8 x Virtual Reality in het Maasstad ziekenhuis
Harry Kotey
Innovatiemanager
Maasstad Ziekenhuis
Virtual Reality: Hoe verbeter je de Zorg met VR?
Michel van Genderen
Head of research innovation & Internet of Things (IoT) ICU
Internist – intensivist io
Erasmus MC

Met one minute pitches van diverse VR bedrijven SyncVRVR Gorillaz, MedKitVR en meer! Meld je hiervoor aan via: info@lifesciencesandhealth010.nl

08.52 08.58 LSH010 Highlights

Caroline Giezeman
Projectmanager LSH010 – Gemeente Rotterdam

08.58 09.00 Wrap up
09.00 11.00 Huiskamer van de Toekomst – blijf nog even voor een kopje koffie in de Huiskamer en laat uw eigen innovatie zien!

Meld uw eigen innovatie voor de Huiskamer van de Toekomst aan via het registratieformulier.

1 op 1 sessies

09.15 10.00 Smartsessies

Hoe implementeer je VR succesvol in de zorg?
Over de hele wereld zijn professionals geweldige VR-applicaties aan het maken die patiënten gaan helpen. Maar zonder goede implementatie, is de adoptie hiervan gedoemd te mislukken. Freek Teunen en Jason van Eunen van MedkitVR hebben de succesfactoren onderzocht van goede implementatie. Zij delen de beste lessen uit eigen ervaringen en vanuit ervaringen die zij afgelopen jaren hebben verzameld van tientallen zorgprofessionals en VR-bedrijven. 
 

Opleiden van werknemers in de zorg

Bij het werken in de zorg kom je helaas ook agressie tegen. Het trainen van deze situaties wordt nu vaak gedaan met een rollenspel, al dan niet met een acteur. Het omgaan met agressie kan op een veilige en consistente manier getraind worden in Virtual Reality. VRmaster geeft voorbeelden hoe VR eenvoudig en betaalbaar kan worden ingezet bij het opleiden van medewerkers.

Datum: 12 maart 2020 t/m 12 maart 2020
Locatie: Life Sciences & Health Hub - Rotterdam Science Tower
Tijd: 07:00 - 11:00
Programma: Programma