LSH010 ontbijt: donderdag 17 juni 2021

Op donderdagochtend 17 juni vindt het volgende LSH010 ontbijt weer plaats! De ontbijtsessie staat deze keer in het teken van: DNA sequencing & gepersonaliseerde behandelingen in de zorg.

Berry Kriesels & Prof. dr. Casper van Eijck & Ruud van Raak

Wil jij meer weten over hoe een algoritme hét verschil gaat maken bij patiënten met Alvleesklierkanker? Berry Kriesels, Founder en CEO van Omnigen en Prof. dr. Casper van Eijck, Pancreato-biliair Chirurg bij het Erasmus MC, presenteren hun case over een beter behandelplan voor Alvleesklierkankerpatiënten met behulp van een algoritme.

Hiernaast licht Ruud van Raak, Programmamanager managementautoriteit Kansen voor West, toe waarom Kansen voor West positief heeft geoordeeld over het project van Omnigen en belicht hij wanneer de volgende REACT ronde van start gaat.

“Alvleesklierkanker heeft een 5-jaar overlevings-percentage van slechts 6%. Bekend is dat 45,3% van de patiënten niet de gewenste response op de standaard chemokuur behandeling genaamd FOLFIRINOX heeft. Zij hebben wel zware bijwerkingen en een hevig verminderde kwaliteit van leven. Deze groep is gebaat bij een andere behandeling. Omnigen heeft een algoritme ontwikkeld om met circa 90% zekerheid, responders en non-responders van elkaar te scheiden. Naarmate de dataset toeneemt, neemt ook de betrouwbaarheid toe. Er zijn in de EU ieder jaar 57.000 patiënten met € 60.000 kosten per behandeling per patiënt.”

Partners: Omnigen (Delft), Erasmus MC (Rotterdam)

Madelon Johannesma, CZ zorgverzekeraars

Foto Madelon Johannesma

Madelon Johannesma, Programmamanager Zorginnovatie CZ, geeft een presentatie om de visie van CZ op gepersonaliseerde zorg toe te lichten en gepersonaliseerde zorgtrajecten te bespreken.

Rokesh Jankie, Google

Rokesh Jankie foto

Hiernaast geeft Rokesh Jankie, Engineering Manager Google Cloud, een inkijkje in de visie van Google op DNA sequencing en gepersonaliseerde behandelingen in de zorg!

Uiteraard vinden er weer diverse smart sessies plaats! Jalal Dahham en Roeland Kollen van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in de GCC-landen (Gulf Cooperation Council) vertellen u tijdens een smart sessie meer over de kansen voor eHealth ondernemers in de Golf-regio. Nicole van ’t Wout, Founder & CEO van blendIN solutions, lanceert tijdens een smart sessie de nieuwe mobile learning innovatie in de zorg: Wisbits! Tenslotte organiseert Femke Blokhuis, programma manager Smart Health Amsterdam, een smart sessie over Smart Health Amsterdam in samenwerking met Ivo Kerklaan, Innovatiemanager Atalmedial & Jörgen Sandig, AI Startup Lab.

Uiteraard kunt u ook weer uw online profiel aanmaken en 1 op 1 meetings inplannen (ook deze keer weer gedurende twee dagen!). Meld u nu aan en laat u tijdens het komende LSH010 ontbijt inspireren!

Datum: donderdag 17 juni
Locatie: virtueel

Start plenair programma: 08.00 – 9.00 uur
Smart sessies: 09.15 – 10.15 uur
1 op 1 meetings: 17 juni & 18 juni

Klik hier om aan te melden en om het programma te bekijken!

OVER HET LSH010 ONTBIJT

Het LSH010 ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt tenminste vier keer per jaar plaats. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt.

 

Datum: 17 juni 2021
Locatie: Online
Tijd: 08:00 - 11:00