‘De mens is ook een dier’ is de tweede editie van een reeks online masterclasses speciaal voor jongeren waarbij een wetenschapper en kunstenaar live in gesprek gaan over COVID-19 en de lockdown. Deze masterclasses worden elke laatste donderdag van de maand uitgezonden door Rotterdam Science Gallery.

Waar komt het coronavirus nu precies vandaan? Onze voedselketen, bevolkingsgroei, intensieve veehouderij, reisverkeer en klimaatveranderingen; het zijn allemaal factoren die een rol spelen bij de uitbraak van een (nieuwe) infectieziekte bij mens en dier.

Tijdens deze masterclass spreken zij met viroloog Marion Koopmans en beeldend kunstenaar Iwan Smit over de One Health-benadering. Die gaat ervan uit dat de gezondheid van mensen niet op zichzelf staat, zeker als je het hebt over infectieziekten. Zijn mensen immers ook geen dieren? Aan het einde van de masterclass worden er vragen vanuit de chat beantwoord.

Zelf ook graag bezig met tekenen en illustreren? Leer het van Iwan Smit! Schrijf je in voor de aansluitende online workshop met Iwan (21.00 – 22.00 uur) en ga zelf aan de slag. Er zijn maximaal 20 plekken voor deze workshop.

MELD JE AAN VOOR DE MASTERCLASS

MELD JE AAN VOOR DE AANSLUITENDE WORKSHOP

Datum: 25 februari 2021
Locatie: Livestream YouTube
Tijd: 20:00 - 22:00