Woorden en Daden is de eerste editie van een reeks online masterclasses van Rotterdam Science Gallery waarin een wetenschapper en kunstenaar live in gesprek gaan over een thema naar aanleiding van COVID-19 en de lock-down. Deze masterclasses worden elke laatste donderdag van de maand uitgezonden. Jij kunt live meedoen!

Wat is er in 2020 allemaal gebeurd? Was het alleen maar negatief? En hebben we er ook nieuwe dingen van geleerd? Sinds de eerste corona-besmetting in ons land is ieders leven overhoop gegooid, maar met geduld bouwen we het weer op. Maar hoe dan?

Tijdens de eerste masterclass blikken we met professor Diederik Gommers en spoken-word artiest Elten Kiene terug op een bizar jaar en kijken we vooruit met nieuwe hoop. Hoe gaan we nu verder, en kunnen we nog terug naar hoe het was? Een lesje toegepaste biologie door Nederlands bekendste dokter en een uitstapje in de wereld van woordkunst. Aan het einde van de masterclass worden er eventueel vragen beantwoord.

Wil je zelf aan de slag met spoken word? Voor de liefhebbers is er aansluitend (21.00 – 22.00 uur) een online workshop met Elten Kiene waarbij de deelnemers (max.20) samen een tekst maken die alles zegt.

Bron: Rotterdam Science Gallery

Datum: 28 januari 2021
Locatie: Livestream via YouTube
Tijd: 20:00 - 20:45