Rotterdam Science Gallery: (R)EVOLUTION - VEERKRACHT IN TIJDEN VAN COVID

Laten we er niet om heen draaien: sinds de uitbraak van het coronavirus is niets meer zoals het was. Het is zoeken naar nieuw perspectief. Een nieuwe wereld. Een nieuwe identiteit. Een nieuwe toekomst. Deze tijd vraagt flexibiliteit van ons als samenleving, veerkracht van ons als mens en een nieuwe blik op onze toekomst. Want dat die toekomst is getekend door de afgelopen tijd, dat staat vast. Of dat erg is? Dat is een andere vraag.

(R)EVOLUTION neemt het veelzijdige COVID-19 onderzoek als startpunt. De tentoonstelling doet verslag van een zoektocht die Rotterdamse jongeren, kunstenaars, en wetenschappelijk onderzoekers ondernamen: wat is er voor hun veranderd sinds de corona-uitbraak? Wat betekent dit voor wetenschap, gezondheidszorg, maatschappij en voor onszelf? Wat hebben we geleerd? En hoe kunnen we dit gebruiken om sterker uit de crisis te komen? Dat is aan ons.

Science Gallery Rotterdam is een gloednieuwe openbare ruimte in het Erasmus MC Rotterdam waar wetenschap, kunst, de maatschappij, onderwijs en gezondheidszorg samenkomen. Totdat de permanente ruimte in het hoofdgebouw van het Medisch Centrum gerealiseerd is, organiseren we gratis pop-uptentoonstellingen en evenementen in het Erasmus MC en in de stad.

JOIN THE OPENING

(R)EVOLUTION wordt geopend tijdens Science Hotel. Tijdens ‘De Europese Nacht van de Onderzoeker’, vrijdagavond 24 september 2021, maak je persoonlijk kennis met onderzoekers die allemaal werken aan een stukje van de puzzel voor een veilige en gezonde wereld. Klik hier om te registreren voor de opening.

BEZOEKEN

De tweede tentoonstelling (R)EVOLUTION is vanaf 25 september 2021 tot 2 januari 2022 te bezoeken in de passage van het Erasmus MC. Toegang is gratis.

TOURS

Boek een gratis tour tijdens de openingsavond (24 september 2021) of gedurende de weekenden. Tijdens een tour neemt een van onze mediators je mee door de tentoonstelling en duik je in de achterliggende onderwerpen van een aantal kunstwerken.

Bron: Rotterdam Science Gallery

Datum: 25 september 2021 t/m 2 januari 2022
Locatie: Erasmus MC passage, Rotterdam