Rotterdamse eHealth Week 2022

Ook in 2022 organiseren we weer een Rotterdamse eHealth Week als onderdeel van de landelijke Slimme Zorgestafette. Door de gehele stad heen worden gedurende de week van 7 t/m 11 februari diverse activiteiten georganiseerd. Zo ook het Rotterdams eHealth Ontbijt op donderdag 10 februari!

Bekijk de activiteiten tijdens de landelijke Slimme Zorgestafette hier: slimmezorgestafette2022.nl

Organiseer jij ook een eHealth activiteit in jouw organisatie die week? Meld deze dan aan bij maaike@philogirl.nl. en we plaatsen jouw activiteit ook op de websites van de Rotterdam eHealth Agenda, Gezond010 en Life Sciences & Health 010.Maandag 7 februari

Thema: Digitale Vaardigheden

Activiteiten:

 • 12:00 – 13:00
  Online Meetup Slimme zorg Ikazia

  Meld je hier aan
  Hoe zet je je kostbare tijd zo efficiënt mogelijk in om jouw patiënten de best mogelijk zorg te bieden? In Ikazia gebruiken we hiervoor o.a. BeterDichtbij (digitaal contact) en Luscii (thuismeten). Tijdens deze meet up gaan we graag met elkaar in gesprek over hoe deze diensten ons werk makkelijker en slimmer kunnen maken en hoe je ze zo goed mogelijk in de zorgpaden integreert.
  We willen je inspireren om na te denken over hoe jij digitale zorg in kunt zetten voor jouw patiënten. Doe je mee?
  Accreditatie is toegekend.


Dinsdag 8 februari

Thema: Organisatie en regie

Activiteiten:

 • 09:30 – 10:30 / 11:00 – 12:00 / 13:00 – 14:00 / 14:30 – 15:30
  Ervaar zorg gerelateerde innovatie- en technologieproducten
 • Meld je hier aan
  In de Zorg van Nu punt Rotterdam Albeda Zorgcollege kunt u zelf verschillende zorg gerelateerde
  innovatie- en technologieproducten uitproberen en krijgt u informatie betreffende deze producten.

 

 

 • 10:00 – 12:00  / 13:00 – 15:00
  De Lelie Zorg Estafette


  Meld je hier aan
  Tijdens de Lelie Zorg Estafette vertellen zorgmedewerkers van Lelie zorggroep over hun ervaringen met eHealth-toepassingen. In de thuiszorg, verpleeghuiszorg en ambulante hulpverlening maakt Lelie zorggroep gebruik van slimme toepassingen, zoals een zorghorloge, GPS-tracker met alarmfunctie en slimme meetapparatuur. We rijden tijdens de estafette met onze bus vol waardering naar verschillende plekken in het land en vertellen, onder het genot van een warm drankje, over onze ervaringen in de praktijk. Benieuwd hoe wij bloeddruk meten op afstand of op welke manier wij de glucosewaarden van de cliënt op afstand monitoren? Kom dan langs tijdens de Lelie Zorg Estafette in Rotterdam Hoogvliet op 8 februari en ervaar de slimme zorg!
 • 10.00 – 13.00
  OPEN huis: Comfortwoning Delfshaven
  Comfortwoning Delfshaven
  Kom kennis maken!
  Langer én veiliger thuis blijven wonen met kwaliteit van leven. Maak op een laagdrempelige manier kennis met e-Health oplossingen in De Comfortwoning, verdeeld over de volgende categorieën: E-gemak, E-hygiëne, E-welzijn, E-veiligheid.Wilt u de woning bezoeken? Kom gerust langs! Er staat koffie en wat lekkers klaar!Adres Comfortwoning Delfshaven
  Gijsinglaan 238  / 3026 BD Rotterdam
 • 13.00 – 16.00
  OPEN huis: Comfortwoning Prins Alexander
  Comfortwoning Delfshaven

  Adres Comfortwoning Prins Alexander
  Hendrick Staetsweg 17 / 3067 VM Rotterdam (in wooncentrum Helga)
 • 12.15 – 13.15
  Online Meetup Slimme zorg Maasstad Ziekenhuis

  Meld je hier aan
  Hoe zet je je kostbare tijd zo efficiënt mogelijk in om jouw patiënten de best mogelijk zorg te bieden? In het Maasstad ziekenhuis gebruiken we hiervoor o.a. BeterDichtbij (digitaal contact) en Luscii (thuismeten). Tijdens deze meet up gaan we graag met elkaar in gesprek over hoe deze diensten ons werk makkelijker en slimmer kunnen maken en hoe je ze zo goed mogelijk in de zorgpaden integreert. We willen je inspireren om na te denken over hoe jij digitale zorg in kunt zetten voor jouw patiënten. Deze meetup is gericht op zorgverleners in het Maasstad ziekenhuis, zij kunnen zich aanmelden via interne communicatie kanalen. Accreditatie is toegekend.
  Maasstad-ziekenhuis
 • 14.30 – 17.00
  Wijkwandeling Delfshaven

  Meld je hier aan
  De focus van deze wijkwandeling ligt op het laten zien wat er al gebeurt en wat iedereen bijdraagt aan de netwerksamenwerking gericht op zorg en ondersteuning. Daarnaast gaan we tijdens de wandeling met elkaar in gesprek over waar nog versterking nodig is en hoe dit vorm moet krijgen. We starten met een film, als introductie op de netwerksamenwerking. Daarna volgen we op locatie 6 pitches van 6 partijen die onderdeel zijn van dit netwerk. De route is nog in de maak. De afsluiting vindt plaats in het Huis van de wijk.
  Bekijk hier het programma en de route: PROGRAMMA
  Download: SAVE THE DATE
 • 16.30 – 17.30
  Sessie bibliotheeksector

  Meld je hier aan
  Zorgverleners bieden slimme digitale zorg aan, bijvoorbeeld in de vorm van patiëntportaal of videoconsult. Voor veel mensen is dit nog best moeilijk omdat ze onvoldoende digitaal vaardig zijn. Om patiënten te ondersteunen, verwijzen zorgverleners steeds vaker door naar de lokale bibliotheek. De bibliotheek ondersteunt mensen die moeite hebben om informatie te begrijpen en digitale zorgtoepassingen (e-health) te gebruiken met workshops en cursussen. In deze regiosessie vertellen bibliotheken en zorgorganisatie ZEL over hun inzet en samenwerking bij digitale gezondheidheidsvaardigheden.

 


 

Donderdag 10 februari

Thema: Technologie

Activiteiten:

 • 08.00 – 09.30
  Rotterdams eHealth Ontbijt

  Meld je hier aan
  Hoe mooi is het als alle Rotterdammers in 2030 eenvoudig en makkelijk gezond (kunnen) blijven? Welke transitie is noodzakelijk om de zorg van de toekomst betaalbaar en kwalitatief van hoog niveau te houden? Welke rol speelt eHealth daarbij? Op donderdag 10 februari organiseren we weer voor de vierde keer het Rotterdams eHealth Ontbijt. Vele miljoenen euro’s aan subsidies uit SET, PreSET, Covid-19 SET en de DigiDeal010 zijn de afgelopen jaren geïnvesteerd: welke mooie nieuwe initiatieven zijn daaruit voortgekomen?

 • 10.00 – 15.00
  OPEN huis: Comfortwoning Delfshaven
  Comfortwoning Delfshaven
  Kom kennis maken!
  Langer én veiliger thuis blijven wonen met kwaliteit van leven. Maak op een laagdrempelige manier kennis met e-Health oplossingen in De Comfortwoning, verdeeld over de volgende categorieën: E-gemak, E-hygiëne, E-welzijn, E-veiligheid.Wilt u de woning bezoeken? Kom gerust langs! Er staat koffie en wat lekkers klaar!

  Adres Comfortwoning Delfshaven

  Gijsinglaan 238 3026 BD Rotterdam
 • 16.00 – 17.00
  VITR- Hoe kun je eHealth succesvol inzetten ten behoeve van preventie in Rotterdam?

  Heel Rotterdam gezonder? Hoe kun je eHealth inzetten om een gezonde leefstijl te bevorderen en preventief aan de slag te gaan met je gezondheid? Tijdens een Q&A met cardioloog Leonard Hofstra gaat VITR projectleider Sofian Oueslati in gesprek over welke impact eHealth kan hebben op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Sofian en Leonard delen hun ervaringen met het leefstijlplatform VITR dat inmiddels door heel Rotterdam wordt uitgerold en waarvan iedere Rotterdammer gebruik kan maken. Een sterke stad is een stad met gezonde inwoners. Daarom helpt VITR alle Rotterdammers, jong en oud, hun gezondheid te verbeteren.
  Met de VITR Vitaalscan kunnen bij alle Rotterdammers de factoren hartrisico en leefstijl (én hygiëne) worden gemeten. Door het advies uit de scan te koppelen aan bestaande leefstijl- en gezondheidsinitiatieven én door de effecten van de aangeboden leefstijlinterventies te meten, komen we samen met alle zorgprofessionals van Rotterdam tot een gezondere stad.Wil jij meer weten over VITR en hoe jij daar als professional maar ook juist als burger (gratis!) gebruik van kan maken? Kom dan online naar dit eHealth webinar.Je kunt je aanmelden via: hallo@vitr.nl


Activiteiten partners

Benieuwd naar de activiteiten van onze partners?

Dinsdag 1 februari

Activiteiten van Vilans:

 • 09:00 tot 10:00 uur
  Hoe onderzoek je – als organisatie zelf – de toegevoegde waarde van technologie?
  Bekijk activiteit
 • 10:30 tot 11:30 uur
  Een blik op de toekomst van datagedreven zorg 
  Bekijk activiteit
 • 13:00 tot 14:00 uur
  Techniek in de nieuwbouw: cliënten en projectleiders aan het woord
  Bekijk activiteit
 • 14:30 tot 15:30 uur
  Samen implementeren, inclusief denken en doen
  Bekijk activiteit
 • 16:00 tot 17:00 uur
  Samen implementeren, inclusief denken en doen
  Bekijk activiteit

 

Dinsdag 8 februari

Activiteiten van Vilans:

 • 09:00 tot 10:00 uur
  Digitale vaardigheden in de zorg
  Bekijk activiteit
 • 10:30 tot 11:30 uur
  Het implementeren van zorgtechnologie
  Bekijk activiteit
 • 14:30 tot 15:30 uur
  Datagedreven zorg: wat vraagt een goede toepassing en wat kan dit organisaties opleveren?
  Bekijk activiteit
 • 16:00 tot 17:00 uur
  Financiering van zorgtechnologie: zo pak je dat aan 
  Bekijk activiteit

 


 

Bron: Rotterdam eHealth Agenda

Datum: 7 februari 2022 t/m 11 februari 2022
Locatie: Online & Offline