LSH010 ontbijt: donderdag 24 september 2020

Het LSH010 Ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt tenminste vier keer per jaar plaats in de Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt.

Op 24 september 2020 vindt het LSH010 Ontbijt weer plaats. Locatie: bij u thuis danwel op locatie. We laten het graag nog even weten! Bent u er deze keer ook weer bij? Meld u hier aan.

Plenair programma

Aankomend ontbijt zullen we uitgebreid aandacht besteden aan ‘Virtual Reality: Van angstreductie tot pijnbestrijding’. Met onder andere:

8 x Virtual Reality in het Maasstad ziekenhuis
Harry Kotey
Innovatiemanager
Maasstad Ziekenhuis

Virtual Reality: Hoe verbeter je de Zorg met VR?
Eva Klijn
Internist-Intensivist
Erasmus MC

Michel van Genderen
Head of research innovation & Internet of Things (IoT) ICU
Internist – intensivist io
Erasmus MC

Ook krijg je dit ontbijt weer een update uit LSH010.

Huiskamer van de Toekomst

Blijf nog even voor een kopje koffie n de Huiskamer en laat uw eigen innovatie zien!

Meld uw eigen innovatie voor de Huiskamer van de Toekomst aan via het registratieformulier.

In de Huiskamer – Moet je rekening houden met privacy bij het gebruik van een VR-bril? Zo ja, aan welke aspecten moet je dan denken? Stel je vragen aan de privacy-advocaten van Ploum, Rotterdam Law Firm. Aan de hand van jouw toepassing kunnen we samen kijken wat jij nodig hebt op het gebied van privacy.

Smartsessies

Naast het plenaire programma organiseren we deze keer uiteraard ook weer diverse smartsessies:

Hoe implementeer je VR succesvol in de zorg?
Over de hele wereld zijn professionals geweldige VR-applicaties aan het maken die patiënten gaan helpen. Maar zonder goede implementatie, is de adoptie hiervan gedoemd te mislukken. Freek Teunen en Jason van Eunen van MedkitVR hebben de succesfactoren onderzocht van goede implementatie. Zij delen de beste lessen uit eigen ervaringen en vanuit ervaringen die zij afgelopen jaren hebben verzameld van tientallen zorgprofessionals en VR-bedrijven.

Opleiden van werknemers in de zorg
Bij het werken in de zorg kom je helaas ook agressie tegen. Het trainen van deze situaties wordt nu vaak gedaan met een rollenspel, al dan niet met een acteur. Het omgaan met agressie kan op een veilige en consistente manier getraind worden in Virtual Reality. VRmaster geeft voorbeelden hoe VR eenvoudig en betaalbaar kan worden ingezet bij het opleiden van medewerkers.

Datum: 29 juni 2020

Datum: 24 september 2020 t/m 24 september 2020
Locatie: Life Sciences & Health Hub - Rotterdam Science Tower
Tijd: 07:00 - 11:00