De e-healthweek krijgt na vier jaar een nieuwe naam en invulling: de Slimme Zorg Estafette. Niet een week, maar vier weken lang ­­­­­aandacht voor slimme zorg en innovatie. Van 1 tot en met 26 februari 2021.

Zorginnovaties worden al in grote mate toegepast in de praktijk. De coronacrisis heeft ook laten zien dat beeldbellen of digitale consultaties tussen zorgprofessionals een grote bijdrage kunnen leveren. Hierdoor kwamen innovatie en slimme zorg in een stroomversnelling terecht. Het bleek niet alleen noodzakelijk om te innoveren, maar ook mogelijk. Het is nu belangrijk om deze beweging vast te houden en niet terug te vallen in oude gewoonten en werkwijzen. En daar hebben we elkaar voor nodig.

Daarom vindt van 1 tot en met 26 februari 2021 de Slimme Zorg Estafette plaats: iedere week staat slimme zorg centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Zo kunnen organisaties in verschillende regio’s van elkaar leren. En kan iedereen ervaring opdoen met slimme zorg en innovatie voor gezondheidszorg en welzijn.

Regio: West (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht)

Bron: Slimme zorg estafette

Datum: 8 februari 2021
Locatie: Online
Tijd: 10:00 - 12:00