Tech Congres: Immersive Tech Week - De Doelen

De 8ste editie van VRDays Europe/Immersive Tech Week vindt in november 2022 plaats in de Rotterdamse Doelen. Een allesomvattend internationaal meerdaags congres waar tech, kunst, educatie, gezondheidszorg en commercie samenkomen.
Na eerdere edities gaan de Doelen, VRDays en Laval Virtual als partners van dit evenement in 2022 groot uitpakken. We zijn dan ook verheugd dat we de Immersive Tech Week door samenwerking met gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners en Venture Café naar Rotterdam hebben weten te halen.

Tech is overal, op de werkvloer, bij sport en spel, entertainment, wetenschap, de zorg en in de commercie. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Sterker nog, we kunnen niet meer zonder, wij leven in een digitale wereld en de zogenaamde immersieve technologie gaat de komende tijd een enorme vlucht nemen. Daar wil de Doelen, midden in een dynamische stad als Rotterdam samen met vele Rotterdamse partners natuurlijk bij zijn. Een wervelend congres met themadagen, workshops, debatten, demonstraties en een beurs met de laatste snufjes en ontwikkelingen.

Directeur Janneke Staarink: “De Doelen is in transitie en wil een belangrijke rol spelen zowel in en met de stad en ook op het internationale vlak. We zijn dan ook verheugd dat we de Immersive Tech Week naar Rotterdam hebben weten te halen. Het past bij de stad en juist het feit dat er niet alleen technische koppen zullen rondlopen in november 2022, maar dat we kunstenaars en andere creatieven bij het congres betrekken stemt ons vrolijk. Het zijn juist de kunstenaars, dichters en filosofen die ons in de toekomst gaan helpen met deze immersieve materie.”

Oprichter en festivaldirecteur Benjamin de Wit: “De stap van Amsterdam naar de Doelen in Rotterdam komt op het juiste moment. De Doelen staat midden in deze samenleving en de stad Rotterdam heeft alles: industrie, innovatie, het Erasmus MC, een rijke kunstsector, internationale allure én een edge, een kracht, een wil om te vernieuwen zoals je bijna nergens anders ziet.”

Bron: De Doelen

Datum: 28 november 2022 t/m 2 december 2022
Locatie: De Doelen, Rotterdam