Zet jouw medewerkers in hun kracht

Haal jij het optimale uit de medewerkers binnen jouw zorgorganisatie? Met Sterk in je werk coaching ontdekken en begrijpen medewerkers hun eigen krachten beter. Ze kunnen zichzelf beter ontwikkelen en zijn extra gemotiveerd. Een initiatief waarbij zorgprofessionals gratis gebruik mogen maken van coaching.

dekracht

Medewerkers die weten waar hun talenten liggen en wat hun ambities zijn, verbeteren de zorgorganisatie van binnenuit. Draag positief bij aan het behoud van medewerkers in de organisatie met behulp van coaching. De coaching is gratis, onafhankelijk en persoonlijk. Zorgprofessionals die gebruik willen maken van coaching melden zich eenvoudig aan via de website. Vervolgens krijgen zij een coach toegewezen.

Coaching betekent niet automatisch dat je daarna op zoek gaat naar een nieuwe baan. Met een paar korte en persoonlijke gesprekken ontdekt de zorgprofessional of het werk nog past en of dit te verbeteren is. Het kan verfrissend zijn en nieuwe inzichten opleveren om met een onbekende coach van gedachten te wisselen. De zorgprofessional krijgt passende adviezen aan de hand van zijn of haar eigen vragen en situatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Tips & tricks hoe je beter het gesprek voert met je leidinggevende of een lastige collega
  • Adviezen voor een betere werk-privé balans
  • Mogelijkheden voor een extra cursus of opleiding

Ken je een zorgprofessional die coaching kan gebruiken? Breng de campagne gerust onder de aandacht. deRotterdamseZorg heeft hiervoor ook een toolkit beschikbaar met beeldmateriaal en voorbeeldteksten. Vraag de toolkit aan door te mailen naar info@derotterdamsezorg.nl.

“Dankzij Sterk in je werk heb ik ontdekt dat mijn hart nog steeds bij zorg en welzijn ligt én dat ik mij verder wil ontwikkelen in mijn vak”

– Birgit – deelnemer Sterk in je werk 

SAVE THE DATE: STERK IN JE WERK WEEK

Voor de 7e keer op rij organiseren deRotterdamseZorg en een groot aantal aangesloten zorgorganisaties de Sterk in je Werk week. Zet de week van 14- 18 november vast in je agenda! Dit jaar zijn de workshops online en offline.

Samen vinden we dat iedere zorgmedewerker tijd en aandacht voor zichzelf nodig heeft. Tijdens de Sterk in je Werk week geven we jou de gelegenheid om aan je eigen ontwikkeling en loopbaan te werken, door gezamenlijk een compleet en aantrekkelijk programma van workshops en activiteiten aan te bieden. Dit jaar staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Zorg van de toekomst
  • Vitaliteit
  • Sterk in ontwikkeling
  • Sterk in verandering

De Sterk in je Werk week zet de toon in onze regio, die net als de rest van de zorgsector in Nederland kampt met werkdruk en krapte. Door actief ruimte te maken voor persoonlijke ontwikkeling, zorgen we er samen voor dat onze medewerkers gemotiveerd blijven en hart voor de zorg houden.

Voor de projectleiders van de Sterk in je werk Week is er dinsdag 6 september van 15-17 uur een online kick off. Wil je erbij zijn? Klik dan hier

Bron: De Rotterdamse Zorg

Datum: 4 september 2022

Datum: 14 november 2022 t/m 18 november 2022
Locatie: Online