LSH010 interview.

uitgelichte afbeelding

EIT Health opereert binnen ‘kennisdriehoek’ business, onderzoek en educatie

LSH010 interview

Hoe kan de verouderende bevolking in Europa beter de eigen gezondheid managen? Dat is één van de vragen waarmee EIT Health zich dagelijks bezighoudt. Het kantoor voor de Benelux en Israël is gevestigd in Rotterdam. ‘Rotterdam is een van de gezondheidshoofdsteden van Europa.’

Portretfoto Rosa Meijer
LSH010 interview

Parnassia wil het gedrag van GGZ-patiënten voorspellen met data

Op basis van data het gedrag en de beste behandeling van patiënten voorspellen. Rosa Meijer, data scientist bij de Parnassia Groep, is ervan overtuigd dat het kan. Maar eerst moet de kwaliteit van de data intern verbeterd worden. ‘Er komt steeds meer enthousiasme en bewustwording over het gebruik van data.’

Lees meer
Portretfoto Hicham Shatou, LeQuest
LSH010 interview

Rotterdams LeQuest verovert de wereld met trainingen voor medische apparatuur

Hicham Shatou verloor ruim tien jaar geleden een dierbare doordat zorgpersoneel niet goed met de medische apparatuur kon omgaan. Daarom richtte hij in 2011 LeQuest op, dat trainingen voor medische apparatuur ontwikkelt. Inmiddels werkt zijn bedrijf vanuit Rotterdam samen met de vijf grootste fabrikanten ter wereld en is het actief in meer dan twintig landen. ‘Fabrikanten zijn vooral gefocust op het apparaat en de functionaliteiten. Wij richten ons op de workflow van de medewerkers.’ 

Lees meer
Portretfoto van Micha van Lin bij het Depot in Rotterdam
LSH010 interview

Task Force Health Care verbindt Nederlandse LSH-organisaties met de hele wereld

Elke Nederlandse organisatie met internationale ambities in life sciences & health maakt een andere reis. De Nederlandse non-profitorganisatie Task Force Health Care (TFHC) ondersteunt bedrijven al 25 jaar bij die grensoverschrijdende expeditie. ‘Door ons sterke publiek-private netwerk kunnen we overal ter wereld deuren openen,’ zegt algemeen directeur Micha van Lin.

Lees meer
portretfoto CAROLIEN VERMAAS bijgesneden
LSH010 interview

TERUGBLIK HEALTH INNOVATION SCHOOL 2020 (III): CAROLIEN VERMAAS (HD GROEP)

LSH010, Bureau Zorginnovatie, De Rotterdamse Zorg en Alles is Gezondheid organiseerden in 2020 voor het eerst de Health Innovation School (HIS) Rotterdam in de LSH01-hub. Een Rotterdamse editie van de landelijke HIS, waar deelnemers leren innoveren en impact te maken met zorginnovaties. In aanloop naar tweede editie, die start in mei 2021, blikken we met drie alumni terug. In deel 3: Carolien Vermaas, directeur senioren- & zorghuisvesting van vastgoedontwikkelaar HD Groep.

Lees meer
Portretfoto Marlous Roodnat
LSH010 interview

Leer innoveren en impact maken tijdens de Health Innovation School

LSH010, Bureau Zorginnovatie, De Rotterdamse Zorg en Alles is Gezondheid organiseerden in 2020 voor het eerst de Health Innovation School (HIS) Rotterdam in de LSH01-hub. Een Rotterdamse editie van de landelijke HIS, waar deelnemers leren innoveren en impact te maken met zorginnovaties. In aanloop naar tweede editie, die start in mei 2021, blikken we met drie alumni terug. In deel 2: Marlous Roodnat, programmamedewerker pleegzorg en gezinsvormen bij Enver, dat jeugd- en opvoedhulp biedt in de regio Rijnmond.

Lees meer
Portretfoto Eline Vrijland van beest
LSH010 interview

Hoe je de perfecte investeerder voor jouw startup vindt - Talkshow Thomas van Zijl & Eline Vrijland-van Beest

Eline Vrijland-van Beest is een jonge, succesvolle ondernemer. Zij verkocht in 2016 als begin-dertiger haar startup – die een product ontwikkelde tegen slaapapneu – voor miljoenen aan Philips. Tegenwoordig is ze CEO van Hybridize Therapeutics, een bedrijf dat medicijnen ontwikkelt tegen virussen – heel relevant op dit moment! Als partner bij BlueSparrows Medtech Fund en venture partner bij Thuja Capital zit ze ook aan de andere kant van de tafel, als investeerder.

Lees meer
Portretfoto Merlijn Snijders bijgesneden
LSH010 interview

TERUGBLIK HEALTH INNOVATION SCHOOL 2020 (I): MERLIJN SNIJDERS (GEMEENTE ROTTERDAM)

LSH010, Bureau Zorginnovatie, De Rotterdamse Zorg en Alles is Gezondheid organiseerden in 2020 voor het eerst de Health Innovation School (HIS) Rotterdam in de LSH010-hub. Een Rotterdamse editie van de landelijke HIS, waar deelnemers leren innoveren en impact te maken met zorginnovaties. In aanloop naar tweede editie, die start in 2021, blikken we met drie alumni terug. In deel 1: Merlijn Snijders, beleidsadviseur publieke gezondheid bij de gemeente Rotterdam.  

Lees meer
Mevrouw rekt zich uit in bed, teskt: introducing Zodd
LSH010 interview

Smart speaker allows the elderly to continue living at home independently for longer

Allow the elderly to continue living at home independently for longer with the help of a smart speaker. That’s the aim of the Virtual Carer. Inventors Maheep Gupta and Freek Teunen received the full subsidy amount requested from Citylab010 at the end of last year. They’ll now provide a little more information about their solution.

Lees meer
Foto Mira overkleeft en een man van Phileas Fit
LSH010 interview

Phileas Fit: A vitality trip around the world in three months

‘It’s better to play and reward instead of dishing out instructions and pointing the finger’

 

As an organization, how can you encourage your employees to get fitter? By combining gamification and blended care and making healthy behaviour fun, according to entrepreneur and lifestyle coach, Mira Overkleeft-de Bruin and company doctor and researcher at the Erasmus MC Tessa Kouwenhoven. Their joint vision has led to vitality programme, Phileas Fit. ‘We close the gap between knowing but not doing.’

Lees meer