LSH010 Interviews

We zijn ontzettend trots op onze LSH010 Community. Daarom delen we graag verhalen van de innovatieve Life Science & Health bedrijven uit Rotterdam. Maak kennis met enkele van onze ondernemers:

Marc Schellekens – Beagle Building Marconi

Begin volgend jaar start de bouw van het Beagle Building Marconi, vlak naast de Lee Towers. Speciaal ontworpen voor bedrijven in de (bio)technologische sector, dus inclusief hoogwaardige laboratorium- en kantoorruimtes. “Er is een enorme vraag naar dit soort gebouwen,” zegt mede-initiatiefnemer Marc Schellekens. “We hebben het in feite al verkocht voordat het klaar is.”

 • Lees hier het volledige interview met Marc Schellekens.

Arjan van de Boom – Rijndam Revalidatie

Dat technologie een volwaardig onderdeel is van revalidatiezorg bewijzen ze bij Rijndam. Onder het motto VerBaas Jezelf! biedt de instelling medisch specialistische revalidatiezorg aan. Met de bouw van een nieuw pand voor kinderrevalidatie wil Rijndam een stap maken met innovatieve oplossingen op het gebied van revalidatiezorg. Arjan van den Boom, divisiemanager kinderrevalidatie en projectleider van een nieuwbouwlocatie in Schiebroek, vertelt er meer over. ‘De realisatie van de nieuwbouw gaat gepaard met een groot project dat we technologiesprong noemen.’

 • Lees hier het volledige interview met Arjan van de Boom.

Cathy van Beek – Gemeente Rotterdam

Cathy van Beek

Tijdens het LSH010 ontbijt op 10 maart kwam naar voren dat de zorgsector verantwoordelijk is voor 7% van de landelijke CO2 uitstoot. Een aanzienlijk percentage. “Kortom, veel te winnen,” stelt Cathy van Beek strijdbaar. De ervaren zorgbestuurder en voorzitter van de recent opgerichte Rotterdamse Klimaattafel Gezondheidszorg ziet vooral veel kansen op het gebied van circulariteit.

 • Lees hier het volledige interview met Cathy van Beek.

Marylou van der Klooster – Health Innovation School Rotterdam

Marylou van der Klooster

Een innovatieve opleiding om te leren innoveren. Vijftig gedreven mensen uit alle lagen van de zorg innoveerden samen zes maanden lang in actieprojecten om zo de fijne kneepjes van innovatie te leren. De Health Innovation School Rotterdam bood net als in 2020 ook afgelopen jaar weer een opleiding vol met actie, kennis en inspiratie. In dit eerste deel van een drieluik blikken we met deelnemers terug op de tweede editie van de HIS010. Deze keer met Marylou van der Klooster, verpleegkundige en zorgvernieuwer bij Viazorg. Haar baan als verpleegkundige had Marylou al deels opgegeven om zich meer te richten op innovatie, maar tijdens het hoogtepunt van de COVID crisis werd ze volledig ingezet op de crisisafdelingen. Nu het gelukkig weer rustiger is met intensieve COVID zorg, neemt ze haar praktijkervaring mee bij het vormen van de zorg van de toekomst. Als verpleegkundige weet ze als geen ander wat er op de werkvloer speelt en hoe ze innovatie behapbaar kan houden.

 • Lees hier het volledige interview met Marylou van der Klooster.

Wiro Niessen – Quantib/Erasmus MC

Wiro Niessen

Erasmus MC ‘spin-out’ Quantib ontwikkelt geavanceerde software om beeldmateriaal als MRI-scans van de hersenen en prostaat snel en objectief te analyseren. Tien jaar na de oprichting is het Rotterdamse bedrijf overgenomen door Radnet, Amerika’s grootste leverancier van poliklinische radiologische beeldvorming. Hierdoor kan Quantib de gewenste wereldwijde impact maken. Wij spraken oprichter en Erasmus MC hoogleraar biomedische beeldanalyse Wiro Niessen.

 • Lees hier het volledige interview met Wiro Niessen.

Corinne Riekwel – Maasstad Ziekenhuis

Corinne Riekwel

Ziekenhuizen zijn verantwoordelijk voor 7% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Dat komt onder meer doordat in operatiekamers vooral met wegwerpmaterialen wordt gewerkt. Dat kan anders, vindt het Maasstad Ziekenhuis. Samen met partners Van Straten Medical, GreenCycl, Renewi en TU Delft maken ze van polypropyleen verpakkingsdoeken nieuwe gebruiksvoorwerpen. 

 • Lees hier het volledige interview met Corinne Riekwel.

Jari Hazelebach – Speaksee

Jari Hazelebach

Voor mensen die doof of zwaar slechthorend zijn, is het moeilijk om (groeps)gesprekken te volgen. Dat geldt in de privésfeer, maar ook op het werk. Daarnaast zijn bijvoorbeeld zorg en publieke voorzieningen minder toegankelijk. Dit zorgt ervoor dat veel dove mensen zich niet volledig onderdeel voelen van de maatschappij. Jari Hazelebach, zoon van twee dove ouders, bedacht Speaksee, een revolutionair microfoonsysteem dat zeer accuraat groepsgesprekken omzet naar geschreven tekst. Dit deed hij samen met Marcel van der Ven, nu CTO van Speaksee. Doordat alle sprekers met een andere kleur worden weergegeven, kan een doof persoon volgen wie wat zegt. Voor Citylab010 2021 deed Jari een nieuwe aanvraag, waarbij het vertalen van gesproken tekst voor anderstaligen centraal staat.

 • Lees hier het volledige interview met Jari Hazelebach.

Sharon Mullen – Rotterdam Partners / Invest in Holland

Sharon Mullen

Invest in Holland promoot Nederland over de grens, met als doel om buitenlandse bedrijven in ons land te laten investeren. Op het gebied van life sciences & health doet de organisatie dat zó goed, dat het in oktober 2021 een prestigieuze award van de Verenigde Naties won. Die waardering straalt ook af op Rotterdam, zegt Sharon Mullen van Rotterdam Partners en Invest in Holland.

 • Lees hier het volledige interview met Sharon Mullen.

Nicole van ’t Wout – 010NURSE

Nicole van 't Wout

010NURSE is een afgesloten digitaal platform waarop verpleegkundigen en andere zorgprofessionals met elkaar verbonden worden. Via het platform kunnen zij gemakkelijk en snel hoogwaardige informatie en best practices met elkaar delen. De verpleegkundigen hebben dankzij dit platform snel en eenvoudig toegang tot kennis die helpt bij het uitvoeren van hun werk. Dit moet zich vertalen in betere zorg voor Rotterdammers. Ondernemer (en voormalig basisschoollerares) Nicole van ’t Wout, oprichter en directeur van blendIN technology, licht het initiatief toe.

 • Lees hier het volledige interview met Nicole van ’t Wout.

Lindsay Silva – KinderCoPoli

Twee vrouwelijke oprichters van KinderCoPoli

De KinderCoPoli is een uniek combinatiespreekuur voor zieke kinderen. De kinderarts en de kinderfysiotherapeut zien de jonge patiënten tegelijkertijd, buiten het ziekenhuis. Ook trekken zij meer tijd uit voor een consult. De zorgprofessionals kijken niet alleen naar de klacht, maar ook naar leefstijlfactoren. Er is bovendien aandacht voor factoren die ook de latere gezondheid beïnvloeden, zoals beweging, ontspanning en voeding. Zo groeien kinderen op tot gezonde volwassenen. Wij spraken met de initiatiefnemer, de Rotterdamse kinderarts Lindsay Silva.

 • Lees hier het volledige interview met Lindsay Silva.

Michel van Genderen – Erasmus MC

Portretfoto Michel van Genderen

De coronacrisis bracht op allerlei fronten nieuwe inzichten. Op de intensive care van het Erasmus MC ervaarden ze dat real-time data essentieel zijn om snel te leren. En dat deze data potentieel levens kunnen redden. Daarom zet het innovatieve ziekenhuis nu nog meer in op datagedreven zorg. ‘Met behulp van data kunnen we met minder personeel betere kwaliteit van zorg bieden en de zorg efficiënter inrichten,’ zegt internist-intensivist Michel van Genderen.

 • Lees hier het volledige interview met Michel van Genderen.

Tom Straeter – Kadans Science Partner

Tom Straeter te gast bij het LSH010 ontbijt

Kadans Science Partner is per 1 juni 2021 eigenaar van de Rotterdam Science Tower, waarin ook de LSH010 Hub gevestigd is. De nieuwe eigenaar zorgt voor meer dan stromend water en licht. Véél meer. ‘We willen het life sciences & health-ecosysteem in Rotterdam verder helpen ontwikkelen, mede dankzij ons Europese netwerk,’ zegt Tom Straeter, Senior Ecosystem Manager bij Kadans.

 • Lees hier het volledige interview met Tom Straeter.

Tessa Souhoka – D-THINK HEALTH COURSE

Tessa Souhoka geeft les op de TU delft

Hoe implementeer je een innovatie binnen de gezondheidszorg? Het is een uitdaging waar veel organisaties tegenaan lopen. Tijdens de D-THINK HEALTH COURSE leren deelnemers door middel van design thinking effectief te innoveren. ‘Na twee weken snap je hoe je innovaties effectief kunt toepassen,’ zegt docent Tessa Souhoka.

 • Lees hier het volledige interview met Tessa Souhoka.

David de Glint – Medical Delta

Portretfoto David - Medical Delta

Medical Delta wil met technologische oplossingen duurzame zorg realiseren. De organisatie is een samenwerkingsverband van Zuid-Hollandse stakeholders op het snijvlak tussen gezondheid en technologie. ‘Met drie gerenommeerde universiteiten, twee universitair medische centra, vier hogescholen, overheden, bedrijven en zorginstellingen hebben we een uniek kennispotentieel in Zuid-Holland. Maar we kunnen dat nog beter verbinden,’ zegt de nieuwe managing director David de Glint.

 • Lees hier het volledige interview met David de Glint.

Esther Janknegt – NiceDay

Portretfoto Esther - NiceDay

De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg worden langer, terwijl het aantal mensen met mentale klachten toeneemt. NiceDay biedt een concept voor persoonlijke (online) behandeling. ‘Continu contact tussen therapeut en cliënt, dát is de kracht van NiceDay.’

 • Lees hier het volledige interview met Esther Janknegt.

Nicole van ’t Wout – Wisbits

Portretfoto Nicole van 't Wout - Wisbits

Elke organisatie heeft een schatkist aan ervaring. Maar wordt die kennis voldoende benut? Nicole van ’t Wout denkt van niet. Zij ontwikkelde de app Wisbits, die uitkomst kan bieden voor de gezondheidszorg. ‘De praktijkkennis staat vaak aan het bed. Die moet je erkennen en benutten.’

 • Lees hier het volledige interview met Nicole van ’t Wout.

Prof. Dr. Casper van Eijck  – Erasmus MC &
Berry Kriesels – Omnigen

Portretfoto Casper van Eijck & Berry Kriesels

Om de behandeling van alvleesklierkankerpatiënten te verbeteren, slaan de medische wetenschap en het bedrijfsleven de handen ineen. Omnigen en Prof. Dr. Casper van Eijck ontwikkelden een unieke DNA sequencing methode, waarmee kan worden voorspeld of de zware standaardbehandeling FOLFIRINOX aanslaat. Dit is nu namelijk lang niet altijd het geval. ‘Zelfs áls FOLFIRINOX aanslaat, wordt het merendeel van de mensen vanwege de heftige bijwerkingen opgenomen in het ziekenhuis.’

 • Lees hier het volledige interview met Prof. Dr. Casper van Eijck & Berry Kriesels.

Rebecca Taylor – MiGuide

Portretfoto Rebecca - MiGuide

In plaats van een medicijn een app voorgeschreven krijgen bij de huisarts. Voor patiënten met diabetes type 2 is het straks mogelijk de normaalste zaak van de wereld. MiGuide helpt hen aan de slag te gaan met hun leefstijl en meer regie te krijgen over hun eigen gezondheid. ‘Duurzame leefstijlverandering bereik je met kleine stapjes.’

 • Lees hier het volledige interview met Rebecca Taylor.

Arjen Huizinga – PEX life

Portretfoto Arjen Huizinga

Hoe kun je patiëntcommunicatie beter, eenvoudiger, digitaler en goedkoper maken? Het is volgens Arjen Huizinga een vraag die nog te weinig zorginstellingen zichzelf stellen. Met zijn Rotterdamse bedrijf PEX life bewijst hij in het Amsterdam UMC dat het kan. Nu hoopt hij ook Rotterdamse zorginstellingen zover te krijgen.

 • Lees hier het volledige interview met Arjen Huizinga.

Menno Kok – EIT Health

Portretfoto Menno Kok

Hoe kan de verouderende bevolking in Europa beter de eigen gezondheid managen? Dat is één van de vragen waarmee EIT Health zich dagelijks bezighoudt. Het kantoor voor de Benelux en Israël is gevestigd in Rotterdam. ‘Rotterdam is een van de gezondheidshoofdsteden van Europa.’

 • Lees hier het volledige interview met Menno Kok.

Rosa Meijer – Parnassia

Portretfoto Rosa Meijer

Op basis van data het gedrag en de beste behandeling van patiënten voorspellen. Rosa Meijer, data scientist bij de Parnassia Groep, is ervan overtuigd dat het kan. Maar eerst moet de kwaliteit van de data intern verbeterd worden. ‘Er komt steeds meer enthousiasme en bewustwording over het gebruik van data.’

 • Lees hier het volledige interview met Rosa Meijer.

Hicham Shatou – LeQuest

Portretfoto Hicham Shatou, LeQuest

Hicham Shatou verloor ruim tien jaar geleden een dierbare doordat zorgpersoneel niet goed met de medische apparatuur kon omgaan. Daarom richtte hij in 2011 LeQuest op, dat trainingen voor medische apparatuur ontwikkelt. Inmiddels werkt zijn bedrijf vanuit Rotterdam samen met de vijf grootste fabrikanten ter wereld en is het actief in meer dan twintig landen. ‘Fabrikanten zijn vooral gefocust op het apparaat en de functionaliteiten. Wij richten ons op de workflow van de medewerkers.’

 • Lees hier het volledige interview met Hicham Shatou.

Micha van Lin – Task Force Health Care

Portretfoto van Micha van Lin bij het Depot in Rotterdam

Elke Nederlandse organisatie met internationale ambities in life sciences & health maakt een andere reis. De Nederlandse non-profitorganisatie Task Force Health Care (TFHC) ondersteunt bedrijven al 25 jaar bij die grensoverschrijdende expeditie. ‘Door ons sterke publiek-private netwerk kunnen we overal ter wereld deuren openen,’ zegt algemeen directeur Micha van Lin.

 • Lees hier het volledige interview met Micha van Lin.

Carolien Vermaas – Health Innovation School Rotterdam

portretfoto CAROLIEN VERMAAS

LSH010, Bureau Zorginnovatie, De Rotterdamse Zorg en Alles is Gezondheid organiseerden in 2020 voor het eerst de Health Innovation School (HIS) Rotterdam in de LSH01-hub. Een Rotterdamse editie van de landelijke HIS, waar deelnemers leren innoveren en impact te maken met zorginnovaties. In aanloop naar tweede editie, die start in mei 2021, blikken we met drie alumni terug. In deel 3: Carolien Vermaas, directeur senioren- & zorghuisvesting van vastgoedontwikkelaar HD Groep.

 • Lees hier het volledige interview met Carolien Vermaas.

Marlous Roodnat – Health Innovation School Rotterdam

Portretfoto Marlous Roodnat

LSH010, Bureau Zorginnovatie, De Rotterdamse Zorg en Alles is Gezondheid organiseerden in 2020 voor het eerst de Health Innovation School (HIS) Rotterdam in de LSH01-hub. Een Rotterdamse editie van de landelijke HIS, waar deelnemers leren innoveren en impact te maken met zorginnovaties. In aanloop naar tweede editie, die start in mei 2021, blikken we met drie alumni terug. In deel 2: Marlous Roodnat, programmamedewerker pleegzorg en gezinsvormen bij Enver, dat jeugd- en opvoedhulp biedt in de regio Rijnmond.

 • Lees hier het volledige interview met Marlous Roodnat.

Eline Vrijland – van Beest – Hybridize Therapeutics

Portretfoto Eline Vrijland van beest

Hoe vind je de perfecte investeerder voor jouw startup? Dat vertelde Eline Vrijland-van Beest ons tijdens het Rotterdamse matchmaking event Healthy Funding IV op 4 februari 2021. Eline Vrijland-van Beest is de CEO van Hybridize Therapeutics, een bedrijf dat medicijnen ontwikkelt tegen virussen; zoals Covid-19 en het BK virus. Tevens is zij ook partner bij BlueSparrows Medtech Fund én venture partner bij Thuja Capital, waar zij – als investeerder – aan de andere kant van de tafel zit. Tijdens de Healthy Funding IV talkshow met Thomas van Zijl op 4 februari, deelde de jonge, succesvolle ondernemer inzichten en adviezen over hoe je je onderneming kunt voorbereiden op investeerders.

 • Lees hier het volledige interview met Eline Vrijland – van Beest.

Merlijn Snijders – Health Innovation School Rotterdam

Portretfoto Merlijn Snijders

LSH010, Bureau Zorginnovatie, De Rotterdamse Zorg en Alles is Gezondheid organiseerden in 2020 voor het eerst de Health Innovation School (HIS) Rotterdam in de LSH010-hub. Een Rotterdamse editie van de landelijke HIS, waar deelnemers leren innoveren en impact te maken met zorginnovaties. In aanloop naar tweede editie, die start in 2021, blikken we met drie alumni terug. In deel 1: Merlijn Snijders, beleidsadviseur publieke gezondheid bij de gemeente Rotterdam.

 • Lees hier het volledige interview met Merlijn Snijders.

Mira Overkleeft-de Bruin & Tessa Kouwenhoven – Phileas Fit

Foto Mira overkleeft en een man van Phileas Fit

Hoe kun je als organisatie je medewerkers stimuleren om fitter te worden? Door gamifaction en blended care te combineren en gezond gedrag leuk te maken, vinden ondernemer en leefstijlcoach Mira Overkleeft-de Bruin en Tessa Kouwenhoven, bedrijfsarts en onderzoeker van het Erasmus MC. Hun gezamenlijke visie heeft geleid tot vitaliteitsprogramma Phileas Fit. ‘Wij dichten het gat tussen wel weten maar niet doen.’

 • Lees hier het volledige interview met Mira Overkleeft-de Bruijn en Tessa Kouwenhoven.

Maheep Gupta & Freek Teunen – De Virtuele verzorger

Mevrouw rekt zich uit in bed, teskt: introducing Zodd

Ouderen langer zelfstandig thuis laten wonen met behulp van een smart speaker. Dat is het doel van de Virtuele verzorger. Bedenkers Maheep Gupta en Freek Teunen ontvingen eind vorig jaar het volledige aangevraagde subsidiebedrag van Citylab010. Ze vertellen meer over hun oplossing.

 • Lees hier het volledige interview met Maheep Gupta & Freek Teunen.

Jan Pons – Rotterdam eHealth Agenda

Portretfoto Jan Pons

De technologische mogelijkheden in de zorg zijn bijna eindeloos, evenals de subsidiemogelijkheden voor deze eHealth-toepassingen. Tijdens de Rotterdamse digitale eHealth safari op donderdag 11 februari werd besproken hoe partijen beter kunnen samenwerken op weg naar eHealth voor iedere Rotterdammer. De Rotterdam eHealth Agenda (ReHA) speelt een centrale, coördinerende rol in dat proces. ‘Partijen met elkaar verbinden, dat is onze missie,’ zegt projectleider Jan Pons.

 • Lees hier het volledige interview met Jan Pons.

Douwe Jippes – Healthy.Capitalportretfoto Douwe Jippes

Healthy.Capital is een investeringsfonds die investeert in jonge, veelbelovende Nederlandse ondernemingen die zich met innovatieve oplossingen richten op digital health. ‘We staan pas aan het begin van een digitale transformatie in de gezondheidszorg,’ zegt medeoprichter en managing partner Douwe Jippes.

 • Lees hier het volledige interview met Douwe Jippes.

Tessa Souhoka & Hanneke van West – Scolioscoop

Scolioscoop, een driehoekig ‘kartonnetje’, met onderaan in het midden een kleine uitsparing voor de ruggenwervel

Twee tot vier procent van de bevolking heeft een vorm van scoliose, een vergroeiing van de rug. Deze aandoening ontstaat vaak zonder klachten. Wanneer het te laat ontdekt wordt, is een risicovolle operatie vaak de enige mogelijkheid. Scolioscoop moet ervoor gaan zorgen dat ouders thuis vroegtijdig scoliose kunnen detecteren bij hun kind. ‘Ons doel is dat geen enkel kind hieraan nog geopereerd hoeft te worden,’ zegt healthcare designer Tessa Souhoka.

 • Lees hier het volledige interview met Tessa Souhoka & Hanneke van West.

Michiel Kuijpers & Daan Lamens – Euronitrile

Plastic afval in de oceaan

Michiel Kuijpers en Daan Lamens studeerden ooit samen Rechten. Inmiddels ontwikkelen ze met hun bedrijf Euronitrile een biodegradeerbare medische wegwerphandschoen. Die moet – eerst in Rotterdam, maar daarna wereldwijd – voor enorme CO2-reductie gaan zorgen. De subsidie van Citylab010 die ze in november ontvingen, geeft hen weer een extra duwtje in de rug.

 • Lees hier het volledige interview met Michiel Kuijpers & Daan Lamens.

Hendrik-Jan Martens – De KoersKaart Fit in de Nacht

Medewerkers Erasmus MC spelenderwijs fitter tijdens nachtdiensten

Een zorginnovatie hoeft lang niet altijd technologisch hoogstaand te zijn. Het kan ook gaan om een sociale innovatie. Een goed voorbeeld hiervan is de KoersKaart Fit in de Nacht, een ‘serious game’ die ervoor zorgt dat medewerkers van het Erasmus MC fitter en vitaler hun nachtdiensten kunnen draaien.

 • Lees hier het volledige interview met Hendrik-Jan Martens.

Timothy Singowikromo – Erasmus MC-Sophia

thimothy

Een 3D-scanner die van buiten de couveuse de groei meet van een te vroeg geboren baby. De internationale medische wetenschap volgt met argusogen hoe voormalig student Elektrotechniek Timothy Singowikromo (27) vanuit het Erasmus MC-Sophia werkt aan deze innovatie. ‘Hiermee verminderen we niet alleen de stress bij het kindje, maar ook bij de ouders en verpleegkundigen.’

 • Lees hier het volledige interview met Timothy Singowikromo.

Lonneke Baas – InnovationQuarter

Lonneke Baas portretfoto

Wie als starter een Life Sciences & Health-innovatie op de markt wil krijgen, kan niet zonder fondsen of subsidies. InnovationQuarter helpt bedrijven bij innoveren en investeren, zodat ze verder kunnen groeien. ‘Er is voldoende geld beschikbaar, maar het is soms flink zoeken naar het juiste geld,’ zegt Senior Business Developer Life Sciences & Health Lonneke Baas.

 • Lees hier het volledige interview met Lonneke Baas.

Nathalie Popken & Carola Goosens – Zorginnovaties010

Nathalie Popken en Carola Goosens op de foto bij het water.

Dagelijks ontstaan binnen de zorg innovatieve ideeën. Maar een innovatie succesvol op de markt brengen, is een ander verhaal. Het programma Zorginnovaties010 helpt ondernemers en ideeën verder. ‘We hebben inmiddels een mooi trackrecord.’

 • Lees hier het volledige interview met Nathalie Popken & Carola Goosens.

Jasper Evers – Holland US Bridge (HUB)

Holland US Bridge helpt bedrijven bij de ‘grote oversteek’

Wie internationaal succesvol wil zijn op het gebied van life sciences & health, moet in Amerika zijn. Maar hoe pak je de grote oversteek aan? Het programma Holland United States Bridge is erop gericht om Nederlandse life sciences-bedrijven succesvol toegang te geven tot de Amerikaanse kapitaal- en zorgmarkt.

 • Lees hier het volledige interview met Jasper Evers.

Robert Barnhoorn – Spark Design & Innovation

foto van robert

Van zorgrobot Lea tot medische spatbrillen. En van een koelcontainertje voor medicijnen tot een hechttool voor chirurgen. Bij Spark Design & Innovation, gevestigd in het Merwe-Vierhavengebied, rolt de ene na de andere innovatie voor de wereldwijde gezondheidszorg van de band. ‘Wij maken producten die écht betekenisvol zijn voor de eindgebruiker.’

 • Lees hier het volledige interview met Robert Barnhoorn.

Prof. dr. Solko Schalm – TherapySelector

Solko TherapySelector borrel juli 2020

Binnen één minuut de best passende behandeling kiezen voor een patiënt. Voor alle artsen in Nederland wordt dit in de toekomst mogelijk. Dat is althans de droom van de gerenommeerde leverarts prof. dr. Solko Schalm, onder wiens leiding momenteel in Rotterdam de TherapySelector wordt ontwikkeld.

 • Lees hier het volledige interview met Solko Schalm.

Yin Liu – TCI Biotech

Yin Liu portretfoto

TCI Biotech is in Azië een gerenommeerd beursgenoteerd bedrijf. Nu wil de original design manufacturer (ODM) van functionele voedingsmiddelen en huidverzorgingsproducten ook Europa veroveren. Het eerste Europese kantoor werd begin 2020 geopend in Rotterdam.

 • Lees hier het volledige interview met Yin Liu.

Alexandre Motta & Paul Oranje & Varsha Thakoersing – Imcomet

Verschillende doktoren in kantoor/magazijn ruimte van ziekenhuis.

Vanuit de Erasmus Incubator in de Rotterdam Science Tower werkt Imcomet in rap tempo aan een revolutionaire manier om (huid)kanker te bestrijden. De start-up voelt zich van alle kanten gesteund door zowel overheid als bedrijfsleven. ‘Ongelofelijk wat je via netwerksessies kunt bereiken.’

 • Lees hier het volledige interview met Alexandre Motta & Paul Oranje & Varsha Thakoersing.

Zakia Guernina – Hogeschool Rotterdam

Foto van een mevrouw

Zakia Guernina trad een kleine twee jaar geleden toe tot het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam. Vanaf het begin maakt ze zich sterk voor een betere afstemming tussen opleidingsaanbod en -inhoud en de arbeidsmarktbehoefte. ‘De scheidslijn tussen onderwijs en bedrijfsleven moet verder opgeheven worden.’

 • Lees hier het volledige interview met Zakia Guernina.

Louise de Wijk – 1 Minuut

Meneer helpt mevrouw

De vraag naar de communicatie-app Genzõ met Smart Glasses van het Rotterdamse 1Minuut is geëxplodeerd sinds het uitbreken van de coronacrisis. In binnen- én buitenland. ‘Het nieuwe normaal? Deskundigheid op afstand.’

 • Lees hier het volledige interview met Louise de Wijk.

Sjoerd van Berkel & Simon Hamer – Fit For Me

twee mannen

Voedingssupplementen voor mensen die een vermageringsoperatie hebben ondergaan. Het is een niche binnen een niche, maar het Rotterdamse bedrijf Fit For Me is in dat segment wel mooi wereldwijd marktleider. Met een op maat gemaakte tablet verandert het structureel levens én ontlast het de druk op de gezondheidszorg. Een avontuur dat begon op een Rotterdamse studentenkamer.

 • Lees hier het volledige interview met Sjoerd van Berkel & Simon Hamer.

Corien Staels – Wheelair

Wheelair vestigde zich in februari in de regio Rotterdam. Van hieruit strijdt het Schotse med-techbedrijf, dat revolutionaire koelingssystemen voor rolstoelen maakt, voor snellere innovaties in de rolstoelmarkt en voor het vergoeden van preventie. ‘Rotterdam paste op alle fronten het beste bij ons bedrijf.’

 • Lees hier het volledige interview met Corien Staels.

Harald Verloop – Alphatron Medical

Het Rotterdamse Alphatron Medical levert het portaal waarmee alle ziekenhuizen in Nederland nog komende zomer veilig en snel radiologiebeelden en -verslagen online kunnen uitwisselen. Een doorbraak, en niet alleen omdat er zo eindelijk een einde komt aan de eindeloze stroom dvd’s tussen zorginstellingen.

 • Lees hier het volledige interview met Harald Verloop.

LabHotel – Marc Schellekens

Het Rotterdamse LabHotel opende 1 mei een tweede locatie in het voormalig Unilevergebouw in Vlaardingen. Ook in de Rotterdam Science Tower volgt uitbreiding. Coronacrisis? Dat zou weleens een grote kans kunnen worden voor de aanbieder van tijdelijke labruimte.

 • Lees hier het volledige interview met Marc Schellekens.