Vier keer per jaar vindt in Rotterdam het LSH010 Ontbijt van Life Sciences & Health 010 plaats. Professionals in life sciences & health bouwen gericht aan een relevant netwerk en worden geïnspireerd met best practices en innovaties uit de sector.

Wat is het LSH010 Ontbijt?

Het LSH010 Ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt vier keer per jaar plaats in de Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt.

Hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Het LSH010 Ontbijt begint om 7.00 uur met een lekker en gezond ontbijt. Het eerste uur is er tijd voor een-op-een-ontmoetingen. Via een app kunnen bezoekers vooraf een match met elkaar zoeken en een kennismaking inplannen. Met twintig minuten per match is er bij dit gerichte netwerken volop ruimte voor een goed gesprek. Van 9.00 tot 11.00 uur is er opnieuw tijd voor een-op-een-ontmoetingen, met daarvoor de presentatie rondom één succesvolle case.

Wat voor cases worden gepresenteerd tijdens het LSH010 Ontbijt?

Tijdens het LSH010 Ontbijt worden presentaties rondom één thema gegeven, vaak het totaalbeeld van een – bij voorkeur Rotterdamse – innovatie in life sciences & health. Van concept tot het op de markt brengen, tot het gebruik door zorgmedewerkers of patiënten. Eerder stonden onder meer de volgende onderwerpen op de agenda: mentale e-health, artificial intelligence & machine learning, augmented reality, blockchain, robotica en co-creatie. Uiteraard in de context van life sciences & health, met topsprekers uit binnen- en buitenland.

Waarom wordt het LSH010 Ontbijt georganiseerd?

Het LSH010 Ontbijt is in 2010 gestart door de gemeente Rotterdam. Doel was het bevorderen van zorginnovatie door vraag en aanbod bij elkaar te brengen en kennis te delen. De naam en de opzet van het LSH010 Ontbijt zijn in de loop der jaren veranderd, maar het doel staat nog steeds. Het verbinden van zorginnovatiebedrijven en zorgaanbieders, het inspireren met best practices en het stimuleren van innovatie.

Wie bezoeken het LSH010 Ontbijt?

Het (gratis) LSH010 Ontbijt wordt elke editie bezocht door zo’n 180 tot 200 professionals. Met (vertegenwoordigers van) start-ups, het mkb, investeerders, zorgverzekeraars, zorginstellingen, zorgpersoneel, wetenschappers, beleidsmakers en studenten zijn alle spelers in de sector vertegenwoordigd en kunnen mooie cross-overs gemaakt worden.

Wat vinden bezoekers van het LSH010 Ontbijt Innovatie?

Jan Peter Larsen, Sense Health: ‘Het is tijd dat we stoppen met het projectmatig benaderen van e-health. E-health wordt nu nog vaak “erbij” gedaan, en daar gaat het vaak mis. Het is een werkwijze, die in je organisatie ingebed moet zijn. Het is goed dat e-health in Rotterdam wordt aangejaagd met het LSH010 Ontbijt. E-health is de toekomst.’

Liesbeth Bron, R2Pro: ‘Via het LSH010 Ontbijt hebben wij de kans om te netwerken en om onze naamsbekendheid te vergroten. Ik wil hier graag iets voor terugdoen, het liefst door concreet bij te dragen. Bijvoorbeeld door onze kennis te delen. Maar bovenal zie ik het LSH010 Ontbijt als een kans om te investeren in langdurige relaties, die ons werkgebied overstijgen.’

Waar vindt het LSH010 Ontbijt plaats?

Het LSH010 Ontbijt vindt plaats in de Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower (negende etage). Metrostation en tramhalte Marconiplein liggen voor de deur. Fietsen en auto’s kunnen gratis geparkeerd worden in de overdekte fietsenstalling en garage van de Rotterdam Science Tower.

In verband met coronatijd zijn ook wij digitaal gegaan! Zo vonden verschillende LSH010 ontbijten geheel virtueel of in de vorm van hybride plaats.

LSH010 ontbijten agenda: registreren / presentaties en meer!

2019

2020

2021

2022

Hoe melden bezoekers zich aan voor het LSH010 Ontbijt?

Zodra er aangemeld kan worden voor een editie van het LSH010 ontbijt, kunt u zich aanmelden via de aanmeldbutton op de pagina van het betreffende ontbijt. De data voor de komende ontbijten kunt u terug vinden op onze event pagina: https://www.lifesciencesandhealth010.nl/events/. Houd de pagina’s dus goed in de gaten!

Door wie wordt het LSH010 Ontbijt georganiseerd?

Het LSH010 Ontbijt wordt georganiseerd door Jeannette Leete, projectmanager life sciences & health van de gemeente Rotterdam, en Maaike van Zuilen van Philogirl communicatie & PR. Contact? info@lifesciencesandhealth010.nl of j.leete@rotterdam.nl.

Locatie partner

Kadans Science Partner

kadans