Nieuws.

uitgelichte afbeelding

Maasstad Ziekenhuis breidt uit met derde operatierobot

Nieuws

Als eerste ziekenhuis in Nederland beschikt het Maasstad Ziekenhuis sinds deze maand over drie operatierobots in het Robot Expertisecentrum. De twee huidige robots zijn na tien jaar vervangen door nieuwe exemplaren. Met de komst van deze nieuwe robots werken de robotchirurgen van het Maasstad Ziekenhuis met de allernieuwste technieken.

persoon in ziekenhuis maakt scan
Nieuws

Nieuwe CT-techniek uitgetest in Erasmus MC

Als eerste in Nederland test Erasmus MC zogenaamde Photon Counting Computed Tomography in de klinische praktijk…

Lees meer
Erasmus MC hoogleraar gekozen tot lid KNAW
Nieuws

Two labs for artificial intelligence at Erasmus MC

Artificial Intelligence (AI) as a partner in healthcare. Researchers, tech businesses and the government are joining forces to make this happen. Together they are setting up 17 laboratories, two of which will be at Erasmus MC. ‘The impact of AI on healthcare could be enormous.’

Lees meer
laptop en stethoscoop
Nieuws

Aanmeldingen Nationale Zorginnovatieprijs 2022 geopend!

Zorginnovatie.nl heeft als doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun onderneming echt tot een succes te maken. Daarom wordt op 17 maart 2022 de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 uitgereikt; een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. De uitreiking van de prijs vindt plaats op het Health Valley Event.

Lees meer
Twee studenten van de TU Delft werkend aan productontwikkeling ‘Ziggy’
Nieuws

Rijndam wint Revalidatie jaarprijs voor innovatieve patiëntenzorg

Rijndam wint de Revalidatie Jaarprijs met de productontwikkeling ‘Ziggy’. Deze innovatieve aanpassing aan een rolstoel maakt het mogelijk dat degene die de rolstoel duwt niet achter, maar naast de rolstoel loopt. Dit zorgt voor een betere interactie met de persoon die in de rolstoel zit. Met het winnende geldbedrag van € 20.000 gaat Rijndam samen met de TU Delft en Erasmus MC ‘Ziggy’ verder doorontwikkelen om deze vervolgens daadwerkelijk in de praktijk in te zetten.

Lees meer
RTV Rijnmond: Het Hart van Rotterdam - Life Science & Health ondernemers
Nieuws

RTV Rijnmond: Het Hart van Rotterdam - Life Science & Health ondernemers

Met een klinische en intellectuele aanjager van medisch onderzoek als basis, zijn er steeds meer Life Science & Health ondernemers die zich rond het Erasmus MC vestigen. We spreker Berry Kriesels, oprichter van Omnigen. (Zijn bedrijf onderzoekt door DNA analyse, of alvleesklierkanker patiënten baat gaan hebben bij de bestaande medicatie.) Hij is een echte Rotterdammer, en spreekt met wethouder Roos Vermeij over het vestigingsklimaat voor bedrijven als het zijne in Rotterdam.

Lees meer
World of Health Care
Nieuws

Task Force Health Care opent wereldwijd deuren voor Nederlandse LSH-bedrijven

De Task Force Health Care ondersteunt al 25 jaar bedrijven in de life sciences & health sector bij het maken van internationale connecties. Gemeente Rotterdam is partner van de non-profitorganisatie. Dat biedt Rotterdamse bedrijven meer kans om een internationaal netwerk op te bouwen, gezondheidszorgmarkten te verkennen en hun producten of diensten daar aan te bieden.

Lees meer
LSH010 ontbijt banner
Nieuws

Registreer nu voor het LSH010 ontbijt op donderdag 9 december 2021

Wil jij weten hoe je je zorgidee kunt valideren? Kom dan virtueel naar het LSH010 ontbijt op donderdag 9 december! Dit keer met het thema: Hoe valideer ik mijn zorgidee? – Van waardepropositie naar businessmodel. 

Lees meer
Tessa Souhoka geeft les op de TU delft
LSH010 interview

D-Think Health Course: learning how to innovate effectively within two weeks

How does one implement innovation in Health care? It is a challenge for many organizations. In the D-Think Health Course participants learn how to innovate effectively through design thinking. “After only two weeks you understand how to apply innovations effectively,” says teacher Tessa Souhoka. The next series of courses starts in March 2022.

Lees meer
Innovatieprogramma Zorgtechnologie
Nieuws

KVK Business Health Challenges

KVK connects large companies and entrepreneurs on the online innovation platform to develop innovative new business together. Check out the KVK Business Health Challenges below.

Lees meer