Nieuws.

Sensara ontvangt 4,4 miljoen euro investering

Nieuws

Sensara, leverancier van slimme zorgoplossingen, heeft een extra investering van 4,4 miljoen Euro opgehaald voor het versnellen van de groei in de Verenigde Staten.

Nieuws

Rotterdam presenteert Gezond010: het akkoord

Gister presenteerden wethouder Sven de Langen en ruim 80 partners uit de stad het Rotterdamse preventieakkoord genaamd Gezond010: het akkoord. Gezamenlijk willen zij de komende jaren onder meer inzetten op meer balans in het voedselaanbod, eHealth en een betere samenwerking van de wijkpreventieketen.

Lees meer
Nieuws

Nieuwe techniek die thuis hartslag meet na ritmestoornis

Wetenschappers van het Maastricht UMC+ krijgen een subsidie van 800.000 euro om een nieuw systeem te ontwikkelen waarmee patiënten zelf hun hartslag kunnen monitoren.

Lees meer
Nieuws

Big data moet diagnostiek Alzheimer verbeteren

Onderzoeksinstituut BReIN creëert een digitale infrastructuur met een enorme rekenkracht voor het bewerken van big data in de gezondheidszorg. Daarmee zoekt het nu naar een betere diagnostiek van Alzheimer.

Lees meer
Nieuws

Er komen meer werknemers in de zorg dan er weggaan

De instroom van werknemers in de sector zorg en welzijn is sinds het laatste kwartaal van 2016 groter dan de uitstroom. Het saldo is vanaf begin 2017 vrijwel elk kwartaal groter.

Lees meer
Nieuws

Nieuwe EU-wetgeving zit digital health in de weg

Vanaf mei komend jaar gelden nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen en die gaan voor problemen met digital health zorgen. Zo worden straks veel medische apps buitenspel gezet.

Lees meer
Nieuws

Maasstad Ziekenhuis partnert met Feyenoord

Feyenoord en het Maasstad Ziekenhuis bundelen hun krachten in een driejarig partnerschap.

Lees meer
Nieuws

Ubiqu en Smartgoals winnaars van de LSH010 Innovation Challenge

Op 28 november zijn de winnaars van de LSH010 Challenge bekend geworden: Ubiqu (toegangscontrole op basis van smartphones) en Smartgoals (sportveld van de toekomst). De winnaars verdienen beiden een pilot in samenwerking met het Sportbedrijf Rotterdam.

Lees meer
Nieuws

Invitation: Shaping the future of the Dutch LS&H-sector

Together with Invest in Holland and Health Holland we extend this invitation to a Life Sciences & Health special at our Thursday Gathering on December 12th 2019, 17:00–20:00.

Lees meer
Drones helpen bij medisch transport
Nieuws

Drones helpen bij medisch transport

Erasmus MC gaat samen met enkele partners onderzoeken of drones kunnen helpen bij het transport van bijvoorbeeld bloedproducten.

Lees meer