Nieuws.

Sander de Kramer zoekt 100 werkgevers met een sociaal hart

Nieuws

Televisiemaker en bekende Rotterdammer Sander de Kramer is op zoek naar 100 werkgevers met een sociaal hart. Hij gaat samen met WSP Rijnmond de uitdaging aan om binnen een half jaar in de regio Rijnmond minstens 100 werkgevers met een sociaal hart te vinden. Werkgevers die begrijpen hoe belangrijk het is dat mensen die voor langere tijd geen werk hebben, toch weer mee kunnen doen.

Nieuws

EHMA Annual Conference 2020

We are glad to announce that the EHMA 2020 Annual Conference will take place in Rotterdam, The Netherlands on 9-11 June 2020! Organised in collaboration with the Dutch Ministry of Defense, Erasmus School of Health Policy & Management and Erasmus Medical Centre, #EHMA2020 will be a unique experience for everyone. Join more than 400 representatives of the healthcare sector to discuss emerging models for health services planning and delivery, new governance schemes, management practices and tools.

Lees meer
Nieuws

Ouderen ‘langer thuis’ in eigen wijk

Rotterdammers moeten oud kunnen worden in hun eigen wijk, dichtbij hun sociale contacten. Daarom ondertekenden 40 marktpartijen, corporaties, zorg- en welzijnspartijen, ouderenbonden en de gemeente vandaag het ‘Langer Thuis Akkoord’. Het doel van het akkoord is om de komende vijf jaar voldoende passende woningen voor Rotterdamse ouderen te realiseren, in de eigen wijk.

Lees meer
Nieuws

Erasmus MC lanceert platform voor digitale leefstijlzorg

Erasmus MC heeft een platform voor digitale leefstijlzorg gelanceerd. Via MijnLeefstijlZorg.nl biedt het coachingsprogramma’s op maat om patiënten, hun partners en zorgverleners te ondersteunen bij een gezonde leefstijl.

Lees meer
Nieuws

INNOVATION FOR HEALTH – 13 FEBRUARY

We are very pleased to announce the next edition of Innovation for Health taking place on 13 February 2020 in De Doelen ICC Rotterdam, the Netherlands. This edition will have a special focus on innovation for Brain & AI.

Lees meer
UITNODIGING 12 Maart 2020
Nieuws

UITNODIGING 12 Maart 2020

Van slecht vermaak op de kermis naar een echte gamechanger in de zorg? Welke impact heeft Virtual Reality op de zorg? Hoe kan Virtual Reality ingezet worden ten behoeve van pijnbestrijding of als voorbereiding op operaties? Tijdens het LSH010 ontbijt op 12 maart aanstaande gaan we dieper op deze vragen in met onder andere Michel van Genderen van het Erasmus MC, Harry Kotey van het Maasstad ziekenhuis en diverse VR start ups en scale ups!

Lees meer
Havenpolikliniek moet op zoek naar nieuw onderkomen
Nieuws

Havenpolikliniek moet op zoek naar nieuw onderkomen

Het oude Havenziekenhuis is verkocht. De Havenpolikliniek, die er door de Rotterdamse ziekenhuizen wordt gerund moet daardoor op zoek naar een nieuw onderkomen. Medio december moet de poliklinische zorg verhuizen.

Lees meer
Acute wijkverpleging bundelt krachten in Spoedzorg Rotterdam
Nieuws

Acute wijkverpleging bundelt krachten in Spoedzorg Rotterdam

Drie grote VVT-aanbieders in Rotterdam organiseren de acute wijkverpleging per 3 februari 2020 samen in de coöperatie Spoedzorg Rotterdam. Aafje, Laurens en Lelie zorggroep laten ’s nachts vier auto’s met verpleegkundigen rondrijden in Rotterdam voor ouderen met een acute zorgvraag.

Lees meer
Nieuws

Rotterdamse opleiding voor duobaan op SEH en ambulance gestart

Verpleegkundigen van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Maasstad Ziekenhuis en Erasmus MC zijn in januari gestart met een opleiding bij de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR), waardoor ze zowel op de SEH als op  de ambulance kunnen werken. Later dit jaar zullen enkele verpleegkundigen van de AZRR een traject starten in de ziekenhuizen, waardoor ook zij beide functies kunnen combineren.

Lees meer
Nieuws

Rotterdam showt inspirerende zorginnovaties

Rotterdam heeft veel zorginnovaties te bieden. Zo’n zeventig professionals uit de life sciences & health-sector gingen op woensdag 29 januari op eHealth Safari door de stad. ‘Al die ongezouten reacties op producten – goud voor ondernemers.’

Lees meer