Nieuws.

uitgelichte afbeelding

Kan AI-inzet gebruik van contrastvloeistof voor MS patiënt beperken?

Nieuws

Duizenden Nederlanders hebben de ziekte Multiple Sclerose (MS). Om de progressie van de ziekte en het ziekteverloop in de gaten te houden, ondergaan zij gemiddeld eens per jaar een MRI scan. Voor het stellen van een goede diagnose is daarbij een contrastmiddel nodig. Aan het gebruik daarvan kleven echter ook nadelen. Het van oorsprong Rotterdamse bedrijf Quantib onderzoekt samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis en Fontys hogescholen de mogelijkheid om met hulp van Artificial Intelligence (AI) het gebruik van deze contrastvloeistof te beperken.

Nieuws

Minder fouten en tijdwinst door koppeling medicatiepompen aan elektronisch patiëntendossier

Op de intensive care van het Erasmus MC zijn de medicatiepompen sinds kort gekoppeld aan het elektronische patiëntendossier HiX. Dit leidt tot minder medicatiefouten en tijdswinst voor IC-verpleegkundigen.

Lees meer
Nieuws

Acht consortia ontvangen ZorgTech-voucher voor innovatie gezond oud worden

Acht van de negentien projectconsortia die een aanvraag indienden, ontvingen een voucher van het Zuid-Hollandse innovatieprogramma ZorgTech. Met financiële en inhoudelijke support stuwt ZorgTech zorgtechnologische oplossingen richting de markt. Alle projecten geven antwoord op de vraag hoe we in een tijd van vergrijzing en toenemende druk op de gezondheidszorg zo gezond mogelijk oud worden. Vanaf 15 mei starten de geselecteerde consortia met hun projecten.

Lees meer
Jaap van den Heuvel
Nieuws

Jaap van den Heuvel nieuwe bestuurder ad interim Maasstad Ziekenhuis

De raad van toezicht van het Maasstad Ziekenhuis heeft Jaap van den Heuvel per 23 mei 2022 benoemd als bestuurder a.i. voor een half jaar. Hij vormt daarmee samen met Wietske Vrijland de raad van bestuur. 

Lees meer
Maasstad Ziekenhuis
Nieuws

Jaarverslag 2021: Ondanks corona goede resultaten geboekt

Het Maasstad Ziekenhuis heeft 2021 opnieuw afgesloten met positieve cijfers ondanks corona. Het resultaat van 8,6 miljoen euro is boven het begrote resultaat uitgekomen. Hierdoor komt het eigen vermogen van het ziekenhuis op 112 miljoen euro en de solvabiliteit op 32,04%. Daarmee heeft het ziekenhuis wederom een sterke financiele positie weten te bereiken. 

Lees meer
Healthy Funding
Nieuws

Register now for Healthy Funding VI 19 May 2022

Do you have a Life Sciences & Health start-up or scale up and are you looking for funding? During Healthy Funding VI we will match young, ambitious companies with an investment need 1 on 1 with relevant investors and funds from all over the world.

Register now and attend Healthy Funding VI on Thursday May 19, 2022. Digitally, of course as we go INTERNATIONAL again!

Lees meer
LSH010 interview

Innovatieve revalidatie: Rijndam kijkt naar de toekomst

Dat technologie een volwaardig onderdeel is van revalidatiezorg bewijzen ze bij Rijndam. Onder het motto VerBaas Jezelf! biedt de instelling medisch specialistische revalidatiezorg aan. Met de bouw van een nieuw pand voor kinderrevalidatie wil Rijndam een stap maken met innovatieve oplossingen op het gebied van revalidatiezorg. Arjan van den Boom, divisiemanager kinderrevalidatie en projectleider van een nieuwbouwlocatie in Schiebroek, vertelt er meer over. ‘De realisatie van de nieuwbouw gaat gepaard met een groot project dat we technologiesprong noemen.’

Lees meer
Glaucoom
Nieuws

Grote stap gezet in het vroegtijdig ontdekken van glaucoom

Onderzoekers zijn er, op initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam, in geslaagd om met behulp van artificial intelligence (AI) de diagnose ‘glaucoom’ 35% beter te stellen.

Lees meer
Nieuws

Nieuw bestralingsapparaat past zich automatisch aan aan de patiënt

Een kleine groep patiënten met niet uitgezaaide prostaatkanker kan vanaf vandaag in het Erasmus MC Kanker Instituut worden bestraald met een nieuw apparaat: de Varian Ethos versneller.

Lees meer
I4H LSH010 street
Nieuws

Innovation for health - 9th edition

Thank you for joining us during the 9th edition of Innovation for Health that took place on 21 april 2022! Life Sciences & Health 010, Rotterdam Square and Erasmus MC participated with the famous LSH010 street including startups and scaleups from Rotterdam! 

Lees meer