Nieuws.

Studenten werken aan betere bedbel

Nieuws

Studenten zorgtechnologie werken aan een goede manier om de bedbel veiliger en gemakkelijker toegankelijk te maken. Nu nog wordt de bedbel vaak met een paar slagen van de kabel om het bed heen gedraaid. Met als gevolg dat hij vaak per ongeluk afgaat of juist niet goed binnen het bereik van de patient ligt. Dat kon beter, dachten deze studenten.

Online gedragstherapie helpt bij vermoeidheid door sarcoïdose

Patiënten met de ontstekingsziekte sarcoïdose zijn gebaat bij online cognitieve gedragstherapie gebaseerd op mindfulness. De therapie vermindert vermoeidheid, het meest belastende symptoom van sarcoïdose. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC, St. Antonius Ziekenhuis, Zuyderland Medisch Centrum en Helen Dowling Instituut.

Lees meer

3 miljoen voor 46 innovatieve Rotterdamse plannen

De gemeente Rotterdam steunt met CityLab010 Rotterdamse initiatiefnemers met een vernieuwend plan voor de stad. Dit jaar alweer voor de achtste keer. Er zijn ruim 275 plannen aangemeld, waarvan er 127 na een coachingtraject een aanvraag hebben ingediend. Daarvan zijn uiteindelijk 46 initiatieven door de onafhankelijke Stadsjury van CityLab010 uitgekozen. Deze plannenmakers ontvangen bij elkaar een startbudget van ruim €3 miljoen.

Lees meer

Connect & Go: patiënt aan de wandel tijdens inlopen immunotherapie

Aan de wandel met je immunotherapie, pillen hergebruiken in plaats van weggooien en dure medicijnen in lagere doses toedienen. Het Erasmus MC Kanker Instituut werkt aan oplossingen voor de stijgende kosten en toenemende druk op de zorg. ‘Het is een win-win-win-situatie.’

Lees meer

Laagdrempelige en begrijpelijke informatie voor mensen met diabetes via app

De vernieuwde MiGuide app biedt de mogelijkheid om blended zorg op maat te bieden voor mensen met diabetes type 2. Tijdens de Nationale Diabetes Dag op 11 november lanceren de Health Campus Den Haag, MiGuide, het National eHealth Living Lab (NeLL) en Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen een app met toegankelijke en begrijpelijke informatie over diabetes type 2.

Lees meer

Acht professoren ontvangen gelijktijdig dubbelbenoeming

Acht hoogleraren zijn op 15 november jl. gelijktijdig geïnaugureerd als ‘Medical Delta hoogleraar’ bij de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft, Erasmus Universiteit en/of het Erasmus MC. Met een aanstelling bij tenminste twee van deze vijf academische instellingen combineren zij technologie en gezondheidszorg in hun hoogleraarschap.

Lees meer

Innovatie in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam

Bart krijgt in maart 2022 de diagnose longkanker. Samen met zijn huisarts onderzoekt hij waar hij de beste behandeling kan krijgen en hij kiest voor het Franciscus Oncologiecentrum. Tijdens zijn behandeling maakt hij gebruik van het thuismeetprogramma Onco-Connect, waarmee hij digitale begeleiding krijgt van het ziekenhuis. ‘De app geeft mij een veilig gevoel, omdat er altijd iemand op mij let.’

Lees meer

Get to know Rotterdam Square

Located in the vibrant heart of the city of Rotterdam, The Netherlands Rotterdam Square offers an actively supported ecosystem of talent, research, companies and facilities in the Life Sciences & Health sector in Rotterdam and the region. With top institutions like the Erasmus MC, Erasmus University and the Technical University of Delft, high-level research, creative entrepreneurs and the newly completed Erasmus MC Campus as the place to start and build up your company.

Lees meer

Rotterdams bedrijf Sairopa ontvangt miljoeneninvestering van het Amerikaanse Exelixis

Het voormalige biotechbedrijf BioNovion uit Oss heeft onder een nieuwe naam een miljoenendeal gesloten met het Amerikaanse farma- en biotechconcern Exelixis. De Amerikanen betalen $40 mln voor een optie op het eigendomsrecht van een experimenteel kankermedicijn dat oorspronkelijk afkomstig is van BioNovio

Lees meer

Op de zitfiets naar de Efteling

Patiënten die zijn opgenomen op de verpleegafdelingen van de afdelingen Traumatologie, Orthopedie en Plastische Chirurgie, kunnen tegenwoordig gebruik maken van een SilverFit Mile zitfiets. De zitfiets is te vinden in de lounge van afdeling Nd-10 en is 24 uur per dag beschikbaar.

Lees meer