Nieuws.

uitgelichte afbeelding

Doe mee met de +MaakdeStadBeter campagne!

Nieuws

De afgelopen twee jaar is het leven verhard, verruwd en gepolariseerd op een manier die wij on-Rotterdams vinden. Daarom hebben we met een collectief van verschillende organisaties en individuen een postercampagne opgezet. Hierin roepen we Rotterdam op menselijker, redelijker te zijn. Rotterdam is al ruim 680 jaar de plaats in Nederland waar iedereen, wie of wat zij of hij ook is, een kans krijgt.

Rotterdams eHealth Ontbijt
Nieuws

Uitnodiging Rotterdams eHealth Ontbijt

Hoe mooi is het als alle Rotterdammers in 2030 eenvoudig en makkelijk gezond (kunnen) blijven? Welke transitie is noodzakelijk om de zorg van de toekomst betaalbaar en kwalitatief van hoog niveau te houden? Welke rol speelt eHealth daarbij? 

Lees meer
010NURSE
LSH010 interview

Citylab010 uitgelicht (II): 010NURSE ‘empowert’ Rotterdamse verpleegkundigen

De gemeente Rotterdam steunt met CityLab010 Rotterdamse initiatiefnemers met een vooruitstrevend plan voor de stad. In 2021 kregen 49 initiatieven bij elkaar 3 miljoen euro. Wij lichten de drie Life Sciences & Health-initiatieven uit. In deel 2: 010Nurse, een idee van Nicole van ’t Wout, oprichter en directeur van het bedrijf blendIN technology. Dit initiatief ontving een subsidie van 75.000 euro.

Lees meer
centjes en spaarvarken
Nieuws

€ 64 mln. voor IQCapital bij fondsuitbreiding InnovationQuarter

Het eigen fonds van InnovationQuarter – IQCapital – wordt uitgebreid met € 63,6 mln. tot een totale omvang van € 140 mln. Daarmee krijgt IQCapital fors meer armslag om innovatieve Zuid-Hollandse scale-ups en startups versneld naar een volgende fase te laten groeien, vroeg te investeren in deeptech- en hightechproposities en om het investeringsklimaat verder te versterken. Het extra fondsvermogen komt vanuit het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en de bestaande aandeelhouders van InnovationQuarter.

Lees meer
Scolioscoop Curve: Eerste zelftest voor scoliose patiënten
Nieuws

Scolioscoop Curve: Eerste zelftest voor scoliose patiënten

“Hoe gaat het met mijn rug?” Dat is een vraag die scoliose patiënten, ouders, artsen, fysiotherapeuten en wij hebben. Daarom zijn we al sinds 2018 bezig met het ontwikkelen van scoliose screening hulpmiddelen. We zijn daarom ook erg trots dat de Scolioscoop Curve de eerste zelftest is voor Scoliose patiënten om thuis de rug te monitoren. Vanaf vandaag te bestellen op onze nieuwe website: www.scolioscoop.nl.  

Lees meer
Maasstad ziekenhuis gebouw
Nieuws

Maasstad Ziekenhuis trekt financiering van 100 miljoen euro aan voor verbouwingen en innovaties

Goede vooruitzichten, een duidelijke strategie voor de toekomst en positieve resultaten uit het verleden, hebben ervoor gezorgd dat het Maasstad Ziekenhuis een financiering van 100 miljoen toegekend krijgt voor 2021-2025. Het geld gaat onder andere gebruikt worden voor de verbouwing van de Spoedeisende Hulp, de afdelingen Neonatologie en Verloskunde én voor (versnelde) innovaties die noodzakelijk zijn door corona.

Lees meer
Banner LSH010 ontbijt maart 2022
Nieuws

Registreer nu voor het LSH010 ontbijt op donderdag 10 maart 2022

Wist jij dat de zorgsector verantwoordelijk is voor 7% van de landelijke CO2 uitstoot? En dat ruim 30% van het afval dat een ziekenhuis produceert, uit operatiekamers komt? Tijdens het LSH010 ontbijt op 10 maart inspireren we je graag met diverse mooie circulaire voorbeelden uit de regio. Uiteraard kan je zelf ook aan de slag en de duurzaamheid van jouw organisatie onder de loep nemen: hoe groen en duurzaam is jouw organisatie?

Lees meer
Ontdek jouw mogelijkheden in zorg en welzijn: Nieuwe website helpt je op weg
Nieuws

Ontdek jouw mogelijkheden in zorg en welzijn: Nieuwe website helpt je op weg

Geen sector zo divers als Zorg en Welzijn. Je kunt veel kanten op. Maar, welke kant precies bij jou past en hoe je daar komt, kan een hele zoektocht zijn. De nieuwe website ontdekderotterdamsezorg.nl brengt daar verandering in en helpt mensen met vragen over wat er mogelijk en nodig is om te gaan werken in de zorg en welzijn in Rotterdam-Rijnmond. 

Lees meer
Twee vrouwelijke oprichters van KinderCoPoli
LSH010 interview

Citylab010 uitgelicht (I): KinderCoPoli, uniek combinatiespreekuur voor zieke kinderen

De gemeente Rotterdam steunt met CityLab010 Rotterdamse initiatiefnemers met een vooruitstrevend plan voor de stad. In 2021 kregen 49 initiatieven bij elkaar 3 miljoen euro. Wij lichten de drie Life Sciences & Health-initiatieven uit. In deel 1: KinderCoPoli, een idee van de Rotterdamse kinderarts Lindsay Silva. Dit initiatief ontving een subsidie van 25.000 euro.  

Lees meer
twee mensen helpen patient
Nieuws

Twee vuurwerkslachtoffers in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Rotterdam, 1 januari 2022 – Tijdens afgelopen nacht zijn slechts twee vuurwerkslachtoffers met oogletsel bij Het Oogziekenhuis Rotterdam binnengebracht. Het letsel is bij beide patiënten niet blijvend. Beide patiënten waren omstander en staken zelf geen vuurwerk af.

Lees meer