Nieuws.

uitgelichte afbeelding

LSH010 NIEUWSBRIEF | MEI 2021

Nieuws

Meld je dan aan voor de Health Innovation School Rotterdam 2021! Een uniek opleidingstraject van 6 maanden dat 50 voorlopers (in spé) uit het hele zorg- en welzijnsdomein samenbrengt. Ontwikkel hier jouw innovatie-skills, vind inspiratie, een stimulerend netwerk van peers en ervaringsdeskundigen en realiseer die noodzakelijke innovatie bij jou op de werkvloer.

Drie lichtbronnen, visualisatie design thinking
Nieuws

Register for the D-THINK HEALTH COURSE

D-THINK HEALTH is happy to announce that after their first successful course in November 2020, they are launching a second one from 20 May to 4 June 2021.

Lees meer
een investeerder bekijkt bedrijfsgrafieken
Nieuws

Nederlandse bedrijven in trek bij private-equity

Private equity-bedrijven blijken in toenemende mate hun ogen op de Nederlandse markt te hebben gericht. Het FD meldt dat het aantal private-equityhuizen met een vestiging in Nederland de afgelopen twee jaar is gegroeid met ruim 50 procent, van elf tot zeventien stuks.

Lees meer
header_EIT health nieuwsbrief
Nieuws

EIT HEALTH BELGIUM-NETHERLANDS NEWSLETTER | April 2021

EIT Health has launched a new AI report from its Think Tank, outlining the urgent need for a post-pandemic technological revolution to prevent EU health systems from struggling over the next decade.  

The report concludes that AI and digital solutions are urgently needed, with healthcare workforces already straining to meet demand due to increasing populations and people living longer. 

Lees meer
een tuktuk in azie
Nieuws

Ga mee op virtuele LSH missie naar Zuidoost-Azië!

Van 28 juni tot 1 juli organiseren Task Force Health Care en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een virtuele handelsmissie voor de Nederlandse LSH sector naar Indonesië, Thailand en Maleisië. De missie biedt:

Lees meer
Banner LSH010 ontbijt 17 juni 2021: DNA sequencing and the impact on personalized cancer treatments.
Nieuws

Meld je nu aan voor het LSH010 ontbijt op donderdag 17 juni 2021!

Op donderdagochtend 17 juni vindt het LSH010 ontbijt weer plaats! De ontbijtsessie staat dit keer in het teken van: DNA sequencing & gepersonaliseerde behandelingen in de zorg.

Lees meer
Chinese muur
Nieuws

Kansen voor NL oplossingen bij verbeteren ouderenzorg in China

De Chinese bevolking is in een hoog tempo aan het vergrijzen, om deze reden wil de Chinese overheid de gezondheidszorg transformeren. Inspiratie komt uit Nederland. Sluit u aan bij een nieuwe samenwerkingsprogramma geïnitieerd door de Chinese en Nederlandse overheid en uitgevoerd door Task Force Health Care. Kom in contact te komen met Chinese stakeholders, presenteer uw oplossingen en vergroot uw kennis over de ontwikkelingen en trends in de Chinese ouderenzorg. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer
Portretfoto Hicham Shatou, LeQuest
LSH010 interview

Rotterdams LeQuest verovert de wereld met trainingen voor medische apparatuur

Hicham Shatou verloor ruim tien jaar geleden een dierbare doordat zorgpersoneel niet goed met de medische apparatuur kon omgaan. Daarom richtte hij in 2011 LeQuest op, dat trainingen voor medische apparatuur ontwikkelt. Inmiddels werkt zijn bedrijf vanuit Rotterdam samen met de vijf grootste fabrikanten ter wereld en is het actief in meer dan twintig landen. ‘Fabrikanten zijn vooral gefocust op het apparaat en de functionaliteiten. Wij richten ons op de workflow van de medewerkers.’ 

Lees meer
Portretfoto van Micha van Lin bij het Depot in Rotterdam
LSH010 interview

Task Force Health Care verbindt Nederlandse LSH-organisaties met de hele wereld

Elke Nederlandse organisatie met internationale ambities in life sciences & health maakt een andere reis. De Nederlandse non-profitorganisatie Task Force Health Care (TFHC) ondersteunt bedrijven al 25 jaar bij die grensoverschrijdende expeditie. ‘Door ons sterke publiek-private netwerk kunnen we overal ter wereld deuren openen,’ zegt algemeen directeur Micha van Lin.

Lees meer
portretfoto CAROLIEN VERMAAS bijgesneden
LSH010 interview

TERUGBLIK HEALTH INNOVATION SCHOOL 2020 (III): CAROLIEN VERMAAS (HD GROEP)

LSH010, Bureau Zorginnovatie, De Rotterdamse Zorg en Alles is Gezondheid organiseerden in 2020 voor het eerst de Health Innovation School (HIS) Rotterdam in de LSH01-hub. Een Rotterdamse editie van de landelijke HIS, waar deelnemers leren innoveren en impact te maken met zorginnovaties. In aanloop naar tweede editie, die start in mei 2021, blikken we met drie alumni terug. In deel 3: Carolien Vermaas, directeur senioren- & zorghuisvesting van vastgoedontwikkelaar HD Groep.

Lees meer