Leer reanimeren in Erasmus MC

In het Erasmus MC vindt op zaterdag 12 oktober Restart a Heart day plaats. Het evenement in en rond de hoofdingang begint om 12.30 uur en eindigt om 17.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Restart a Heart day is een wereldwijd initiatief om mensen meer bekend te maken met reanimeren. Doel van het evenement is zoveel mogelijk bezoekers de basisprincipes van reanimeren voor volwassenen en kinderen te laten zien en leren. Iedereen kan helpen, wanneer elke seconde telt!

Medewerkers van verschillende afdelingen zoals de Spoedeisende hulp, Intensive Care en Cardiologie geven demonstraties. Ambulance, brandweer en politie zijn ook aanwezig. De politie staat met een volledig team, inclusief auto, voor de hoofdingang.

Reanimatiecoördinator Carla Schramm van het Erasmus MC organiseert deze dag. Schramm: “Vorig jaar organiseerden wij voor het eerst Restart a Heart day. We hebben toen zo’n 300 mensen geleerd te reanimeren. Ik hoop dat we dit jaar nog meer mensen kunnen scholen. Echt iedereen is welkom, want iedereen kan een leven redden: kinderen, familieleden, buren, collega’s en vrienden.”

Op www.erasmusmc.nl/restartaheart2019 vindt u meer informatie. Aanmelden is niet nodig, maar om zeker te zijn van deelname aan een workshop kunt u zich op de website aanmelden. Zie ook de bijgaande flyer.