Stadsjury CityLab010 maakt innovatieve winnaars 2020 bekend.

Voor het zesde jaar op rij steunt Rotterdam initiatiefnemers met een goed plan voor de stad. Na een uitgebreide beoordeling heeft de stadsjury van CityLab010 besloten dat 47 innovatieve initiatieven aan de slag kunnen dankzij een startbudget. Samen goed voor €3 miljoen.

Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen): “De stad lijdt onder het coronavirus. We innoveren ons de crisis uit, maar dat kan alleen als de vele goede ideeën van Rotterdammers zelf ook in de praktijk gebracht kunnen worden. Daarvoor hebben we gelukkig CityLab010, inmiddels een stevig netwerk van betrokken en innovatieve stadsgenoten die Rotterdam en haar inwoners sterker maken. Ik ben ongelofelijk trots op de winnaars van 2020 en wens ze veel succes. Zij maken hun dromen waar en helpen daarmee de stad vooruit. Voor 2021 starten we weer een nieuwe ronde, dus meld je aan als je een goed idee hebt. Want in Rotterdam zetten we samen de schouders eronder en gaan we Sterker Door.”

Juryrapport

De 47 initiatieven die een startbudget ontvangen zijn verwerkt in een juryrapport dat te vinden is op www.citylab010.nl. Hier staat ook het uitgebreide rapport met daarin alle scores en toelichtingen van de Stadsjury. Een greep uit de initiatieven in de Life Sciences and Health sector:

  • TherapySelector: een App die voor Hepatitis-C patiënt specifieke informatie combineert met klinische publicaties met resultaten van behandelingen. LSH010 heeft eerder een interview gehouden en gepubliceerd met Solko Schalm. Lees het interview hier.
  • Euronitrile: ontwikkelt met het Erasmus MC en de HR een biodegradeerbare medische wegwerphandschoen.

Over CityLab010

CityLab010 steunt innovatieve ideeën voor de stad met een startbudget. Rotterdammers worden ieder jaar opgeroepen hun innovatieve plan in te dienen. De beste en meest innovatieve initiatieven die een positieve bijdrage leveren bij het mooier en beter maken van de stad krijgen een startbudget. CityLab010 ondersteunt niet alleen financieel, maar ook met kennis, coaching en een netwerk. Diverse partners zoals de Rabobank, Ploum en Hogeschool Rotterdam zijn hierbij betrokken. Alle plannen worden door een onafhankelijke stadsjury van 12 Rotterdammers beoordeeld. Dit jaar zijn ruim 150 ideeën ingediend. Voor meer informatie kijk op www.citylab010.nl.

Bekijk hier een filmpje met wethouder Kathmann en de stadsjury over de CityLab010-editie van 2020:

Datum: 20 november 2020