27 september 2019 – Op 26 september jl zijn op de Biotech Campus Delft de zeven EIT Health BioTech finalisten van de European Health Catapult-competitie bekend gemaakt. 14 Europees geselecteerde startups hebben in de ochtend gepitcht voor investeerders van het EIT Health Investor Forum. Aan het einde van de middag is tijdens de Award Ceremony bekendgemaakt welke 7 Biotech startups doorgaan naar de finale op 2 december tijdens de EIT Health Summit in Parijs. Daar strijden zij, samen met de finalisten van de andere categorieën (MedTech en Digital Health), om de aandacht van investeerders en awards met een totaalwaarde van 210.000 Euro.

Bart Haex, Business Creation Manager EIT Health Belgium-Netherlands:  De EHC-competitie is een unieke kans voor de startups om zich te introduceren in de Europese gezondheidssector en om interessante onderzoeksorganisaties, bedrijven en investeerders te ontmoeten.”

European Health Catapult
European Health Catapult (EHC) is een trainingsprogramma/competitie met als doel de ondernemersvaardigheden van de beste Europese startups in de health-sector te bevorderen en hen te introduceren binnen Europa’s grootste innovatienetwerk. De startups in de categorieën BioTech, MedTech en Digital Health worden tijdens EHC in contact gebracht met vooraanstaande experts en internationale investeerders. EHC wordt georganiseerd door EIT Health (onderdeel van European Institute of Innovation & Technology) in samenwerking met Health Axis Europe.

De finalisten in de categorie BioTech zijn:

Bron: EIT Health
Datum: 29 september 2019