Tijdens het LSH010 ontbijt van 23 januari vond de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs plaats. De winnaar: BioCheck

Biocheck

Oud-olympiër Patrick van Luijk is oprichter van BioCheck, een bedrijf dat vitaliteits- en herstelprogramma’s aanbiedt en mensen helpt om hun autonome zenuwstelsel weer in balans te brengen. Het bedrijf heeft een app ontwikkeld die registreert wat het lichaam op welk moment nodig heeft. De app zorgt ervoor dat mensen inzicht krijgen in hun stressniveau, in hun manier van ademhalen en geeft mensen advies over hun herstel- en mobiliteitstrainingen. “Met BioCheck leren wij het lijf weer wat actief en wat rust is, want herstellen doe je van binnenuit!”, aldus Patrick. https://www.zorginnovatie.nl/innovaties/biocheck

De stemperiode is voorbij en de winnaar is bekend: Biocheck is de winnaar van de Regionale Zorginnovatieprijs 2019 en runner-up publieksprijs!

Biocheck winnaar

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
Nieuws

Innovatie in het Kinderhersenlab: ‘Ik kan heus niet je gedachten lezen’

Het net-geopende Kinderhersenlab ademt convergence, de samenwerking tussen de TU Delft, de EUR en het Erasmus MC. Revalidatieartsen komen in het lab samen met industrieel ontwerpers. Neurologen met masterstudenten. Zo komt de technologische vernuftigheid samen met de kennis van de kliniek.

Lees meer
Nieuws

Healthy Funding VI 19 May

Lees meer
banner
Nieuws

LSH010 Nieuwsbrief I Juni 2022

Robotica in de zorg is nog steeds volop in ontwikkeling. Van chirurgische robots die ingezet worden tijdens operaties om de tremor in de handen van de arts te voorkomen (en al helemaal niet meer lijken op ons ‘standaard-idee van een robot) tot humanoïde en androïde robots in zorginstellingen die ingezet worden om eenzame ouderen gezelschap te houden of vergeetachtige patiënten te herinneren aan hun medicatie.

Lees meer