Meer dan vijftig deelnemers verzamelden zich afgelopen weekend (5-7 april) in de Rotterdam Science Tower voor Hacking Health Rotterdam.

In kleine, multidisciplinaire teams bogen zij zich over diverse uitdagingen in de gezondheidszorg, die door verschillende partijen (onder meer zorginstellingen en bedrijven) waren aangeleverd.

PANDA

Na een spannend weekend presenteerden de teams hun oplossingen zondag aan de jury, bestaande uit Ton van der Steen (voorzitter Medical Delta en hoogleraar Biomedische Technologie), Wiro Niessen (hoogleraar Medische Beeldverwerking aan het Erasmus MC), Ellen Perik van de gemeente Rotterdam en Annique de Greef, opleidingsdirecteur Erasmus Centre for Entrepeneurship. Deze jury wees het team Cicerone aan als winnaar. Dat team presenteerde het concept van een lopende en pratende panda. Die kan ouderen motiveren om meer te beweging en er vaker op uit te trekken. De betreffende casus was aangeleverd door Pieter van Foreest. Het winnende team werkt de komende periode met financiële steun van Medical Delta aan de ontwikkeling van een prototype, te presenteren tijdens de landelijke finaledag op 10 mei.

Verder lezen

Bron: Medical Delta
Datum: 12 april 2019

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
Nieuws

Innovatie in het Kinderhersenlab: ‘Ik kan heus niet je gedachten lezen’

Het net-geopende Kinderhersenlab ademt convergence, de samenwerking tussen de TU Delft, de EUR en het Erasmus MC. Revalidatieartsen komen in het lab samen met industrieel ontwerpers. Neurologen met masterstudenten. Zo komt de technologische vernuftigheid samen met de kennis van de kliniek.

Lees meer
Nieuws

Healthy Funding VI 19 May

Lees meer
banner
Nieuws

LSH010 Nieuwsbrief I Juni 2022

Robotica in de zorg is nog steeds volop in ontwikkeling. Van chirurgische robots die ingezet worden tijdens operaties om de tremor in de handen van de arts te voorkomen (en al helemaal niet meer lijken op ons ‘standaard-idee van een robot) tot humanoïde en androïde robots in zorginstellingen die ingezet worden om eenzame ouderen gezelschap te houden of vergeetachtige patiënten te herinneren aan hun medicatie.

Lees meer