Bericht van Barbara Kathmann

Fotograaf: Casper Rila

Barbara Kathmann: “In Rotterdam zijn er veel bedrijven in de Life Sciences & Health sector keihard aan het werk om de coronacrisis te lijf te gaan. Jullie werken niet alleen aan de ontwikkeling van een vaccin, maar geven ook versnelde opleidingen zodat iedereen juist kan handelen in deze hectische tijd. Via allerlei kanalen wordt er nauw samengewerkt en melden mensen zich vrijwillig aan om daar waar nodig extra handen te bieden. Het benadrukt de veerkracht en saamhorigheid van onze stad: Rotterdammers slepen elkaar er doorheen. Jullie bijdrage is niet alleen hartverwarmend, maar ook broodnodig. Dank jullie wel!”

Corona update

Steeds meer bedrijven voelen de gevolgen van het coronavirus en de getroffen maatregelen. Is er bij jou sprake van acute vraaguitval en bijvoorbeeld toeleveringsproblemen? Vraag je je af wat de korte- en langetermijneffecten voor jouw bedrijf zijn? Er zijn allerlei manieren waarop je jezelf en jouw bedrijf kunt voorbereiden op mogelijke bedrijfsrisco’s. Kijk voor meer informatie op de volgende twee websites:

Financiële compensatie en regelingen

Het kabinet wil kleine tot middelgrote ondernemingen die in financiële problemen dreigen te komen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus, helpen door garant te gaan staan voor leningen. Link naar veelgestelde vragen voor werkgevers:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers

SET COVID-19: uitbreiding SET voor coronavirus

GESLOTEN

Aanbieders van zorg of ondersteuning die rond de coronacrisis extra willen inzetten op digitale zorg op afstand voor mensen thuis, kunnen in aanmerking komen voor de uitbreiding van de SET-regeling. Deze uitbreiding voorziet in digitale toepassingen bedoeld voor cliënten of hun mantelzorgers.

Deze regeling is gesloten.

Het subsidieplafond van €23 miljoen is inmiddels bereikt, waardoor je dit niet meer aan kunt vragen.

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/stimuleringsregeling-ehealth-thuis-set/uitbreiding-set-covid19

Implementatie- en opschalingscoaching

Het doel van het programma Zorg voor innoveren is om zorginnovatoren verder te helpen met innovatievraagstukken. Deze subsidieoproep richt zich op het bieden van ondersteuning bij implementatie- en opschalingsvraagstukken.

https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/implementatie-en-opschalingscoaching-ronde-1/

Subsidiemogelijkheid ZorgTech

Het innovatieprogramma ZorgTech is van start. Vanaf 6 april zijn er vouchers beschikbaar voor projectconsortia die technologische oplossingen willen realiseren voor de gezondheidszorg. Het innovatieprogramma ZorgTech wil kansrijke technologische oplossingen de weg naar de gezondheidszorg sneller laten vinden.

https://www.innovationquarter.nl/item/zorgtech/

Zorgpersoneel kan tijdelijk een gratis parkeervergunning aanvragen

De parkeervergunningen zijn bestemd voor medewerkers van ziekenhuizen, apotheken, verzorgings- en verpleeghuizen, huisartsenpraktijken en de GGD. Zo wordt de reis van en naar zorglocaties en huisbezoeken bij patiënten zo makkelijk mogelijk. De vergunning is (voorlopig) geldig tot 1 juni 2020.

https://www.rotterdam.nl/loket/tijdelijke-parkeervergunning-zorgverleners/

Actuele informatie Coronavirus/covid-19.

Voor alle actuele informatie over het Coronavirus kunt u de website van het RIVM raadplegen.
Via deze link vind je informatie over aanvullende maatregelen.

De komende tijd blijven we deze pagina updaten.

Ook willen we graag berichten vanuit de LSH010 community delen.

Wil jij graag je verhaal vertellen? Neem dan contact op met Maaike van Zuilen: 06 456 32 117.