De druk in de zorg is groot, heel groot. Simpel gezegd zijn er TE weinig handen. Daarom heeft De Rotterdamse Zorg de campagne: Jij bent nu nodig! gelanceerd waarin werkgevers worden opgeroepen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en medewerkers met een zorgachtergrond tijdelijk te detacheren naar de zorg.

Hulp gezocht

Heb jij werknemers in dienst met een zorgdiploma? Leen hen tijdelijk uit aan de zorg. Één medewerker kan al het verschil maken. Doen we namelijk allemaal een beetje, dan kunnen we met elkaar zorgen voor een groot resultaat.

“Dat is hard nodig”, zegt Jacqueline Stuurstraat, initiatiefnemer en directeur van werkgeversorganisatie deRotterdamseZorg die dagelijks hard werkt om de personeelsbezetting in de regio te verbeteren. “Met extra hulp houden we de zorg die steeds meer wankelt overeind en kan iedereen de zorg krijgen die nodig is. In veel organisaties werken mensen met een zorgachtergrond, werkgevers beseffen dat vaak niet, maar hebben daarmee écht een oplossing in handen.”

De campagne

Om voldoende zorg te kunnen blijven leveren voor iedereen die dat nodig heeft zijn extra handen nodig. Deskundige handen, professioneel opgeleid en in staat om in te springen voor uitgevallen zorgpersoneel. “Nu terug naar de zorg om bij te springen blijkt niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen zijn druk aan het werk voor hun huidige werkgever. Maar als die hen de ruimte geeft om het helpen, zou een groot deel van het personeelsprobleem in de zorg opgelost zijn. Iedereen moet kunnen rekenen op een bed en professionele zorg als het nodig is en dat lukt alleen als we nu alles op alles zetten”, aldus Jacqueline Stuurstraat.

“We ontvangen veel aanvragen voor extra hulp van zorgorganisaties uit de regio, met name uit de ouderenzorg en de ziekenhuizen. Door de coronacrisis hebben zij meer patiënten die meer zorg nodig hebben. In de eerste campagneweek van Extra handen voor de zorg ontvingen we aanvragen voor in totaal 300 fulltimers,” vertelt Jacqueline Stuurstraat. “Anders dan tijdens de eerste golf is er nu ook veel uitval onder zorgprofessionals (wegens ziekte of quarantaine) waardoor de roosters niet rondkomen en patiënten niet de zorg krijgen die nodig is. Dat geldt ook voor niet-covid patiënten. Er is met name een tekort aan gediplomeerd zorgpersoneel. Medewerkers met een diploma verpleegkunde of verzorging, fysiotherapie of ergotherapie hebben we nu hard nodig.”

Extra handen voor de zorg

De campagne Jij bent nu nodig! sluit aan op de lopende campagne Extra handen voor de zorg waarin mensen worden opgeroepen om te komen helpen in de zorg. De campagne is een initiatief van deRotterdamseZorg (i.s.m. ROAZ en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) en wordt afgetrapt met een video waaraan onder meer burgemeester Aboutaleb, Diederik Gommers en Ernst Kuipers meewerkten. Ook Zilveren Kruis, Pfizer, Feyenoord, Vopak, Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam doen mee aan de campagne en geven hun medewerkers de ruimte om tijdelijk bij te springen in de zorg. Samen tegen corona.

Bekijk de campagnevideo Jij bent nu nodig! hier:

Poster De Rotterdamse Zorg campagne jij bent nu nodig

Kijk voor meer informatie op www.jijbentnunodig.nl

Datum: 17 november