DeRotterdamseZorg: nieuwsbrief 06-2021 / Vitaal de zomer in

Logo DeRottedamseZorg

Nu de meeste coronamaatregelen sinds afgelopen weekend er af zijn kunnen we hopelijk de coronaperiode achter ons laten. Hoe zijn wij, en met name de zorgprofessionals, de corona-periode door gekomen?  Hoe bleven ze fit & vitaal? Daar maakten we een online magazine over met praktijkverhalen over coaching voor zorgprofessionals in coronatijd. Ook deden we onderzoek naar de effectiviteit van de verschillende interventies. Je leest het allemaal in ons vorige week gelanceerde e-zine: Vitali-zine, Alles groeit met aandacht. Want zou het niet mooi zijn als alle zorgprofessionals fit & vitaal met plezier aan het werk zijn? In het toekomstbeeld dat wij schetsen in de 3Dprint, die we ook deze maand uitbrachten, laten we Fin zien. Fin is de zorgprofessional van de toekomst en is veranderkrachtig, zorgt goed voor zichzelf en leert en werkt met plezier. We werken nu al aan de zorgprofessional van de toekomst met opleidingstrajecten als de Health Innovation School Rotterdam en LEF! Meer hierover, en over andere activiteiten die de zorgarbeidsmarkt in onze regio versterken, lees je in deze nieuwsbrief.

Vitali-zine: Alles groeit met aandacht!

Vorige week lanceerden we ons nieuwe e-magazine: Vitali-zine. In het e-magazine staan 8 ervaringsverhalen van zorgorganisaties uit de regio over wat zij hebben gedaan in de coronacrisis om hun medewerkers mentaal te ondersteunen. Ook lees je er onderzoeksresultaten over de effectiviteit van de coaching initiatieven en delen we 10 werkzame principes voor vitale zorgmedewerkers. Want juist in drukke tijden is het belangrijk zorgprofessionals fit & vitaal aan het werk te houden. Lees het magazine en laat je inspireren! Lees meer.

3Dprint: Toekomstbeeld gezondheid en zorg in 2030

Hoe ziet de toekomst van gezondheid en zorg er in 2030 uit voor Rotterdammers? Deze vraag staat centraal in het toekomstbeeld dat wij maakten van gezondheid en zorg: de 3Dprint. Lees meer over de zorgbehoeften van inwoners, over de uitdagingen in de organisatie van zorg en maak kennis met de zorgprofessional van de toekomst. Lees, bespreek en kom in beweging! Lees meer.

Lees de volledige nieuwsbrief van DeRotterdamseZorg hier.

Bron: DeRotterdamseZorg