EIT DIGITAL SCOUT BESTE EUROPESE DEEP TECH SCALEUPS VIA DE EIT DIGITAL CHALLENGE 2020

EIT Digital, de Europese digitale innovatie organisatie, heeft de 2020 competitie voor dé Europese Challenge voor digitale deep tech scaleups geopend. Snelgroeiende startups kunnen meedoen in een van de vijf categorieën: Digital Tech, Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing en Digital Finance.  Voor winnaars is er een prijspakket met een totaalwaarde van 350.000 euro beschikbaar. Aanmelden kan tot 7 juni 2020.

De EIT Digital Challenge richt zich op ‘deep tech’ scaleups uit heel Europa. Dit zijn technologiebedrijven met een onderscheidend productaanbod gebruikmakend van beschermde of moeilijk te reproduceren geavanceerde technologie. Sinds de eerste editie van de Europese Deep Tech competitie in 2014, heeft de wedstrijd al meer dan 2000 aanmeldingen vanuit heel Europa opgeleverd. De meeste winnaars hebben daarna een succesvolle internationale expansie doorgemaakt.

Zoals het Nederlandse bedrijf Wonderflow, marktleider in feedback analyses gebaseerd op Artificiële Intelligence. Vorig jaar was dit bedrijf een van de prijswinnaars. “Het is geweldig om via deze competitie erkenning te krijgen voor wat wij doen. We hebben sindsdien veel media-aandacht gekregen, zijn internationaal gegroeid en zijn nieuwe samenwerkingen gestart met verschillende marktleiders. Daarbij hebben we ons aanbod uitgebreid met werknemers feedback analyse bovenop de klanten feedback.”

In 2018 won het Nederlands bedrijf Active Cues, bekend van de Tovertafel de Europese scaleup competitie.

De EIT Digital Accelerator selecteert uit alle aanmeldingen twintig bedrijven die in de finale in november mogen pitchen voor een jury van investeerders en mensen uit het bedrijfsleven. Dolf Wittkamper, hoofd van de EIT Digital Accelerator: “Tijdens de finale worden er vijf winnaars aangewezen, een Challenge winner en vier runner-ups.” Deze vijf ontvangen een jaar lang op maat gemaakte ondersteuning van de EIT Digital Accelerator ter waarde van 50.000 euro. De Challenge winnaar krijgt daarbovenop op een geldprijs van 100.000 euro.

Lees hier het volledige bericht.

Bron: EIT Digital
Datum: 27 mei 2020