Zegt Henk Volberda, hoogleraar strategisch management en ondernemingsbeleid aan de Rotterdam School of Management. Nederland staat met een zesde plaats niet langer in de top 5 van ’s werelds meest concurrerende economieën. Vooral doordat Nederland achterblijft met innovatie. Dit zegt hij in een interview met BNR radio.

Lees verder> Of beluister het radiofragment: ‘Nieuwe technologieën gaan dwars door onze topsectoren heen. Er zou dus een nationaal innovatiebeleid moeten komen’

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
Skyline Rotterdam
Nieuws

Online workshop mini-Health Technology Assessment - 24 juni

Houd jij je op dit moment bezig met innoveren in de zorg? Ben je nieuwe eHealth oplossingen aan het ontwikkelen of zelfs al aan het implementeren? Maar hoe bewijs je dat jouw innovatieve idee ook daadwerkelijk doet waarvoor het is ontwikkeld? Dat is een vraag die actueel is voor iedereen die bezig is met innoveren in de zorg en waar Health Technology Assessment (HTA) een belangrijke rol in speelt.

In Rotterdam lopen op dit moment veel subsidieprogramma’s. Denk bijvoorbeeld aan de DigiDeal010. Om jou alvast verder op weg te helpen, hebben we dé specialist op HTA gebied, Prof. Dr. Mr. Silvia Evers van de Universiteit van Maastricht, gestrikt om een mini-HTA workshop te geven.

Lees meer
Nicole van ‘t Wout en collega’s
Nieuws

Lancering nieuwe mobile learning tool tijdens het LSH010 ontbijt op 17 juni

Op 17 juni 2021 is tijdens het virtuele Rotterdamse LSH010 innovatieontbijt de leerinnovatie Wisbits met een feestelijke aankondiging gelanceerd. Hoe vang je de schat aan kennis en ervaringen binnen jouw organisatie? Nicole van ‘t Wout ging op zoek naar een innovatieve manier voor bedrijven om gemakkelijk kennis  te delen en te borgen. Hieruit is het leerplatform Wisbits ontstaan. Met Wisbits kun je bits of wisdom, oftewel brokjes wijsheid binnen je organisatie, zelfstandig digitaal vastleggen in een mobile learning. Deze learnings kunnen medewerkers of klanten vervolgens onmiddellijk op hun smartphone volgen via de Wisbits app.

Lees meer
bouwvakker
Nieuws

HalloWerk nu ook voor ondernemers

Sinds deze maand kunnen ook zelfstandig ondernemers (ZZP’ers) gebruik maken van het online matchingsplatform HalloWerk. Op die manier wil de gemeente zelfstandig ondernemers die hard zijn getroffen door de coronacrisis, helpen om nieuw werk te vinden. Sinds de start in 2019 van de online ontmoetingsplek voor werkzoekenden en werkgevers, vonden al bijna 4000 werkzoekenden uit de regio Rijnmond een nieuwe baan via HalloWerk.

Lees meer