Vanaf 2019 ontwikkeling van Science Gallery Rotterdam

Science Gallery International en Erasmus MC gaan samen Science Gallery Rotterdam ontwikkelen. Het doel is de wetenschap dichterbij de maatschappij te brengen, door middel van interactie met bewoners van Rotterdam en gebruikmakend van combinaties van kunst, techniek en design. In samenwerking met Science Gallery International gaan er gratis pop-up tentoonstellingen en evenementen aangeboden worden.

Science Gallery Rotterdam is gebaseerd op het model van de Science Gallery aan het Trinity College in Dublin. Er worden nieuwe vormen van samenwerking tussen wetenschappers en creatieve kunsten en innovatieve onderwijsprogramma’s ontwikkeld om te communiceren over de wetenschap en zorg van het Erasmus MC. Science Gallery Rotterdam werkt bovendien samen met het CBK (Centrum Beeldende Kunst) Rotterdam en Museum Rotterdam. De komende jaren wordt gewerkt aan een vaste locatie voor de Science Gallery binnen het Erasmus MC.

Decaan Hans van Leeuwen toont zich verheugd over de samenwerking. Van Leeuwen: “Het Erasmus MC is trots op de oprichting van Science Gallery Rotterdam in samenwerking met lokale en internationale partners. Science Gallery zal het onderzoek van het Erasmus MC verbinden met kunst en de lokale gemeenschap. Het spannende format om onderzoek te combineren met de verbeeldingskracht van kunst is een geweldige manier om ons wetenschappelijk werk te presenteren aan de samenleving en onze relatie met de lokale gemeenschap te versterken. Wij hopen dat we hiermee de wonderen van de wetenschap kunnen overbrengen aan jonge mensen en hen kunnen stimuleren om een ​​carrière in het wetenschappelijk onderzoek te overwegen.”

Dr. Andrea Bandelli, directeur van Science Gallery International: “Vandaag bereiken we een fantastische mijlpaal voor het Science Gallery Network met ons zevende lid, het Erasmus MC in Rotterdam. Science Gallery Rotterdam brengt het excellente academische onderzoek en de uitstekende medische praktijk van het Erasmus MC samen met de bloeiende kunst- en designscene in Rotterdam. Rotterdam is de perfecte stad voor de Science Gallery: energiek en constant in beweging, pionierend en ondernemend, internationaal en hyper-verbonden. We zijn verheugd om het Erasmus MC te verwelkomen in ons netwerk en we kijken ernaar uit om van Science Gallery Rotterdam een nieuwe mijlpaal te maken in het academische en culturele leven van de stad.”

Science Gallery International is een non-profit organisatie. Science Gallery Rotterdam is de Nederlandse deelnemer aan het netwerk, dat momenteel galleries heeft in Dublin, Londen, Melbourne, Bengalore, Venetië en Detroit. Het Science Gallery Network is ’s werelds enige universitaire netwerk dat zich inzet voor publieke betrokkenheid bij wetenschap en kunst en bestaat uit vooraanstaande universiteiten verenigd rond een unieke missie: het bevorderen van creativiteit en ontdekking waar wetenschap en kunst samenkomen.

Zie ook www.rotterdam.sciencegallery.com

Nieuws.

Alle nieuwsberichten Alle events

Kick off Rotterdam Square

22 maart 2023
Erasmus MC, Rotterdam

Medical Delta Café: 'Innoveren met de patiënt aan zij: co-creatie of reden tot frustratie?'

29 maart 2023
Biopartner 5, Leiden Bio Science Park 

Inschrijving Nationale Zorginnovatieprijs 2023 geopend

30 maart 2023
Health Valley Event, Pathé Nijmegen