Erasmus MC vacature: Directeur Rotterdam Square

Als directeur kom je in dienst van de Stichting Rotterdam Square. Deze stichting is dé plek waar innovatievraagstukken en aanbod samenkomen om impact in de zorg, onderwijs en onderzoek te creëren. De stichting stimuleert de samenwerking tussen bedrijven, kennis- en zorginstellingen, onderzoekers, studenten en patiënten met als doel innovatie en implementatie te versnellen. De stichting zorgt tevens voor een inspirerende activiteitenagenda.

Jouw opdracht is het opzetten van de Stichting Rotterdam Square en deze, mét de Erasmus MC Campus, op de (inter)nationale kaart te zetten en uit te bouwen tot broedplaats voor innovatie en ondernemerschap op het gebied van gezondheidszorg. Binnen nu en vijf jaar moet de Stichting  bestaan uit een volwaardige organisatie en – belangrijker – zichtbaar onderdeel uitmaken van het regionale en landelijke Life Sciences & Health landschap.

Je ontwikkelt een aantrekkelijk klimaat voor innovatieve initiatieven en weet hiervoor financiële middelen te organiseren. Je bent verantwoordelijk voor het actief scouten en screenen van bedrijven voor partnerships, samenwerking met bedrijven in de Life Sciences & Health sector en het bouwen en onderhouden van bestaande en nieuwe relaties. Je bent hierbij initiator en aanspreekpunt voor nationale en internationale stakeholders.

Werkomgeving

Rotterdam Square is de nieuwe campusorganisatie van de Erasmus MC Campus. Binnen deze campus willen we medische en technologische wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven van over de hele wereld samenbrengen op een gedeelde en centrale locatie, verbonden met één van de grootste universitaire medische centra van Nederland. Het doel is een ecosysteem van innovatie te faciliteren. En wel het volledige innovatiespectrum, van ideevorming en prototyping tot business development en implementatie. Gericht op het beantwoorden van de uitdagingen van de gezondheidszorg van morgen.

Profiel

  • Een energieke en daadkrachtige persoonlijkheid met uitstekende contactuele eigenschappen en bovenal een verbinder.
  • Academisch werk- en denkniveau, met een stevige bedrijfsmatige achtergrond.
  • Ruime ervaring met complexe stakeholder- en verandermanagement.
  • Bewezen succesvol met het aansturen van bedrijfsvoeringprocessen.
  • Ondernemende netwerker met sterke implementatie kracht.
  • Ruime ervaring in de life Sciences & Health sector.
  • Organisatiesensitief en in staat om te gaan met meerdere loyaliteiten.
  • Verbonden met de regio, maar ook internationaal georiënteerd.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Vacature sluit op 13-01-2022.

Interesse? Lees meer en reageer hier op de vacature

Bron: Erasmus MC
Datum: 23 december 2021