Met de introductie van MAASS, hét nieuwe voedingsconcept van het Maasstad Ziekenhuis, bieden we patiënten zes verschillende eetmomenten per dag. Afgestemd op hun wensen, kunnen zij kiezen uit smakelijke, kleine gerechtjes die aantrekkelijk worden gepresenteerd. Tijdens de proeverij op maandag 18 maart lanceerden het ziekenhuis en partner Sodexo officieel MAASS met Aandacht Aan Smaak & Service. Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur: “De belevingswereld van patiënten staat centraal. Zij krijgen meer persoonlijk en op maat maaltijden en gerechtjes aangeboden, wat past bij de ambitie Aandacht voor aandacht van het Maasstad Ziekenhuis.”

Vijf keer per dag keuze uit een ‘Maasstadje’

Martine Staat, teamleider Eten en Drinken vertelt: “De patiënt kan op de dag zelf een warme maaltijd uitkiezen en bepaalt op welk moment deze geserveerd wordt, als het mogelijk is aan een gedekte tafel. Hiermee stimuleren we dat patiënten uit bed komen want dat is goed voor hun herstel. Daarnaast worden patiënten vijf keer per dag verrast met een zogenoemd ‘Maasstadje’. De patiënt kan ter plekke kiezen uit het aangeboden assortiment dat zorgvuldig is samengesteld door medewerkers van de afdelingen Geriatrie, Diëtetiek, Oncologie, Logopedie, Pedagogiek en de Kinderraad. Hiermee zijn de kleinere porties, die vaak zijn verrijkt met eiwitten en verleidelijk worden gepresenteerd, afgestemd op de diverse patiëntengroepen.

Extra smaak & service voor patiënten met nieuw voedingsconcept

Zien eten, doet eten

De bezoekers, patiënten en medewerkers lieten zich de gerechtjes goed smaken. Er werd veelvuldig geproefd van de diverse Maasstadjes waaronder soep, wraps, zwarte bonen muffin, wortelcake, kaas en poffertjes. Martine Staat legt uit: “De Maasstadjes worden smaakvol gepresenteerd op gloednieuwe, flexibele serveerwagens die – in tegenstelling tot de oude serveerwagens – op de kamer van de patiënt gereden kunnen worden. Want zien eten, doet eten. De medewerker kan met een tablet direct zien wat de patiënt mag eten en daarmee uit het juiste assortiment laten kiezen.”

Bron: Maasstad Ziekenhuis
Datum: 25 maart 2019

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
Bloemenweide
LSH010 interview

Online Medical Delta Café 'Vergroening van ziekenhuizen - meer denken of meer doen?'

Ziekenhuizen zijn er om ons gezond te maken, maar dragen onbedoeld bij aan schade aan het milieu. Welke stappen moeten de zorg, bedrijven en wetenschap maken om ziekenhuizen nu echt te vergroenen? Is het een kwestie van doen, of moeten we eerst goed in kaart brengen wat echt werkt? In het Interdisciplinary Thesis Lab ‘Sustainable Hospitals’ van Medical Delta en LDE onderzochten masterstudenten vanuit verschillende studierichtingen de mogelijke oplossingen.

Lees meer
Nieuws

Jongeren haalden tijdens de lockdown mentale steun uit app

Een app waarin jongeren challenges doen en dagelijks invullen hoe ze zich voelen, heeft hen geholpen tijdens de lockdown in coronatijd. Bij de helft van de gebruikers steeg na gebruik hun emotioneel welbevinden. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

Lees meer
Nieuws

Landelijk nu ook aandacht voor opsporing glaucoom door inzet van AI

Rotterdam, 3 juni – Het Algemeen Dagblad besteedt, na een uitgebreid interview met onze oogarts Hans Lemij, nu ook landelijke aandacht aan de vroegtijdige opsporing van glaucoom door de inzet van artificial intelligence (AI).

Lees meer