Afgelopen vrijdag werd voor de 15de keer de Wetenschapsdag georganiseerd door de Franciscus Academie. Het is een jaarlijks terugkomend event waarop medisch specialisten, A(N)IOS en (arts-)onderzoekers hun onderzoeksresultaten of interessante klinische casus presenteren. De dag begon feestelijk met de lancering van de eerste wetenschappelijke glossy FranciScience en eindigde ook feestelijk met de bekendmaking van de prijswinnaars door Marjolein Tasche voorzitter Raad van Bestuur. Met veel trots sprak zij alle deelnemers toe en feliciteerde hen met hun wetenschappelijke bijdrage aan zorgverbetering.

Wetenschappelijk onderzoek doen is een belangrijke pijler van een topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) en levert een waardevolle bijdrage aan zorgverbetering en kennisvergroting van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in het ziekenhuis. Het Wetenschapsbureau faciliteert en ondersteunt medewerkers en medisch specialisten in het doen van opleidingen en onderzoek. Met het nieuwe wetenschappelijke glossy FranciScience is er een mooi podium om ons wetenschappelijke en innovatieve werk te delen.

Prijswinnaars

Traditiegetrouw waren er prijzen te winnen voor de Beste Case Report, Beste Poster, Beste Publicatie en Beste Presentatie.

Beste Case Report – Yaar Aga
Beste Poster – Angelique Egberts
Beste Publicatie – Benjamin Burggraaf
Beste Presentatie – Fleur Keij

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Franciscus Gasthuis & Vlietland is één topklinisch opleidingsziekenhuis. Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door ieder ziekenhuis geboden wordt. In 2008 trad Franciscus Gasthuis toe tot de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), ook wel de ‘eredivisie’ binnen de ziekenhuiszorg genoemd, met een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.franciscus.nl/wetenschap

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland
Datum: 19 april 2019