Alle verpleeghuizen van Humanitas stonden onder toezicht in 2016, het jaar dat Gijsbert van Herk aantrad. De bestuurder helpt de organisatie erbovenop in een meerjarige aanpak. Bij de vernieuwingen blijft de welzijnsfilosofie ferm overeind.‘Kenmerkend voor Humanitas is dat we tegen de stroom in anders durven te zijn’, zegt Gijsbert van Herk, de bestuurder van de Rotterdamse organisatie. ‘Dat geldt ook voor mij. Bij tegenwind moet je je rug rechthouden.’ Stichting Humanitas bedient ‘het hele sociaal domein’ en doet dingen die niet vanzelf spreken in de zorg. Zo heeft ze een tattooshop, waar ook jongeren komen die het buurthuis mijden. Lees meer op de website: Zorgvisie

Datum: 15 maart 2019

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
Nieuws

Innovatie in het Kinderhersenlab: ‘Ik kan heus niet je gedachten lezen’

Het net-geopende Kinderhersenlab ademt convergence, de samenwerking tussen de TU Delft, de EUR en het Erasmus MC. Revalidatieartsen komen in het lab samen met industrieel ontwerpers. Neurologen met masterstudenten. Zo komt de technologische vernuftigheid samen met de kennis van de kliniek.

Lees meer
Nieuws

Healthy Funding VI 19 May

Lees meer
banner
Nieuws

LSH010 Nieuwsbrief I Juni 2022

Robotica in de zorg is nog steeds volop in ontwikkeling. Van chirurgische robots die ingezet worden tijdens operaties om de tremor in de handen van de arts te voorkomen (en al helemaal niet meer lijken op ons ‘standaard-idee van een robot) tot humanoïde en androïde robots in zorginstellingen die ingezet worden om eenzame ouderen gezelschap te houden of vergeetachtige patiënten te herinneren aan hun medicatie.

Lees meer