Van creatieve brainstormsessies op de bank, naar het uitbrengen van een innovatief idee op de markt? Een prototype door de Valley-of-Death loodsen, richting succesvolle verkoop wereldwijd? Maar … ‘Hoe financier je dit gehele proces…?’

Een Life Sciences & Health start-up, MKB-bedrijf of zij die aan het prille begin van een onderneming staan…? Tijdens Healthy Funding III kwamen ambitieuze bedrijven bijeen, met een gedeelde passie voor ondernemen. Het event stond in teken van het delen van kennis. Subsidies, crowdfunding, krediet, investeringen of een combinatie van…? Op 3 oktober kwamen deze verschillende financieringsvormen allemaal ter sprake!

PRESENTATIES

LeQuest
Hicham Shatou
Founder & CEO

“Iedereen die bezig is met disruptie: you never make friends. Je moet tegen tegenslagen/ weerstand kunnen”,(Hicham Shatou, 2019).

LeQuest richt zich op het versterken van de verbinding tussen zorgprofessionals en medische technologie, met als doel de patiëntveiligheid en efficiëntie in de zorg te verbeteren. Door zorgprofessionals te trainen en certificeren in het gebruik van medische technologie focust LeQuest zich op het verkleinen van de kenniskloof.

Symbid
Robbin Hoogstraten
Equity funding specialist

Symbid faciliteert ambitieuze ondernemingen in het ophalen van risicokapitaal bij business angels, strategic investors en de crowd. Fase is Seed/ Groei. Voor al uw vragen over business angels, strategic investors en crowdfunding equity aanvragen.

Symbid

Healthy.Capital
Thom Nefkens
Oprichter & managing partner

Healthy.Capital believes digital health, fueled by consumerization, will make an immense global impact. Building a successful business is like continuously working on a multi-faceted puzzle. Our network and experience will support you in fitting in the right pieces. With Healthy.Capital you’re able to apply a series of lenses to focus on specific topics. Our expertise will add new perspectives to how you view you company and the market.

We invest smart capital. Our aim is to invest in a proactive manner. Together with you we’ll help your company grow. Your future advantage is our network of entrepreneurial investors and experienced management team. Healthy.Capital invests in Dutch based health &care startups, that are ready for growth.

Healthy.Capital, We Care.

Healthy Capital

MK The Subsidy Community
Willem Maas
CCO & Partner

MK The Subsidy Communityis gespecialiseerd in innovatie support, financiering en subsidiemanagement. Wij werken voor organisaties die innoveren, groeien en impact creëren. Wij hebben het grootste netwerk aan ervaren subsidy consultants. Met onze intelligente matchingtools zorgen wij ervoor dat we de subsidies aanvragen met het hoogste rendement.

MK

Blue Sparrow MedTech Fund
Thijs van Oorschot
Investor & Coach

Met een investering door de Blue Sparrows sta je er niet meer alleen voor. Het early stage fonds is opgericht door 7 MedTech ondernemers die met hun ervaring verwachten dat ze ontwikkeling en commercialisatie van medische technologieën, waarin ze investeren, kunnen verbeteren en versnellen. Onderzoek heeft aangetoond dat met ervaren ondernemers aan boord de kansen op succes met 50% stijgen.

Blue Sparrow

Ploum – Juridisch advies rondom investeringen
Lucas Lustermans
Advocaat

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om organisatie te kunnen adviseren. De specialisten van Ploum adviseren onder andere ondernemers, investeerders en investeringsfondsen bij investeringen.

Zij stellen voor diverse vormen van investeringen de investeringsdocumentatie op en onderhandelen deze uit met de betrokken partijen. Voorts adviseren zij omtrent bescherming van en verdeling van intellectuele eigendomsrechten en andere zaken waar men ook in het kader van investeringen scherp op dient te zijn.

Op het gebied van zorg en start ups hebben de specialisten van Ploum inmiddels bijzonder veel ervaring. Ploum vervult een actieve rol binnen de Life Sciences & Health sector in Rotterdam en daarbuiten. Ze staan bekend om een eigentijdse, ondernemende stijl met Rotterdamse mentaliteit: no-nonsense en pragmatisch, gericht op bruikbare en duurzame oplossingen.

Ploum

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Niels van Leeuwen
Adviseur internationale R&D samenwerking

Bonita Strik
Adviseur Team MKB Financiering

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. RVO.nl voert opdrachten uit namens verschillende ministeries, waaronder de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Ook werkt RVO.nl in opdracht van de Europese Unie.

RVO.nl is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

RVO

Swanbridge Capital
Cillian King
Investment Manager

Swanbridge Capital is een vroege fase investeringsfonds dat zich richt op jonge ondernemingen in de Life Science & Health. Tijdens Healthy Funding 3 zullen we ingaan op een aantal uitdagingen in de vroege fase van technologieontwikkeling in de medische sector. Hierbij zullen we vooral aandacht besteden aan de rol van een investeerder in deze fase van de onderneming.

Hezelburcht
Marieke Goedhart
Consultant

Vanuit 6 (inter)nationale vestigingen ondersteunt Hezelburcht haar klanten – mkb’ers, corporates, en onderzoeksinstellingen – bij innovatie- en subsidietrajecten. Het team Life Sciences, Health & Food bestaat uit specialisten met een solide academische achtergrond en een gedegen kennis van nationale en internationale subsidieregelingen. Van het signaleren van subsidie kansen tot consortium building en projectmanagement; al 25 jaar helpen wij onze partners met het realiseren van hun innovatieve ambities.

Hezelburcht

Rabobank
Henk Robbe
Senior Accountmanager

De zorg en zorgbehoefte verandert. De snel veranderende zorgsector vereist dat alle zorgaanbieders innovatie en vernieuwing opnemen in hun strategie. Echt innoveren vraagt om meer dan een goed idee voor een nieuw product of dienst. Het is onderdeel van de bedrijfsstrategie. De vele soorten innovaties, allemaal met hun eigen manier van ontwikkelen, verdienmodel en (on)mogelijkheden van bancaire financiering maakt zo’n strategie wel complex.

Alternatieve financieringsvormen als crowdfunding en innovatiefondsen kunnen dan uitkomst bieden. De Rabobank introduceert ondernemers graag bij haar contacten die vormen van alternatieve financiering aanbieden. Met een Rabobank Achtergestelde Innovatie Lening (AIL) kun je beginnen met de uitwerking van de plannen.

De Rabobank denkt graag met je mee. We hebben een uitgebreid netwerk in de zorgmarkt en kunnen je helpen met kennis en contacten. Bijvoorbeeld voor het vinden van een sparringpartner om jouw product of dienst te testen. Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor advies over verschillende financieringsmogelijkheden.

Rabobank

Holland US Bridge
Jasper Evers
Executive Director

The hub is a tailor made program for life sciences companies that need to scale-up (get collaborations or more funding) and want to tap in the vast network of industry players in the US as well as the US capital and US market. Holland US Bridge provides equal chances to US companies by leveraging our US/mass Network. Next to explaining what the program does, Mr. Evers will also share some general tips on how to raise money in the US.

Holland US Bridge

Hii Holland
Irene Kanter-Schlifke
Program Manager

Hii Holland, een nationaal initiatief vanuit de UMCs en NFU, is opgestart om ondernemers, investeerders en ontwikkelaars van medische apparatuur, hulpmiddelen, implantaten etc (vooralsnog geen geneesmiddelen) van advies te voorzien bij de lange weg van het eerste idee via concept en prototype tot succesvolle markttoegang en opname in het verzekerde basispakket. De ontwikkelingen en eisen die gesteld (zullen) worden aan onderbouwing en bewijs van effectiviteit en doelmatigheid nemen toe, en zijn voor vele commerciële partijen relatief onbekend terrein.

Voor meer informatie – Flyer Health Innovation Infrastructure Holland

AGENDA

LSH010 Breakfast – Rotterdam – The Innovative Eco-system
Datum: 12 december 2019
Locatie: Life Sciences & Health Hub, Rotterdam