Hello 24/7 kan een puzzelstukje zijn in de toekomst van de zorg

Families die de zorg dragen voor hun ouders zullen het herkennen: wie gaat wanneer op bezoek bij pa of ma? Wie maakt het huis schoon? En wat als pa of ma valt als er niemand in de buurt is? Het nieuwe initiatief Hello 24/7 ontwikkelde voor die vragen een digitale infrastructuur. Inmiddels zijn meer dan 1.000 families in de regio met elkaar verbonden via de gratis app van Hello 24/7, en kunnen ze bijvoorbeeld een klushulp of verse maaltijd regelen voor zichzelf of hun ouder(s). Eindverantwoordelijke Operations & Technology Alex Vermunt: “Ons platform kan dienen als vehikel voor andere innovaties op het gebied van e-health.”

Zorg wordt voor een groot deel uitgevoerd door familie, vrienden en buren, een groep die vaak mantelzorgers wordt genoemd. Ze zijn dus een belangrijke schakel in het zorgproces, en kunnen een goede aanvulling zijn op professionele zorg. Als families goed gefaciliteerd worden door de professionele zorg, stijgen resultaat én vertrouwen.

Hello 24/7 is één van de projecten uit het innovatieprogramma ZorgTech waarmee de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), Medical Delta, TNO, de provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter gezamenlijk innovatie in de gezondheidszorg stimuleren. Het programma stelt 24/7 in staat om met een voucher de toepasbaarheid van hun platform te toetsen in de nazorg van een patiënt na een opname in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Om Hello 24/7 meer bekendheid te geven en tot andere toepassingen te inspireren, deden zij ook mee aan Dare2Cross Let’s Tech Care.

Lees verder op de website van InnovationQuarter.

Bron: InnovationQuarter
Datum: 8 februari 2022