Herinrichting voorplein Maasstad Ziekenhuis/Zorgboulevard

Om de bereikbaarheid van het Maasstad ziekenhuis te verbeteren gaan we het voorplein herinrichten. Zo komt er een vaste parkeer- en laadplek voor de Maasstad-shuttle en er komt een rolstoelstalling. Om de Kiss & Ride voor iedereen toegankelijk te houden is parkeren en laden en lossen niet meer toegestaan. Als u straks langer op het voorplein verblijft, moet u bij de nieuwe slagbomen betalen. Iemand ophalen en wegbrengen blijft natuurlijk gratis!

Op maandag 26 september 2022 start het Maasstad ziekenhuis met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting. Dit gaat ongeveer tot half november duren waarbij ze proberen de overlast tot een minimum te beperken. De hoofdingang blijft bereikbaar.

Reden voor plaatsen slagbomen

Het voorplein tegenover de hoofdingang van het Maasstad Ziekenhuis was tot midden 2021 het centrale punt voor taxi’s, Kiss & Ride maar ook voor parkeren voor mindervaliden en dialysepatiënten. Door wijzigingen in de handhaving en de toenemende langparkeerders liep het voorplein helemaal vast waardoor er ongewenste situaties ontstonden.

In samenwerking met externe partijen zoals patiëntenverenigingen, de Patiëntenraad, taxibedrijven en de gemeente heeft het Maasstad Ziekenhuis zorgvuldig onderzoek gedaan naar wat er nodig is om de bereikbaarheid van het voorplein te verbeteren. Op basis hiervan is besloten om het voorplein alleen nog te gebruiken als Kiss & Ride en andere voorzieningen te maken om het ziekenhuis goed bereikbaar te houden.

Zo is er aan de achterzijde van het ziekenhuis een extra ingang gebouwd, dichterbij de Q-park parkeergarage. Ook zijn er 50 mindervalidenparkeerplaatsen gemaakt op de begane grond van de Q-park parkeergarage en is de Maasstad-shuttle – die tussen de Q-park parkeergarage en het voorplein rijdt – toegankelijk gemaakt voor rolstoelen.

Na het invoeren van bovenstaande voorzieningen is er een meting gedaan waaruit blijkt dat nog steeds meer dan 30% van de gebruikers het voorplein gebruikt voor langdurig parkeren. Hierop is het besluit genomen om in het laatste kwartaal van 2022 het voorplein te voorzien van slagbomen waarbij op kenteken ingereden kan worden. 

herinrichting voorplein maasstad ziekenhuis

Wat gaat er veranderen

 • Er worden slagbomen geplaatst en er wordt op kenteken ingereden.
 • Een bepaalde tijd is het verblijf op het voorplein gratis. Als u langer dan toegestaan op het voorplein verblijft moet u bij de nieuwe slagbomen parkeergeld betalen. Let op: betalen kan alleen met pin.
 • Lang parkeren is niet toegestaan op het voorplein.
 • Laden en lossen is niet toegestaan op het voorplein.
 • Er komt een vaste parkeer/laadplek voor de Maasstad-shuttle. Hier mogen geen andere voertuigen parkeren.
 • Er komt een rolstoelstalling op het voorplein.

Andere voorzieningen

 • Parkeren kan in de Q-Park parkeergarage Krimpenerstraat achter het ziekenhuis. Op de begane grond in de parkeergarage zijn 50 mindervalideparkeerplaatsen beschikbaar.
 • De Maasstad-shuttle rijdt tussen de parkeergarage, ingang Revalidatie en de hoofdingang. Hierin is ook ruimte voor een rolstoel. De shuttle rijdt van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 – 19.30 uur.
 • De ingang aan de achterzijde van het ziekenhuis, schuin tegenover de parkeergarage is geopend van 07.00 – 20.00 uur.
 • Er staan rolstoelen bij de hoofdingang, de ingang aan de achterzijde en in de parkeergarage. De rolstoelen zijn te leen met een muntstuk van € 2,-.
 • Bij de ingangen staan op bepaalde tijden vrijwilligers die u kunnen helpen.
 • Hulp nodig? Dan kan er altijd gebeld worden naar de receptie (010) 291 19 11.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.maasstadziekenhuis.nl/parkeren.

Houd deze pagina in de gaten voor verdere werkzaamheden.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Datum: 20 september 2022