afdeling radiologie van het IJsselland ziekenhuis krijgt nieuwe apparatuur op de bucky kamers

De afdeling Radiologie van het IJsselland Ziekenhuis beschikt op de hoofdlocatie over drie bucky kamers voor röntgenonderzoek; op de Spoedeisende Hulp (SEH) bevindt zich de vierde bucky kamer. Op dit moment worden deze kamers na elkaar verbouwd en wordt de apparatuur vervangen door nieuwe apparatuur.

Verbouwing bucky kamer Spoedeisende Hulp

Afgelopen week is de eerste buckykamer opgeleverd en het IJsselland ziekenhuis is  blij met het resultaat!
Deze week zijn ze gestart met de vervanging van de volgende ruimte, de bucky kamer op de SEH. Dit betekent dat we onze patiënten voor het (spoed) onderzoek eerst van de SEH naar de afdeling Radiologie moeten brengen.  Dit zorgt soms voor wat vertraging. Daarnaast zullen we een patiënt wat eerder met een stoel of brancard meenemen, in verband met de langere afstand naar de buckykamer.

Tijdelijk minder capaciteit

Door de vervanging van de buckykamers beschikken we op dit moment over minder capaciteit. Hierdoor kan het helaas voorkomen dat wij onze patiënten moeten vragen om langer te wachten. In een enkel geval is het nodig dat wij een patiënt moeten vragen om op een andere dag terug te komen. We doen er vanzelfsprekend alles aan om dit te voorkomen.
Patiënten kunnen ook gebruik maken van een andere locatie zoals in Polikliniek Kralingen aan de Oudedijk in Pniël, of in polikliniek Krimpen in Gezondheidscentrum Krimpen.

In de laatste week van november zijn alle kamers inclusief apparatuur vervangen en draait Radiologie weer op volle kracht.

Datum: 19 september 2022

Bron: IJsselland Ziekenhuis