Op donderdag 29 oktober organiseert Zorg voor Innoveren in samenwerking met Zorg innovatie weer een digitaal Innovatiecafé. Dit maal staat sociaal ondernemen in de zorg centraal. Want hoe zorg je er nu voor dat je succesvol ondernemen en een sociale inslag goed combineert zodat jouw onderneming een succes wordt? Benieuwd? Meld je dan snel aan voor dit innovatiecafé en krijg concrete handvatten en praktische ervaringsverhalen van collega ondernemers.

Het begrip sociaal ondernemen kent geen harde definitie, maar de kern is toch wel dat het doel maatschappelijke relevantie is vóór winst. Op de website van de Kamer van Koophandel wordt sociaal ondernemen beschreven aan de hand van vijf kenmerken: maatschappelijke missie, impact voorop, geen winstmaximalisatie, constante dialoog en totale transparantie.

Sociaal ondernemers zijn vaak gepassioneerd over hun organisatie en doel, en kunnen daarbij de meer zakelijke kant van ondernemen nog wel eens uit het oog verliezen. Zonde! Wat ondanks dat geld verdienen niet een doel op zich is, is het wel een noodzaak om te kunnen blijven bestaan. Herken jij jouw organisatie hierin en heb je behoefte aan kennis over hoe je jouw onderneming tot een succes maakt? Meld je dan aan voor het innovatiecafé.

Na het plenaire deel is het tijd om uiteen te gaan in ronde thema tafels. Hier is er ruimte om een half uur lang een discussie te voeren over een specifiek thema of met een bepaalde partij. Of je kan hier eindelijk je prangende vraag stellen.

Meer informatie vind je hier, aanmelden voor dit innovatiecafé kan hier.

  •  – 
  • Online, ZOOM

Bron: Zorg voor innoveren

Datum: 22 oktober 2020