Veel bedrijven en zorgpartijen die met technologische zorgoplossingen komen, vinden maar moeizaam hun weg in het complexe landschap van verzekeraars, overheden, zorgaanbieders en zorgafnemers. Ook de certificering vormt vaak een drempel om innovaties toe te passen. En dat is jammer, want de gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Technologische oplossingen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren en betaalbaar houden hiervan. In Zuid-Holland willen we deze situatie doorbreken. Het innovatieprogramma ZorgTech laat kansrijke innovaties de weg naar de gezondheidszorg sneller vinden.

Corona-update

Wij zijn ons zeer bewust van de intense en onzekere situatie waarin we momenteel verkeren door de verspreiding van het coronavirus. Veel zorgorganisaties hebben nu andere prioriteiten dan het oppakken van technische innovatieprojecten. Wij wensen hen veel sterkte en zijn dankbaar voor hun inspanningen. Wij zorgen ervoor dat er ook voor hen budget beschikbaar blijft om aan dit innovatieprogramma deel te nemen. Omdat zorgtechnologische innovaties ook in tijden van een crisis als deze oplossingen kunnen bieden en veel goede ideeën juist dan ontstaan, blijft het mogelijk om projectvoorstellen in te dienen en te starten. Juist in de komende periode zijn we meer gedreven dan ooit om te werken aan een sterker, slimmer en gezonder Zuid-Holland.

Wat kun jij doen?

In totaal is er € 600.000,- beschikbaar voor 15 tot 20 innovatieprojecten. Als één van de volgende partijen kun je hier aanspraak op maken. Mag je van start, dan ontvang je vanuit het programma naast een subsidie ook begeleiding en promotie van je project. In ieder project moeten alle drie de partijen vertegenwoordigd zijn. Ben je alleen, maak dit dan ook kenbaar. Vanuit het programma kijken we of we je kunnen helpen bij het vinden van de ontbrekende partners.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de website van Innovation Quarter: https://www.innovationquarter.nl/item/zorgtech/