Kadans Science Partner Vacature: Ecosysteem Manager Life Sciences

Ben jij de gedreven Ecosysteem Manager Life Sciences naar wie Kadans Science Partner op zoek is?

Functieomschrijving

Het ecosysteem management is één van de drie pijlers en daarmee sterk bepalend voor het succes van Kadans. Met dit ecosysteem management onderscheidt Kadans zich van haar concurrenten en is Kadans de ideale partner voor haar huurders en de science parken & campussen waarop het actief is. Om ons ecosysteem management te professionaliseren en onze groeiambitie te realiseren zijn wij op zoek naar een Ecosysteem Manager Life Sciences.

Als Ecosysteem Manager Life Sciences ben jij de spil in de life sciences community van Kadans Science Partner. Jij stimuleert kennisdeling, samenwerking en innovatie tussen het grote aantal innovatieve bedrijven en kennis- en onderzoeksinstituten in ons netwerk. Niet alleen binnen onze life sciences community, maar ook met huurders en partners uit andere sectoren zoals de agri & food, high-tech en renewable energy. En niet alleen op het science park of de campus, maar ook in ons internationale netwerk. Daarnaast zorg jij ervoor dat Kadans een nóg actievere en completere partner in het life sciences ecosysteem wordt en zich aansluit bij bestaande of nieuwe innovatieprogramma’s, -projecten en -consortiums in het life sciences ecosysteem of dit zelf initieert.

Onze life sciences community bevindt zich hoofdzakelijk op het Leiden Bio Science Park, Utrecht Science Park, Rotterdam Science Tower, Wageningen Campus, Campus Groningen, TU/e Campus, Novio Tech Campus, Cambridge en Oxford Science Park. En in de nabije toekomst ook op andere campussen, zoals Amsterdam Medical Business Park. Jij zal hoofdzakelijk werkzaam zijn op en voor deze campussen.

Met de ecosysteem management aanpak stimuleert Kadans op actieve wijze het succes van de huurders en het succes van de science parken & campussen waarop het actief is. Kadans biedt zijn huurders en de science parken & campussen toegang tot een omvangrijk internationaal netwerk. In dit netwerk hebben zij de beschikking over een omvangrijk aantal additionele diensten (ecosysteem services) die Kadans bovenop de moderne huisvesting en bijbehorende facilitaire en technische diensten aanbiedt. De ecosysteem management aanpak van Kadans is continu gericht op het stimuleren van verbindingen, ontmoetingen, kennisdeling, samenwerking en innovatie. Zowel tussen huurders onderling, als met andere organisaties op de science parken & campussen en in ons internationale netwerk.

Werkzaamheden

Als ecosysteem manager life sciences ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een actieve en krachtige life sciences community als onderdeel van het totale internationale netwerk van Kadans. Concrete werkzaamheden zijn:

 • Het stimuleren van kennisdeling en samenwerking tussen onze life sciences community onderling en met andere organisaties:
  • Op de betreffende science parken en campussen.
  • Tussen de verschillende campussen op (inter)nationaal niveau.
  • Uit andere communities binnen het netwerk van Kadans, zoals de agri & food en high-tech.
 • Het opzetten en managen van samenwerkingen met business development managers werkzaam bij onze stakeholders op campussen (campusmanagement organisaties, universiteiten, incubator- & acceleratorprogramma’s, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, et cetera).
 • Het aansluiten op en/of het initiëren van innovatieprogramma’s, -projecten en -consortiums in het life sciences ecosysteem.
 • Het initiëren van de programmering voor onze uiteenlopende netwerkbijeenkomsten (o.a. bepalen thematiek en sprekers) i.s.m. de Kadans evenementen coördinatoren.
 • Het bijdragen aan een bruisend en actief online platform van Kadans.
 • Het vertegenwoordigen van Kadans op eigen bijeenkomsten en op externe bijeenkomsten en congressen. Je vindt het leuk om op te treden als moderator tijdens deze bijeenkomsten.
 • Het opzetten en managen van partnerships met huurders en stakeholders ten behoeve van het aanbieden van onze ecosysteem services, i.s.m. de junior ecosysteem manager binnen het team.

Wat vragen wij?

 • HBO of WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal een paar jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Jij bent een netwerker pur sang, jij bent nieuwsgierig in de activiteiten van onze huurders en stakeholders en jij ziet kansen om partijen proactief met elkaar te verbinden.
 • Kennis over en ervaring met life sciences is een must. Je bent op de hoogte van de actuele trends en ontwikkelingen in deze sector.
 • Kennis over en ervaring met andere kennisintensieve sectoren, zoals agri & food en high-tech is een pré.
 • Kennis over en ervaring met nieuwe technologieën is een pré.
 • Affiniteit met innovatie ecosystemen en innovatieclusters, zoals science parken en campussen is een pré.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en goed in staat om een relatie op te bouwen met huurders, stakeholders en collega’s.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband goed kunnen functioneren.
 • Andere gewenste eigenschappen en vaardigheden: proactief, assertief, nieuwsgierig, initiatiefrijk, vindingrijk, flexibel en gestructureerd.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse én Engelse taal.

Ons aanbod

Een uitdagende en afwisselende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden in een dynamische en snelgroeiende organisatie met ambitieuze professionals. Kadans investeert in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling en biedt ruime ontplooiings- en opleidingsmogelijkheden. Binnen onze organisatie heerst een open en informele bedrijfscultuur.

Over Kadans Science Partner

Kadans ontwikkelt en belegt in commercieel vastgoed op momenteel 23 science parken en campussen in Europa (zoals kantoren, laboratoria en clean rooms) en accommodeert momenteel meer dan 300 kennisintensieve organisaties die actief zijn in o.a. de life sciences, high-tech, renewable energy en agri & food. Kadans onderscheidt zich door huurders toegang te bieden tot innovatie ecosystemen en actief bij te dragen aan het succes van science parken en campussen.

Begin dit jaar is Kadans een strategische samenwerking aangegaan met AXA IM – Real Assets, een wereldwijde leider in vastgoedbeleggingen en toonaangevende vastgoedportefeuille- en vermogensbeheerder in Europa. Met het Europese netwerk van AXA kan Kadans zijn koppositie uitbouwen.

Lees meer en solliciteer hier

Bron: Kadans Science Partner
Datum: 23 december 2021