voor medewerkers van zorgaanbieders, gemeenten, verzekeraars en kennisinstellingen

DEHA nodigt u graag uit voor deze kennissessie over AI in de zorg, welzijn en gezondheidszorg op donderdag 15 oktober 2020 van 10:00 tot maximaal 12:00 uur te Delft.

Wat maakt deze bijeenkomst interessant voor u?

AI (Artificial Intelligence) verwijst naar systemen, die intelligent gedrag vertonen door hun omgeving te analyseren en actie ondernemen om specifieke doelen te bereiken. De toename aan data (brandstof), is één van de grootste redenen waarom AI de afgelopen jaren zo in opkomst is binnen het welzijn, de zorg en de gezondheidszorg.

Machine learning (motor), geeft een systeem de mogelijkheid om te leren en zichzelf te verbeteren aan de hand van eerdere ervaringen, zonder dat ze daarvoor expliciet geprogrammeerd is. Op basis hiervan stelt de computer een set van regels of instructies op, die een computer toe kan passen op nieuwe situaties: een algoritme (resultaat). Het algoritme geeft waarde aan de data. De toepassingen (uitkomsten) zijn legio. Het kan bijvoorbeeld patronen herkennen in de data uit zorgalarmeringssystemen, bijvoorbeeld over het slaapritme van een cliënt. Op basis van de gewenste tijden om op te staan en naar bed te gaan, kunnen zorgmedewerkers de zorgstrategie voor een specifieke cliënt aanpassen en onderlinge werkafspraken zoals zorgroutes aanpassen. Binnen de medisch-specialistische zorg, kan het allerlei ziektebeelden opsporen en herkennen.

Er wordt al veel over gesproken, maar wat gaat het nu echt betekenen voor aanbieders van welzijn, zorg en de gezondheidszorg. Hoe verhouden begrippen als big datamachine learningdeep learningrobotica en AI zich nu tot elkaar? Wat is de potentie van AI in de zorg, welzijn en gezondheidszorg? Hoe ziet het AI ecosysteem eruit in Delft en Zuid-Holland? Welke voorbeelden van projecten vanuit zorgaanbieders zijn er en wat kan daarvan geleerd worden? Waarom zou u het willen inzetten? Op deze en andere vragen, zullen we samen gaan verkennen in deze kennissessie.

PROGRAMMA

Inloop vanaf 9:45–10:00 uur
Programma 10:00– tot maximaal 12:00 uur
Locatie: De Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4 te Delft
Datum: donderdag 15 oktober 2020
Toegang: gratis en voor medewerkers van zorgaanbieders, gemeenten, verzekeraars en kennisinstellingen

INSCHRIJVEN

U dient zich in te schrijven bij Dick-Jan Zijda via dzijda@innovasi.nl. Meer informatie vindt u op http://deha.nl/#werkplaats-ai-in-de-zorg

Datum: 2 september 2020
Bron: DEHA