Laatste kans: Summerschool 5 en 6 september

Heb je niet kunnen deelnemen aan alle dagen van de Summerschool dan heb je toch nog een kans om een deel te volgen!

Voor donderdag 5 september en vrijdag 6 september hebben we nog 12 plaatsen beschikbaar.

Donderdag 5 september gaat over: Digitale vaardigheden & ontwikkelingen
Vrijdag 6 september over: Team Dynamica & interprofessioneel samenwerken

We kunnen je niet de volledige korting van de gemeente Rotterdam Life Sciences & health aanbieden maar desondanks toch een mooi aanbod doen:

Deelnamekosten voor 5 & 6 september (twee dagen): 275 euro inclusief BTW

Haast je wat er zijn nog echt maar 12 plaatsen vrij.

Schrijf je in.

Digitale vaardigheden & ontwikkelingen

INNOVATIEHUBS
Inloop met een kleine markt van innovatielabs en innovatiehubs, modelwoningen en meer manieren om innovatie zichtbaar te maken.

VOORBIJ DE KOLOMMEN
Van zorg naar gezondheid, dat gaat alleen met goede samenwerking en vernieuwende werkprocessen, andere financiering en bevlogenheid en inzet van mensen. Vanuit Alles is Gezondheid wordt sterk ingezet op op een gezonder Nederland door samenwerking. Een inspirerende aftrap van de dag. Van zorg naar gezondheid, dat gaat alleen met goede samenwerking en vernieuwende werkprocessen, andere financiering en bevlogenheid en inzet van mensen. Vanuit Alles is Gezondheid wordt sterk ingezet op op een gezonder Nederland door samenwerking. Een inspirerende aftrap van de dag.
Door: Karin van Ruiten, Hoofd programma Alles is Gezondheid, initiatiefnemer Health Innovation School

DESIGN THINKING
Strategische, cognitieve en praktische processen uit de ontwerpwereld die ook heel bruikbaar zijn om te innoveren in de zorg. Niet alleen bij de ontwikkeling van e-health, maar ook om processen te vernieuwen. Ervaren Design Thinkers delen hun tips & tricks in de Design Thinking parallelsessies, die je aan de hand van een oefening zelf uitprobeert.
Door: Donna Stam, Garage2020

DIGITALE VAARDIGHEDEN HET MEEST ONDERSCHATTE PROBLEEM BIJ IMPLEMENTATIE
In deze workshop laat Suzanne Verheijden zien waarom digitale vaardigheden zo belangrijk zijn om een implementatie van e-health te laten slagen. De digitale starter zit misschien wel naast je.
Door: Suzanne Verheijden, Bureau Strakz

PRIVACY & E-HEALTH
Wat mag er eigenlijk wel? Hoe vaak horen we niet dat AVG zo lastig is, dat we iets misschien niet mogen vanwege de privacy? In deze eerste sessie van de 3e module nemen ervaren juristen de uitdaging aan om te verkennen wat wel kan. Casussen worden vooraf verzameld en in een workshop behandeld. Kun je na deze sessie Skypen met een patiënt? Toch een mail sturen? En gegevens delen zonder zorgen?
Door: Miranda Top-Sarneel, Anamika Wilbrink en Frank Barendrecht van Ploum

GEZONDHEIDSAPPS SELECTEREN
Er zijn letterlijk honderdduizenden apps in de categorie gezondheid. Hoe selecteer je nu de juiste app, voor jezelf of een patiënt? In deze sessie gaan in op kwaliteitseisen en beoordelingscriteria.
Door: Pjer Vriens, Policy Consultant eHealth bij Gemeente Rotterdam

HULPMIDDELEN SELECTEREN
Dwaaldetectie, persoonsalarmering, leefstijlmonitors. Er zijn tientallen mogelijkheden en evenzoveel factoren waar je bij de keuze rekening mee moet houden. Hoe vind je dan de best passende oplossing?
Door: Ilse Schoormans en Arjan van der Wijde van Thuisleefgids.nl

SENIOREN DIGITAAL VAARDIG
Wanneer ben je digitaal vaardig? Kunnen ouderen mee in de digitale versnelling van zorg? Hoe beïnvloed jouw handelen het gebruik van digitale zorg. In deze interactieve sessie krijg je een spiegel voorgehouden en realiseer je je dat er veel meer kan dan je denkt.
Door: Elle Verhoeven, onderzoeker en ondernemer LL Forcare.

HUH? HOEZO?
Heb je je wel eens afgevraagd waarom iets gaat zoals het gaat? Waarom kan ik niet ‘live’ in mijn medisch dossier kijken? Waarom is kan dat sensorbed niet zomaar naar de andere afdeling verhuizen? In Huh? Hoezo? stel je hardop de vraag en leer je strategieën ontwikkelen om ‘rare situaties’ aan te pakken.
Door: Johan Reijenga en Gerard van der Star – Hogeschool Rotterdam

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
De computer die een diagnose stelt. Hoe ver is dat nou eigenlijk en gaat dat de dokter vervangen op termijn?
Door: Koen Vermeer, director bij Oogziekenhuis

STOPPEN MET E-HEALTH
Moet de innovatie nog ‘the valley of death’ door? Is ‘de kloof van Rogers’ nog niet overbrugd? Of is jouw innovatie gewoon keihard mislukt? Door schade en schande wijs geworden, neemt Klaas Jan Bolt je mee in een van de moeilijkste dingen van innoveren: op tijd stoppen!
Door: Klaas Jan Bolt, markt- en innovatiedeskundige bij Uzelf.org

VERANDERNING IN JOUW ORGANISATIE
Hoe creëer je beweging in jouw organisatie? Ter voorbereiding op de huiswerk opdracht krijg je een ‘inspiratie shot’ hoe je op een positieve manier mensen mee krijgt om te innoveren.

Team Dynamica & interprofessioneel samenwerken

SAMENWERKEN TOPSPORT
Samenwerken met elkaar? Daarvoor moet je elkaar kennen. Krachten en zwaktes kennen. Hoe doet een Olympisch atleet dat en hoe zorg je ervoor dat je jezelf en een ander niet overbelast.
Door: Patrick van Luijk, Olympisch atleet en e-health ondernemer – BioCheck

TEAM DYNAMICA & INTERPROFESSIONEEL SAMENWERKEN
Werken in teams vereist vaardigheden waar je meestal niet in getraind bent. Met deze workshop maakt kennis met de principes van Belbin. Aan de hand van voorbeelden leer je valkuilen herkennen van interprofessioneel samenwerken en leer je hoe je knelpunten in de samenwerking oplost
Sessie onder leiding van: Monique Ultee, coach en eigenaar VerbeterTalent en Waldemar Hogerwaard, Bureau Zorginnovatie

ORGANISEREN VOOR EXPERIMENTEN
Waar is er geëxperimenteerd met zorginnovatie in Rotterdam? Wat waren de resultaten? En waar moet je aan voldoen om zelf een experiment voldoende slagingskans te geven? In verschillende creatieve werkvormen zoals de walking brainstorm vind je antwoorden op deze vragen.
Door: Kristel van Houwelingen en Wilma Stammes van Conforte

CONSORTIA VORMEN
Om samen successen te boeken, is het belangrijk om een sterk consortium van samenwerkingspartners te vormen. Ook bij het vinden van financiering is een sterk consortium een pre. Aan de hand van een voorbeeld met valpreventie krijg je inzicht in de bevorderende factoren voor het vormen van samenwerkingen.
Door: Dick-Jan Zijda, Mede-oprichter en programmamanager DEHA

SAMENWERKING VORMEN
Aan de slag met e-health, innoveren, processen veranderen, dat gaat vaak niet zonder slag of stoot. En met alleen gelijkgestemden in de groep loop je de kans belangrijke inzichten te missen. In deze workshop onderzoeken we de voorwaarden voor samenwerking
Door: Zorgimpuls

WORD VERN!EUWERT
De Rotterdamse Zorg heeft in navolging van Word RAATgevert, de mogelijkheid en 10.000 euro om vernieuwende ideeën werkelijkheid te laten worden. In deze sessie leer je jouw idee goed te pitchen. En die vaardigheid zal je vaak van pas komen. Word verN!EUWert
Door: Joyce van der Niet, Kwartiermaker bij de Rotterdamse Zorg

AFSLUITINGSCEREMONIE
Wat kun je met de kennis van de summer school doen? Word jij de Vernieuwert van 2020? Naast een certificaat van deelname krijg je advies mee om meer met e-health en zorginnovatie te doen, tijdens de afsluitende borrel.
Door: Organisatie team