Van 21 tot en met 26 januari 2019 is het e-healthweek, en ook Rotterdam laat dit uiteraard niet aan zich voorbij gaan!

Op 23 januari 2019 is tijdens het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie de vierde editie van het Life Sciences & Health 010 Magazine gelanceerd. De eerste ontvanger van het magazine was Erik Gerritsen, Secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lancering Magazine Life Sciences & Health 010 nr 4

Bron: Twitter Sven de Langen

De Langen: ‘Ik geloof dat nieuwe technologie kan bijdragen aan de gezondheidsbeleving van de inwoners van onze stad.”

Life Sciences & Health sector in Rotterdam

In het nieuwe magazine lees je alles over de Life Sciences & Health sector in Rotterdam, waar startende, gevestigde én internationale bedrijven werken met vernieuwde technologie. Rotterdam blijkt een uitstekende voedingsbodem voor innovaties die de wereld beter maken!

LSH010 magazine nr 4

Wat kan je verwachten?

Je vindt in het magazine verschillende interviews terug, met onder andere data scientist Egge van der Poel, Arthur post-Uiterweer van Quantib en prof.dr. Wiro Niessen van het Erasmus MC. Maar ook baanbrekende toepassingen en veel nieuws. Ook nieuwsgierig naar het nieuwe magazine? Bekijk het hier: https://www.lifesciencesandhealth010.nl/bibliotheek/

Lancering Magazine Life Sciences & Health 010 nr 4LSH010 ontbijt

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten

Een nieuwe fase: Life Sciences & Health 010 warm overgedragen aan Rotterdam Square

Na een succesvolle periode van ruim acht jaar is het netwerk Life Sciences & Health 010 toe aan een nieuwe fase, waarin nog meer groei kan worden gerealiseerd. De activiteiten worden in de komende periode warm overgedragen aan Rotterdam Square, de kwartier makende campusorganisatie voor de nieuwe Erasmus MC Health Tech Campus. In dit artikel lees je meer over deze overgang.

Lees meer

Ellen Smit: ‘Met Rotterdam Square doorbouwen op stevige basis van LSH010’

De activiteiten van Life Sciences & Health 010 (LSH010) worden op 22 maart 2023 officieel overgedragen aan Rotterdam Square. Ellen Smit is directeur van deze nieuwe organisatie. ‘Het is voor Rotterdam geweldig dat er een vaste plek komt waar bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs elkaar fysiek treffen.’

Lees meer

GALA ondertekend: Meer aandacht voor gezondheid en preventie

Vorige maand ondertekenden het ministerie van VWS, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en GGD GHOR Nederland het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). In het GALA zijn niet vrijblijvende afspraken gemaakt om de fysieke en mentale gezondheid van inwoners te behouden en bevorderen. Ondertekenaars gaan slimmer samenwerken aan meer gezondheid, preventie en een sterke sociale basis. Deze afspraken moeten bijdragen aan het realiseren van een gezondere generatie in 2040.

Lees meer