Van 21 tot en met 26 januari 2019 is het e-healthweek, en ook Rotterdam laat dit uiteraard niet aan zich voorbij gaan!

Op 23 januari 2019 is tijdens het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie de vierde editie van het Life Sciences & Health 010 Magazine gelanceerd. De eerste ontvanger van het magazine was Erik Gerritsen, Secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lancering Magazine Life Sciences & Health 010 nr 4

Bron: Twitter Sven de Langen

De Langen: ‘Ik geloof dat nieuwe technologie kan bijdragen aan de gezondheidsbeleving van de inwoners van onze stad.”

Life Sciences & Health sector in Rotterdam

In het nieuwe magazine lees je alles over de Life Sciences & Health sector in Rotterdam, waar startende, gevestigde én internationale bedrijven werken met vernieuwde technologie. Rotterdam blijkt een uitstekende voedingsbodem voor innovaties die de wereld beter maken!

LSH010 magazine nr 4

Wat kan je verwachten?

Je vindt in het magazine verschillende interviews terug, met onder andere data scientist Egge van der Poel, Arthur post-Uiterweer van Quantib en prof.dr. Wiro Niessen van het Erasmus MC. Maar ook baanbrekende toepassingen en veel nieuws. Ook nieuwsgierig naar het nieuwe magazine? Bekijk het hier: https://www.lifesciencesandhealth010.nl/bibliotheek/

Lancering Magazine Life Sciences & Health 010 nr 4LSH010 ontbijt

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
Bloemenweide
LSH010 interview

Online Medical Delta Café 'Vergroening van ziekenhuizen - meer denken of meer doen?'

Ziekenhuizen zijn er om ons gezond te maken, maar dragen onbedoeld bij aan schade aan het milieu. Welke stappen moeten de zorg, bedrijven en wetenschap maken om ziekenhuizen nu echt te vergroenen? Is het een kwestie van doen, of moeten we eerst goed in kaart brengen wat echt werkt? In het Interdisciplinary Thesis Lab ‘Sustainable Hospitals’ van Medical Delta en LDE onderzochten masterstudenten vanuit verschillende studierichtingen de mogelijke oplossingen.

Lees meer
Nieuws

Jongeren haalden tijdens de lockdown mentale steun uit app

Een app waarin jongeren challenges doen en dagelijks invullen hoe ze zich voelen, heeft hen geholpen tijdens de lockdown in coronatijd. Bij de helft van de gebruikers steeg na gebruik hun emotioneel welbevinden. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

Lees meer
Nieuws

Landelijk nu ook aandacht voor opsporing glaucoom door inzet van AI

Rotterdam, 3 juni – Het Algemeen Dagblad besteedt, na een uitgebreid interview met onze oogarts Hans Lemij, nu ook landelijke aandacht aan de vroegtijdige opsporing van glaucoom door de inzet van artificial intelligence (AI).

Lees meer