Van 21 tot en met 26 januari 2019 is het e-healthweek, en ook Rotterdam laat dit uiteraard niet aan zich voorbij gaan!

Op 23 januari 2019 is tijdens het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie de vierde editie van het Life Sciences & Health 010 Magazine gelanceerd. De eerste ontvanger van het magazine was Erik Gerritsen, Secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lancering Magazine Life Sciences & Health 010 nr 4

Bron: Twitter Sven de Langen

De Langen: ‘Ik geloof dat nieuwe technologie kan bijdragen aan de gezondheidsbeleving van de inwoners van onze stad.”

Life Sciences & Health sector in Rotterdam

In het nieuwe magazine lees je alles over de Life Sciences & Health sector in Rotterdam, waar startende, gevestigde én internationale bedrijven werken met vernieuwde technologie. Rotterdam blijkt een uitstekende voedingsbodem voor innovaties die de wereld beter maken!

LSH010 magazine nr 4

Wat kan je verwachten?

Je vindt in het magazine verschillende interviews terug, met onder andere data scientist Egge van der Poel, Arthur post-Uiterweer van Quantib en prof.dr. Wiro Niessen van het Erasmus MC. Maar ook baanbrekende toepassingen en veel nieuws. Ook nieuwsgierig naar het nieuwe magazine? Bekijk het hier: https://www.lifesciencesandhealth010.nl/bibliotheek/

Lancering Magazine Life Sciences & Health 010 nr 4LSH010 ontbijt

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten

Health Innovation School 2-daagse

Vorige week kwamen 80 innovators van de Health Innovation School Utrecht en Rotterdam voor het eerst in de geschiedenis van de HIS fysiek met twee regio’s bij elkaar. Op het Landgoed Zonneoord kregen de deelnemers lezingen en workshops van Wim Post, Reon Brand, Beatrijs Voorneman, Janneke Steijns, Netteke Koster, Nadine de Vries, Mark Slager, Waldemar Hogerwaard. Hoewel de ‘persistente problemen’ waar de deelnemers mee aan de slag gaan niet eenvoudig om te buigen zijn, was het opvallend hoeveel energie er is onder de deelnemers. Er werd regio overstijgende samenwerking gezocht, nieuwe vriendschappen gesmeed en ervaringen gedeeld.

Lees meer

Studenten werken aan betere bedbel

Studenten zorgtechnologie werken aan een goede manier om de bedbel veiliger en gemakkelijker toegankelijk te maken. Nu nog wordt de bedbel vaak met een paar slagen van de kabel om het bed heen gedraaid. Met als gevolg dat hij vaak per ongeluk afgaat of juist niet goed binnen het bereik van de patient ligt. Dat kon beter, dachten deze studenten.

Lees meer

Online gedragstherapie helpt bij vermoeidheid door sarcoïdose

Patiënten met de ontstekingsziekte sarcoïdose zijn gebaat bij online cognitieve gedragstherapie gebaseerd op mindfulness. De therapie vermindert vermoeidheid, het meest belastende symptoom van sarcoïdose. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC, St. Antonius Ziekenhuis, Zuyderland Medisch Centrum en Helen Dowling Instituut.

Lees meer