Lancering nieuwe mobile learning tool tijdens het LSH010 ontbijt op 17 juni

  • Makkelijker en effectiever kennis delen met een nieuwe leerinnovatie: Wisbits
  • Leren wordt leuker en toegankelijker: kleine brokjes kennis delen in uiteenlopende vormen
  • Geen externe ontwikkelaar meer nodig: Wisbits geeft de autonomie terug aan de ondernemer

Op 17 juni 2021 is tijdens het virtuele Rotterdamse LSH010 innovatieontbijt de leerinnovatie Wisbits met een feestelijke aankondiging gelanceerd. Hoe vang je de schat aan kennis en ervaringen binnen jouw organisatie? Nicole van ‘t Wout ging op zoek naar een innovatieve manier voor bedrijven om gemakkelijk kennis  te delen en te borgen. Hieruit is het leerplatform Wisbits ontstaan. Met Wisbits kun je bits of wisdom, oftewel brokjes wijsheid binnen je organisatie, zelfstandig digitaal vastleggen in een mobile learning. Deze learnings kunnen medewerkers of klanten vervolgens onmiddellijk op hun smartphone volgen via de Wisbits app.

Zelfstandig en onbeperkt learnings ontwikkelen

Nicole van ‘t Wout, directeur van blendIN solutions: “Ik merkte dat er altijd een externe ontwikkelaar nodig was wanneer bedrijven een mobile learning wilden opstellen. Er was sprake van afhankelijkheid en dat kostte het bedrijf veel extra tijd en geld. Met Wisbits is deze tussenpartij niet meer nodig: organisaties en bedrijven kunnen zelfstandig en onbeperkt learnings aanmaken via het ontwikkelplatform. Op deze manier kan kennis vanuit de medewerkers gemakkelijk zelf worden gevangen en gedeeld.”

Gebruik van de Wisbits app - homepage

Makkelijk en effectief kennis overdragen

Technicare, leverancier van technische oplossingen voor de zorg, zet Wisbits in als tool om vakinhoudelijke kennis van ervaren senior-medewerkers over te dragen. Algemeen directeur van Technicare, Peter van de Voorde: “Je merkt dat het werknemers een gevoel van erkenning geeft: met Wisbits kunnen ervaren werknemers hun kennis op een handige en effectieve manier met minder ervaren collega’s delen. Daarnaast kunnen stagiaires makkelijk en effectief dingen in de praktijk bijleren. Op die manier kunnen zij echt vooruitgang boeken in hun werkervaring.”

Wisbits voor verschillende doeleinden

De leerinnovatie kan zowel voor interne als externe kennisdeling ingezet worden: “Neem bijvoorbeeld leveranciers van medische hulpmiddelen. Die kunnen Wisbits ook inzetten voor hun klanten, bijvoorbeeld door instructies over de werking van verlosbedden te geven aan zorgpersoneel”, aldus Van ‘t Wout.

Omnigen, een van oorsprong Rotterdams bedrijf dat gespecialiseerd is in biotechnologie en DNA-research, zet Wisbits in voor het digitaal toegankelijk maken van certificeringen en normeringen voor auditors. Berry Kriesels, CEO en founder van Omnigen: “In de medische wereld speelt het behalen van bepaalde normeringen, zoals ISO normeringen, een zeer grote rol. Deze manier van werken vermindert een hoop papierwerk en maakt het toegankelijker voor derde partijen, zoals auditors, om onze certificeringen te controleren.”

Gebruik van de Wisbits app - het volgen van een Wisbit

Over Wisbits

In het intuïtieve ontwikkelplatform van Wisbits vang je de kennis en kunde van jouw organisatie in mobile learnings, die je zelf kunt samenstellen. Je kan heel eenvoudig teksten, links, video’s, afbeeldingen en vragen inzetten om kennis met jouw doelgroep te delen. Vervolgens maak je jouw learning direct beschikbaar in de Wisbits app en kan jouw doelgroep deze meteen volgen op hun smartphone of tablet.

Diverse bedrijven in de zorg, waaronder Technicare en Omnigen, zetten Wisbits momenteel al succesvol in om kennis te delen. Recent hebben ook het Erasmus MC en de Hogeschool Rotterdam besloten Wisbits te gaan gebruiken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) deelt dit enthousiasme en heeft Wisbits uitgelicht als een van de beste oplossingen voor leren binnen het MKB. Wil jij als organisatie zelfstandig en snel jouw kennis delen in mobile learnings? Dan is het Wisbits platform iets voor jou. Meer weten? Bezoek de website voor meer informatie.

Bron: Wisbits

Datum: 18 juni 2021