Spark, gevestigd in Rotterdam maar werkt over de hele wereld, won onlangs met hun zorgrobot Lea een Red Dot Design Award, een van de meest prestigieuze awards die een bureau als Spark kan winnen. Extra bijzonder is dat ze hem (en andere prijzen) winnen met een project dat al onze kernwaarden omvat: samenwerking, health, innovatie en integraal ontwerp.

Samenwerking en zorg

Lea is vanaf de eerste dag een toonbeeld van samenwerking geweest, waarin eenzijdige overwegingen ondergeschikt waren aan het gedeelde doel tussen Spark en opdrachtgever/partner Robot Care Systems (RCS). Want de open samenwerking tussen gelijkwaardige partijen was zoals zo vaak ook hier een succesfactor. Dat die samenwerking dan ook nog plaatsvindt in de health sector is in zo’n geval meer dan een bonus.

Een geavanceerde robot, boordevol intimiderende techniek, die toch geaccepteerd wordt door een kritische doelgroep, vraagt het uiterste van je ontwerp- en innovatievermogen. Het uiterste is exact wat we hebben neergezet door het ontwerp integraal te aan te pakken. Door te bedenken, te bouwen en te beoordelen en weer door te gaan te gaan met bedenken. Zodat alles past, elkaar aanvult en waar mogelijk versterkt.

“We zijn bijzonder dankbaar voor deze Red Dot Award. Om gekozen te worden uit een breed veld indrukwekkende inzendingen is al een feest op zich. Maar bovenal kunnen we met deze award elkaar wederom aankijken en zeggen: Zie je wel.”

Bron: Spark Design
Datum: 14 mei 2019