De nieuwe zorgwinkel in Siloam is geopend vanwege de tijdelijke sluiting van zorgwinkel van verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk 15. Zorgorganisatie Lelie zorggroep, waar Pniël onderdeel van is, slaat de handen ineen met het IJsselland ziekenhuis. In de komende maanden wordt een deel van de locatie verbouwd tot polikliniek. Zorgwinkel Pniël hoopt aan het einde van 2020 weer open te kunnen gaan. Gelukkig hoeft Imelda Bogaard van zorgwinkel Pniël niet stil te zitten: “Toen ik hoorde dat de zorgwinkel tijdelijk dicht moest ben ik opzoek gegaan naar een andere locatie binnen Lelie zorggroep,” vertelt ze. “Gelukkig was er een ruimte beschikbaar in woonzorgcentrum Siloam in Rotterdam Hoogvliet. Het was erg kort dag, maar met behulp van verschillende afdelingen hebben we alle spullen verhuisd.” Woensdag 26 augustus opende mevrouw Barendregt (oud-directrice van Siloam) de nieuwe, tijdelijke zorgwinkel. Botlek TV maakte een reportage van de opening, deze is op de website van zorgwinkel Siloam te bekijken.

Innovatie en eHealth krijgen een grote plek in de zorgwinkels van Lelie zorggroep. Dat is onder andere te zien aan de hulpmiddelen die verkrijgbaar zijn, zoals de heupairbag, de smart kluis en de draadloze sensoren. Ook in de rest van de organisatie speelt de toekomst van de zorg een belangrijke rol. Een aantal thuiszorgteams is gestart met ‘Virtuele thuiszorg’ en met ‘veilige toegang’. Daarnaast werkt Lelie zorggroep in Rotterdam samen met andere zorgorganisaties in het verband Spoedzorg, voor acute zorgverlening.

De zorgwinkels van Lelie zorggroep bieden zorg en hulpmiddelen aan mensen in heel Rotterdam e.o. die langer thuis willen blijven wonen. Iedereen kan er terecht met vragen over gezondheid, zorg en welzijn. De medewerkers kennen de wijk en de organisaties die er actief zijn en zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen. De korte lijnen met de andere zorg en diensten van Lelie zorggroep en/of met anderen organisaties maken dat bezoekers gemakkelijk doorverwezen kunnen worden. De maaltijdservice (telefoonnummer 0888-101010) van de zorgwinkel bezorgt maaltijden aan huis. Wij hopen u te ontmoeten in één van onze zorgwinkels!

Adres- en contactgegevens zorgwinkels Lelie zorggroep

Zorgwinkel Siloam | Kruisnetlaan 410, 3192 KE in Rotterdam Hoogvliet
Geopend van dinsdag t/m donderdag van 9.00 – 16.30 uur

Zorgwinkel De kleine Burcht | Duikerstraat 3, 3067 CG in Rotterdam
Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.30 uur

T 0900-2244777

M zorgwinkel@leliezorggroep.nl

Datum: 4 september 2020

Bron: Leliezorggroep010