InnovationQuarter investeert in LeQuest, samen met Noaber/NextGen, Philips Health Technology Ventures en MedFinance

Rotterdam, 2 mei 2019 – Opleider in het gebruik van medische technologie LeQuest heeft een kapitaalinjectie van € 7 mln. ontvangen van nieuwe investeerders MedFinance en InnovationQuarter en bestaande investeerders NextGen Ventures, Noaber Ventures en Philips Health Technology Ventures. Hermineke van Bockxmeer, directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam feliciteert CEO Hicham Shatou met de investering in LeQuest.

Nieuwe trainingsvorm voor zorgprofessionals

LeQuest werd in 2011 opgericht met als missie professionals in de gezondheidszorg competent te maken in het gebruik van medische technologie door een nieuwe interactieve vorm van training. Het doel van LeQuest is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, medische hulpmiddelen efficiënter in te zetten en het aantal vermijdbare fouten te beperken. De op simulatie gebaseerde trainingen van LeQuest richten zich op hoog risico medische apparatuur in ziekenhuizen, en meer specifiek in operatiekamers, op de intensive care en op radiologieafdelingen.

De afgelopen jaren is de vraag naar de diensten van LeQuest sterk toegenomen. Zowel vanuit ziekenhuizen als fabrikanten bestaat er behoefte om zorgprofessionals effectief te trainen en te certificeren in het gebruik van medische technologie. LeQuest werkt samen met Philips, Siemens, Medtronic, GE en andere grote fabrikanten van medische apparatuur en heeft actieve gebruikers in meer dan vijftien landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika.

Verbeterde kwaliteit van de gezondheidszorg

“We zijn trots op het sterke netwerk van partners en klanten dat we hebben aangetrokken en samen kijken we ernaar uit om onze impact wereldwijd te vergroten en onze klanten de komende jaren nog beter van dienst te zien. Dit zou onmogelijk zijn zonder de vastberadenheid van ons getalenteerde team dat volledig is toegewijd aan het verbeteren van het gebruik van medische technologie en de kwaliteit van de zorg,” aldus Hicham Shatou, oprichter en CEO van LeQuest.

Met deze investeringsronde kan LeQuest zijn groei versnellen door de samenwerking met fabrikanten van medische technologie te intensiveren en zijn diensten geografisch uit te breiden naar meer ziekenhuizen.

Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital is erg blij met de mogelijkheid om in LeQuest te investeren, samen met de sterke consortiumpartners Noaber/NextGen, Philips Health Technology Ventures en MedFinance: “LeQuest is een mooi voorbeeld hoe een jonge dynamische onderneming van startup kan door groeien naar een scale-up. Flexibiliteit en continu aanpassen van het businessmodel naar aanleiding van marktontwikkelingen hebben LeQuest gebracht waar zij nu zijn. Deze kapitaalinvestering stelt LeQuest in staat tot verdere en versnelde groei, te samen met haar strategische partners”.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:

 

LeQuest

Wouter Pomp

Business Manager LeQuest

wpomp@lequest.nl

+31 6 229 90 124

www.lequest.nl

InnovationQuarter

René Brama

Senior Investment Manager

rene.brama@innovationquarter.nl

+31 6 542 73 791

www.innovationquarter.nl 

Over LeQuest

LeQuest helpt de zorgsector om de steeds maar toenemende afhankelijkheid van medische technologie als kans te benutten. Wij willen het volledige potentieel van medische technologie ontsluiten voor zorg professionals, ziekenhuizen en voor fabrikanten. In onze educatieve oplossingen worden digitale simulaties gebruikt om zorg professionals te trainen en certificeren voor het gebruik van medische technologie. Sinds de oprichting in 2011 is LeQuest gegroeid tot een jong en dynamisch bedrijf met >40 innovatieve en internationaal georiënteerde medewerkers. Wij groeien door en zijn altijd op zoek naar nieuw talent dat net zo enthousiast is als ons om het verschil te maken in de zorg.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter investeert in innovatieve Zuid-Hollandse bedrijven met groeiambitie, assisteert internationale ondernemingen bij vestiging in deze unieke deltaregio en organiseert (internationale) samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Zo ontwikkelt InnovationQuarter Zuid-Holland samen met het bedrijfsleven tot één van de meest innovatieve regio’s van Europa.