Nieuwsbrief banner Februari LSH010

Banner LSH010 ontbijt donderdag 18 maart 2021 - Artificial Intelligence in de zorgLSH010 ontbijt donderdag 18 maart 2021 – De Impact van Artifical Intelligence op de Zorg

Op donderdagochtend 18 maart 2021 vindt het eerste LSH010 ontbijt van dit jaar plaats. Het thema van deze ochtend: De Impact van Artifical Intelligence op de Zorg.

Wij zijn nog op zoek naar diverse organisaties die een smartsessie willen organiseren. Interesse? Mail naar info@lifesciencesandhealth010.nl

Uiteraard is er deze keer ook weer een mogelijkheid om deel te nemen aan de 1 op 1 meetings en een online profiel aan te maken. Meld je nu aan en laat je tijdens het komende LSH010 ontbijt inspireren!

Datum: donderdag 18 maart
Locatie: bij jou thuis – virtueel

Klik hier om jezelf aan te melden en om het programma te bekijken! Meer sprekers worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

————————————————————————————————————————————

Logo: Innovation for Health - 15 - 16 april 2021. Hybrid conference

 

Bemachtig een plekje in de Rotterdam LS&H straat en breng je organisatie onder de aandacht bij meer dan 900 sleutelspelers in het veld!

Op 15 & 16 april 2021 vindt de achtste editie van Innovation for Health plaats online waarbij het hoofdprogramma gefilmd en gestreamd wordt vanuit een professionele studio zonder live publiek. Het thema van de conferentie van dit jaar is Immunologie, een onderwerp dat nog nooit zo relevant geweest is!

Voor het vijfde jaar op rij zal er een Life Sciences & Health 010-stand komen die samen met de stand van Erasmus MC het Rotterdamse medisch & zorgcluster promoot. Deze stand zal nog maar het begin zijn van de straat die wij zouden willen vormen met Rotterdamse Life Sciences & Health bedrijven. Doe jij ook mee?

Vanuit de Gemeente Rotterdam kunnen we jou het volgende aanbieden:

  • 20% korting op de standkosten voor de eerste 10 aanmeldingen van een Exhibition & Partnering package
  • Vermelding van je bedrijf als onderdeel van de Rotterdamse Life Sciences & Health sectie in de conferentiegids van Innovation for Health
  • Register nu en gebruik de City of Rotterdam vouchercode om korting te krijgen op de registratie! Vouchercode: I4HGMR2020

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————
illustratie microfoon

LSH010 INTERVIEWS.

————————————————————————————————————————————

Portretfoto Jan PonsRotterdam eHealth Agenda wil eHealth bereikbaar maken voor iedere Rotterdammer

De technologische mogelijkheden in de zorg zijn bijna eindeloos, evenals de subsidiemogelijkheden voor deze eHealth-toepassingen. Tijdens de Rotterdamse digitale eHealth safari op donderdag 11 februari werd besproken hoe partijen beter kunnen samenwerken op weg naar eHealth voor iedere Rotterdammer. De Rotterdam eHealth Agenda (ReHA) speelt een centrale, coördinerende rol in dat proces. ‘Partijen met elkaar verbinden, dat is onze missie,’ zegt projectleider Jan Pons.

‘Betere samenwerking tussen partijen nodig om stip op de horizon te halen’ 

Lees het gehele interview met Jan Pons op onze website.

————————————————————————————————————————————

Mevrouw rekt zich uit in bed, teskt: introducing Zodd

Smart speaker laat ouderen langer zelfstandig thuis wonen

Maheep Gupta en Freek Teunen hebben met hun bedrijf De Virtuele Verzorger een smart speaker ontwikkeld. Deze smart speaker heeft drie doelen: ervoor zorgen dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen, de druk op de zorg verlichten en zorgen dat zij elke dag het ‘groene vinkje’ te zien krijgen dat hen geruststelt.

‘Ons idee van een smart speaker is niet nieuw, maar de manier waarop we het apparaat gaan inzetten wél. De speaker wordt proactief en zegt uit zichzelf wanneer iemand zijn pillen moet innemen’ vertelt Maheep. Eind vorig jaar ontvingen zij een subsidie van Citylab010. ‘Daar zijn we heel blij mee, we gaan de komende maanden keihard verder werken aan de Virtuele verzorger’ vertelt Freek.

‘De Virtuele verzorger vertelt je wanneer je je pillen moet innemen’

Lees het gehele interview met Maheep Gupta en Freek Teunen op onze website.

————————————————————————————————————————————

illustratie emailmarketing
LSH010 NIEUWS & DIGITALE EVENEMENTEN.

————————————————————————————————————————————

Collage sprekers Healthy Funding IV eventRecordaantal matches tijdens Healthy Funding IV op 4 februari 2021

Startups en scale-ups in Life Sciences & Health koppelen aan relevante investeerders en fondsen. Dat was het doel van Matchmaking event Healthy Funding IV, dat plaatsvond op donderdag 4 februari 2021. Met een recordaantal van meer dan 200 matches, gedeelde adviezen en inzichten vanuit beide perspectieven werd het een geslaagde en zeer interessante middag.

De ondernemers hebben voorafgaand aan het event een pitchdeck aangeleverd. Dat leidde dus tot meer dan 200 matches, waarvoor de hele week werd uitgetrokken. ‘Hopelijk worden er veel zaadjes geplant,’ besloot presentator Thomas van Zijl, die ook alvast vooruitkeek naar Healthy Funding V, op 18 november 2021. ‘Ik hoor dan graag hoeveel zaadjes er al langzaam beginnen uit te komen!’

Lees het gehele verslag van Healthy Funding IV op onze website.
Click here for the English version.

————————————————————————————————————————————

wordcloud Rotterdamse Digitale eHealth Safari 11 februari 2021“Samen kunnen we veel verder komen” – Rotterdamse Digitale eHealth Safari 11 februari 2021

Op donderdagochtend 11 februari 2021 vond de Rotterdamse Digitale eHealth Safari plaats. Een geslaagde eHealth ochtend met maar liefst 220 deelnemers, 17 sprekers en 4 break out sessies!

Tijdens de safari zijn we ingegaan op de vele SET, PreSET, Covid-19 SET en de DigiDeal010 subsidies die Rotterdam ontvangen heeft, in totaal gaat het om 4 miljoen euro. Hoe en waar wordt dit geld besteed? En hoe zorgen we ervoor dat we geen dingen dubbel gaan doen en geen dingen vergeten? We hebben geleerd wie waarmee bezig is en hoe we kunnen samenwerken op weg naar eHealth voor iedere Rotterdammer. De moderator van deze ochtend was Marianne van den Anker.

De officiële aftrap van de Rotterdamse eHealth Dag werd gedaan door Wethouder Sven de Langen. “Ik zie in de stad heel veel vormen van digitale ondersteuning en ik ben heel erg benieuwd wat er nog meer kan en hoe Rotterdammers daarvan kunnen profiteren,” aldus Wethouder Sven de Langen.

Lees het gehele verslag van de Digitale Rotterdamse eHealth Safari op onze websiteHeeft u het digitale event gemist? U kunt de Rotterdamse Digitale eHealth Safari hier terugkijken! Klik rechtsboven op ‘Bekijk de recording’.

————————————————————————————————————————————

Wildcard en winnaar Regionale Zorginnovatieprijs collage met winnaarsSlim apparaat voor Parkinson patiënten wint Zorginnovatieprijs Zuid-Holland

Cue2Walk is door Medical Delta uitgeroepen tot winnaar van de Zorginnovatieprijs regio Zuid-Holland. Het Haagse bedrijf ontwikkelde een slim draagbaar apparaat dat Parkinson patiënten een seintje geeft (een ‘cue’) wanneer zij als het ware ‘bevroren’ komen te staan. Cue2Walk dingt op 11 maart mee naar de Nationale Zorginnovatieprijs van Health~Holland.

‘LorAIne’, een oplossing van het in Rijswijk gevestigde Annovating, sleepte vanuit Zuid-Holland een wildcardnominatie in de wacht. LorAIne past machine learning toe om met behulp van data van fitness trackers in een vroeg stadium hartritmestoornissen op te sporen.

De uitreiking vond op 11 februari plaats tijdens de Rotterdamse Digitale eHealth Safari. Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

Samen sta je sterker: gratis mentale ondersteuning voor alle medewerkers in zorg en welzijn door DeRotterdamseZorgSamen sta je sterker: gratis mentale ondersteuning voor alle medewerkers in zorg en welzijn

Samen sta je sterker: gratis mentale ondersteuning voor alle medewerkers in zorg en welzijn door deRotterdamseZorg. Wie in zorg of welzijn werkt, is er voor anderen. Jij ziet, luistert, helpt en zorgt. Nu je werk door het coronavirus zoveel zwaarder is geworden, wil deRotterdamseZorg jou helpen goed voor jezelf te zorgen en je ruimte bieden om je verhaal te doen. De coaches van ‘Samen sta je sterker’ zijn er voor jou!

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

Ontdekdezorg week 2021 bannerOntdekdezorg week 2021 –
deRotterdamseZorg

Van 22 tot en met 27 maart vindt de Ontdekdezorg week van deRotterdamseZorg plaats! De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Tijdens deze week kunnen zij de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn ontdekken. Het is ook dé week voor zorgorganisaties om zich te presenteren aan potentiële nieuwe medewerkers.

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg – Extra handen voor de zorg

Studenten die nu een zorg of welzijn opleiding volgen worden opgeroepen om bij te springen in de zorg. De personeelstekorten in de zorg blijven in aanloop naar de mogelijke derde coronagolf groot. De inzet van (oud)zorgstudenten is hard nodig om ook deze periode goed te doorstaan. De studenten kunnen met hun opgedane kennis de zorg vooruit helpen in de coronacrisis en zich aanmelden voor een betaalde bijbaan in de zorg.

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties. In de regio Rotterdam wordt de campagne uitgerold door deRotterdamseZorg.

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

Pitching opportunities for young companies at Global Investor Forum and Innovation for Health – 18 March & 15-16 April 2021Pitching opportunities for young companies at Global Investor Forum and Innovation for Health – 18 March & 15-16 April 2021

Global Investor Forum and Innovation for Health will bring 30 start-up companies and 6 scale-up companies in the field of Life Sciences, MedTech and digital Health & AI on the virtual stage on 18 March and 15-16 April. Companies developing promising healthcare innovations are invited to present themselves to leading investors and potential partners on the leading event for key players in Life Sciences & Health.

Apply now with your pitch by 28 February! Read the full news item on our website.

————————————————————————————————————————————

Logo EIT Health
Check out the opportunities of EIT Health

EIT Health is a network of best-in-class health innovators backed by the EU. They deliver solutions to enable European citizens to live longer, healthier lives. EIT Health Benelux is located in Rotterdam, The Netherlands.

Check out a selection of the current EIT Health opportunities & deadlines on our website.

————————————————————————————————————————————

Twee meiden overleggen over business ideaLogo EIT Health
Become a Wild Card – apply now!

EIT Health creates new business ventures from teams and individuals with big ideas – people who are not afraid to defy convention, take a risk and with help, create products and services that could change people’s lives.

The annual call is open to innovators who want to change the course of their future and ours. Wild Card provides world-class training and mentoring, and the opportunity to create a venture with up to €1.5 million investment (grant-for-option).

The application deadline is 16 March 2021. Read the full news item on our website.

————————————————————————————————————————————

Plantjes die groeien - visualiseert start-up

Logo EIT Health

Opportunity: the Investor Network

The EIT Health Investor Network connects start-ups seeking financial backing – from seed funding to series A investment – with a variety of investors, including private equity.

EIT Health’s involvement helps to leverage investment by creating a close-knit network of healthcare investors who know and trust one another, and who share the same ambition of bringing smart money to innovative European start-ups. The network is the first of its kind in Europe to offer a continuum of investment, making it possible to bring in investors at different stages of a start-ups’ growth.

Read the full news item on our website.

————————————————————————————————————————————

ziekenhuis verpleegkundige leest van tabletSteeds meer ziekenhuiszorg op afstand, dus wordt het personeel wegwijs gemaakt in de digitale wereld

Door de coronacrisis heeft ziekenhuiszorg op afstand een enorme vlucht genomen. Deze grote stap kan lastig zijn voor patiënten, maar ook voor het ziekenhuispersoneel. Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft als eerste ziekenhuis digicoaches opgeleid om álle werknemers op weg te helpen door de snel veranderende digitale wereld.

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

persoon kijkt op smartphoneGoed geïnformeerd de zwangerschap door met de ZwApp+

Als je zwanger bent, wil je het liefst zo veel mogelijk weten over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Daarom gebruiken het Maasstad Ziekenhuis en meerdere verloskundigen en gynaecologen in Rotterdam-Zuid en omgeving sinds kort ZwApp+ om zwangeren en partners goed te informeren. In deze gratis app staat allerlei informatie, die is samengesteld en gecontroleerd door deskundigen van het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en meer dan 20 verloskundige praktijken en kraamzorgorganisaties, die samenwerken binnen het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Rotterdam-Zuid.

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

illustratie agenda

AGENDA.

22 februari t/m 5 maart – Health Business Week 2021; ‘the new Healthcare era’
25 februari – Online masterclass ‘de mens is ook een dier’
4 maart 2021 – Medical Delta Café ‘vergroening van de zorg: medtech aan zet?’
4 maart t/m 30 maart – Rijksoverheid Horizon Europe startevenementen
9 maart – LSH PPS Dag – innovatie door samenwerking
18 maart – LSH010 ontbijt: De Impact van Artifical Intelligence op de Zorg
18 maart t/m 16 april – Pitching opportunities for young companies at Global Investor Forum and Innovation for Health – 18 March & 15-16 April 2021
22 maart 2021 t/m 27 maart – Ontdekdezorg week 2021
15 april t/m 16 april – Innovation for Health 2021

Meer events? Check de agenda op de website!
————————————————————————————————————————————

illustratie emailmarketing

NIEUWS TE DELEN?

We zijn erg benieuwd naar jouw Rotterdamse verhalen! Stuur je nieuws of agenda-items naar info@lifesciencesandhealth010.nl en zorg voor meer zichtbaarheid!

Volg jij ons al via social media?

Website
Twitter
LinkedIn
Instagram

Logo: Rotterdam. Make. It. Happen. Gemeente Rotterdam