portretfoto Douwe Jippes

LSH010 interview
Healthy.capital op zoek naar ambitieuze startups in de vroege fase

De vierde editie van Healthy Funding wordt op donderdag 4 februari mede georganiseerd door Healthy.Capital. Dit investeringsfonds investeert in jonge, veelbelovende Nederlandse ondernemingen die zich met innovatieve oplossingen richten op digital health. ‘We staan pas aan het begin van een digitale transformatie in de gezondheidszorg,’ zegt medeoprichter en managing partner Douwe Jippes.

Volgens Jippes is samenwerking de sleutel tot succes om snel digital health-oplossingen te implementeren in ons zorgsysteem. ‘Vergeleken bij Amerika en Azië lopen we in Europa achter. We hebben dus geen tijd te verliezen. Ik roep dan ook iedereen op om verder te kijken dan het eigen belang. Ondernemers met goede, overlappende ideeën kunnen meer en beter gaan samenwerken. En investeringsfondsen zouden vaker naar elkaar door kunnen verwijzen. Zodat elk idee bij de juiste investeerder terechtkomt. Deel kennis en informatie. Daarmee helpen we het hele ecosysteem vooruit. En daar worden we uiteindelijk allemaal beter van.’

Lees het gehele interview met Douwe Jippes op onze website.
————————————————————————————————————————————

Healthy funding IV event banner

Healthy Funding IV – Matchmaking event

Heb jij een Life Sciences & Health start-up of scale up en wil je verder groeien en/of opschalen? Tijdens Healthy Funding IV op donderdag 4 februari gaan we jonge, ambitieuze bedrijven met een investeringsbehoefte 1 op 1 matchen aan relevante investeerders en fondsen.

Met Healthy Funding wil de Gemeente goed ondernemerschap in de regio Rotterdam stimuleren en verder ontwikkelen. Dat doen zij uiteraard niet alleen! Investeerdersmaatschappij Healthy.Capital is deze keer co-host. Andere deelnemende partners zijn: Borski FundBlue Sparrows MedTech FundCbusineZEIT HealthDe InvesteerdersClub, ErasSupportHolland CapitalHealth InnovationsHezelburchtHolland US BridgeHealth Investment PartnersKaasstad Kapitaal, NextGenVenturesRabobankSubsidycloudSymbidSwanbridgeCapital,
UNiiq, VanPaz en 4impact.vc.

Locatie: online
Datum: donderdag 4 februari
Tijd: 15.00 – 16:00 plenair

1 op 1 meetings (op uitnodiging):

  • Donderdag 4 februari 16.00 – 18.30
  • Vrijdag 5 februari
  • Maandag 8 t/m vrijdag 12 februari

Klik hier voor meer informatie, het programma en om jezelf aan te melden!

————————————————————————————————————————————

Rotterdamse Digitale eHealth Safari

Rotterdamse digitale eHealth safari – Ontbijt SPECIAL!

Tijdens de maand van de Slimme Zorg Estafette nodigen wij jou met veel plezier uit voor de Rotterdamse digitale eHealth safari, Ontbijt SPECIAL op donderdag 11 februari.

Rotterdam heeft meer dan 4 miljoen euro aan subsidies uit SET, PreSET, Covid-19 SET en de DigiDeal010 ontvangen. Hoe en waar wordt dit geld besteed? En hoe zorgen we ervoor dat we geen dingen dubbel gaan doen en geen dingen vergeten? Leer wie waar mee bezig is en hoe we kunnen samenwerken op weg naar eHealth voor iedere Rotterdammer.

Tijdens deze Ontbijt SPECIAL vindt een eHealth Talkshow plaats met Jan Pons van Rotterdam eHealth Agenda, Robert Waterreus van Zorgimpuls, Jacqueline Stuurstraat van De Rotterdamse Zorg en Oscar Papa van WIN010.

Locatie: online
Datum: donderdag 11 februari
Tijd: 08.00 – 09.30

Klik hier voor meer informatie, het programma en om jezelf aan te melden!

————————————————————————————————————————————

Scolioscoop, een driehoekig ‘kartonnetje’, met onderaan in het midden een kleine uitsparing voor de ruggenwervel

LSH010 interview
‘Simpel’ kartonnetje moet Scoliose-operaties gaan voorkomen

Twee tot vier procent van de bevolking heeft een vorm van scoliose, een vergroeiing van de rug. Deze aandoening ontstaat vaak zonder klachten. Wanneer het te laat ontdekt wordt, is een risicovolle operatie vaak de enige mogelijkheid. Scolioscoop moet ervoor gaan zorgen dat ouders thuis vroegtijdig scoliose kunnen detecteren bij hun kind. ‘Ons doel is dat geen enkel kind hieraan nog geopereerd hoeft te worden,’ vertelt healthcare designer Tessa Souhoka. Zij werkt samen met Hanneke van West, orthopedisch chirurg bij het Erasmus MC, aan dit product.

Tessa en Hanneke hopen in de loop van 2021 de markt op te kunnen met een betrouwbaar product dat aantoonbaar werkt. ‘Dan zouden we het al kunnen gaan implementeren bij individuele zorgverleners. Voordat het grootschalig kan worden toegepast, zijn we zo een aantal jaren verder. We kunnen dus zeker hulp gebruiken van partijen die gespecialiseerd zijn in financiering van preventieve zorg en het opzetten van bevolkingsonderzoeken.’

Lees het gehele interview met Tessa Souhoka op onze website.

————————————————————————————————————————————

AAL Programme - Call 2021 OPENAAL programme – Call 2021 open

AAL (Active Assisted Living) is an European programme funding innovation that keeps people connected, healthy, active and happy into their old age. AAL supports the development of products and services that make a real difference to people’s lives – for those facing some of the challenges of ageing and for those who care for older people if they need help. The topic for the AAL Call 2021 is: advancing inclusive health & care solutions for ageing well in the new decade.

Apply via the AAL Programme website. Click here for more information.

————————————————————————————————————————————

innovatie visualisering, lampjes

Horizon Europe | Onderzoek en Innovatie

Is uw bedrijf of kennisinstelling in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie? Dan kan het Europese programma Horizon Europe u vanaf 2021 ondersteuning bieden.

Horizon Europe bouwt voort op het succes van Horizon 2020 voor de periode 2021-2027. Met Horizon Europe wil de Europese Commissie (EC) het concurrentievermogen van Europa vergroten door wetenschap en innovatie te stimuleren. Daarnaast wil de EC het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen.

Klik hier voor meer informatie.

————————————————————————————————————————————

Europese vlaggen

SAVE-THE-DATES: Rijksoverheid Horizon Europe startevenementen

In maart 2021 staat de Rijksoverheid feestelijk stil bij de start van het nieuwe Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. Tijdens een reeks online evenementen brengen zij u graag op de hoogte van de mogelijkheden binnen dit grote financieringsprogramma.

Data & thema’s:
4 maart – Kick-off
16 maart – Digital, Industry and Space
18 maart – Health
23 maart – Culture, Creativity and Inclusive Society & Civil Security for Society
25 maart – Climate, Energy and Mobility
30 maart – Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment

Klik hier voor meer informatie.

————————————————————————————————————————————

een groep mensen zit op een tribuneVerkenning: veel potentieel voor Healthy Society in deltaregio

Binnen Zuid-Holland is er veel potentieel voor interdisciplinair onderzoek in living labs op het gebied van gezondheid en preventie. Dat is de voornaamste conclusie uit de verkenning onder de noemer ‘Healthy Society’ die onder leiding van Medical Delta hoogleraar prof. dr. Andrea Evers (Universiteit Leiden, TU Delft, Erasmus Universiteit) is uitgevoerd in opdracht van Medical Delta. Het komende jaar zal een voorstel voor een nieuw wetenschappelijk programma passend bij de missie van Medical Delta worden uitgewerkt.

Klik hier voor meer informatie.

————————————————————————————————————————————

LSH010-ecosysteem wordt gelanceerd door Barbara Kathmann, wethouder Economie, Wijken en kleine kernen

Barbara Kathmann stopt halverwege februari als wethouder

Barbara Kathmann stopt per 13 februari als wethouder van de gemeente Rotterdam. Dat schrijft zij in haar ontslagbrief aan de gemeenteraad. Kathmann staat tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op plek 7 van de PvdA-lijst en wil zich vanaf medio februari gaan concentreren op het campagnevoeren. “Ik ben van plan om vanaf 13 februari mijn taken neer te leggen zodat het college gedurende de resterende opzegtermijn in mijn waarneming kan voorzien tot uw raad mijn opvolger heeft benoemd”, schrijft zij.

Klik hier voor meer informatie.

————————————————————————————————————————————

Verpleegkundige controleert de medicatie met het MedEye-systeemTweede medicatiecontrole in het Maasstad Ziekenhuis door medicatieveiligheidssysteem

Het Maasstad Ziekenhuis zet een medicatieveiligheidssysteem in voor het dubbelchecken van de medicatie voor patiënten. De eerste medicatiecontrole wordt door de verpleegkundige gedaan, daarna controleert het medicatieveiligheidssysteem MedEye of de juiste medicatie aan de juiste patiënt gegeven wordt. Een innovatieve manier om de medicatieveiligheid in het ziekenhuis te vergroten.

Klik hier voor meer informatie.

————————————————————————————————————————————

gymzaal, voetbaldoelRotterdam investeert ruim 93 miljoen in nieuwe gymzalen

De gemeente Rotterdam investeert de komende vier jaar ruim 93 miljoen euro in de bouw van 55 nieuwe gymzalen voor basisscholen en middelbare scholen. Dat draagt bij aan goed bewegingsonderwijs voor Rotterdamse leerlingen. De gymzalen zijn nodig als uitbreiding en ter vervanging van oude gymzalen. Die voldoen niet meer aan de eisen van nu en zijn duur in onderhoud.

Rotterdamse leerlingen krijgen minimaal twee uur per week bewegingsonderwijs. Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme): “De uitbreiding en vervanging van gymzalen is goed nieuws voor Rotterdamse leerlingen. Lekker bewegen in een fijne, moderne gymzaal hoort bij gezond opgroeien.”

Klik hier voor meer informatie.

————————————————————————————————————————————

Agenda

4 februari – Healthy Funding IV – matchmaking event
4 februari – Webinar: innoveren in het sociale domein met sociale monitoring
8 februari – Slimme Zorg Estafette – startbijeenkomst regio West
9 februari – Financieringsevent voor MedTechstarters van FME en Rabobank
11 februari – Rotterdamse digitale eHealth safari
11 februari –  Festival van de Toekomst 2021 
22 februari t/m 5 maart – Health Business Week 2021; ‘the new Healthcare era’
4 maart t/m 30 maart 2021 – Rijksoverheid Horizon Europe startevenementen
18 maart – LSH010 ontbijt 
15 april t/m 16 april – Innovation for Health 2021

Meer events? Check de agenda op de website!
————————————————————————————————————————————

Nieuws te delen?

We zijn erg benieuwd naar jouw Rotterdamse verhalen! Stuur je nieuws of agenda-items naar info@lifesciencesandhealth010.nl en zorg voor meer zichtbaarheid!

Volg jij ons al via social media?

Website
Twitter
LinkedIn
Instagram

Logo: Rotterdam. Make. It. Happen. Gemeente Rotterdam