LSH010 Nieuwsbrief I Juni 2022

Kom naar het LSH010 Ontbijt – 30 Juni 2022
Topic: Robotica in de Zorg

Robotica in de zorg is nog steeds volop in ontwikkeling. Van chirurgische robots die ingezet worden tijdens operaties om de tremor in de handen van de arts te voorkomen (en al helemaal niet meer lijken op ons ‘standaard-idee van een robot) tot humanoïde en androïde robots in zorginstellingen die ingezet worden om eenzame ouderen gezelschap te houden of vergeetachtige patiënten te herinneren aan hun medicatie.

Op donderdag 30 juni krijgt u tijdens het LSH010 Ontbijt een overzicht van de huidige stand van zaken op het gebied van robotica in de zorg. Het ontbijt vindt plaats tijdens het Europese congres over robotica (European Robotics Forum) dat van 28 juni tot en met 30 juni in Ahoy plaatsvindt. Met sprekers van de Rotterdam Square, TU Delft, Universiteit Twente, Spark innovation & design, deRotterdamseZorg en Rotterdam Partners. Dit mag u niet missen!

Na afloop van het ontbijt worden we door robotica studenten begeleid over de exhibition floor van het robotcongres!

Tijd: deze keer komen we in verband met het grote congres iets eerder bij elkaar: u kunt ontbijten vanaf 07.00 en we starten met het plenaire programma om 07.45!

Datum: donderdag 30 juni 2022
Locatie: AHOY Rotterdam
Ontbijt: 7.00 – 07.45
Plenaire sessie: 07.45 – 08.30

Over het LSH010 Ontbijt
Het LSH010 ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt tenminste vier keer per jaar plaats. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt.

Geïnteresseerd? Meld je nu snel aan!


Nog maar een paar plekken voor de Health Innovation School Rotterdam! Aarzel niet!

Health Innovation School

De derde editie van de HIS Rotterdam gaat van start. Een leergang waarin je met andere professionals uit alle lagen en hoeken van zorg en gezondheid in aanraking komt en een half jaar lang samenwerkt aan een actieproject.

Meld je snel aan!


LSH010 Interviews


Innovatieve revalidatie: Rijndam kijkt naar de toekomst

Dat technologie een volwaardig onderdeel is van revalidatiezorg bewijzen ze bij Rijndam. Onder het motto VerBaas Jezelf! biedt de instelling medisch specialistische revalidatiezorg aan. Met de bouw van een nieuw pand voor kinderrevalidatie wil Rijndam een stap maken met innovatieve oplossingen op het gebied van revalidatiezorg. Arjan van den Boom, divisiemanager kinderrevalidatie en projectleider van een nieuwbouwlocatie in Schiebroek, vertelt er meer over. ‘De realisatie van de nieuwbouw gaat gepaard met een groot project dat we technologiesprong noemen.’

Lees het interview


LSH010 interview: Marc Schellekens

Begin volgend jaar start de bouw van het Beagle Building Marconi, vlak naast de Lee Towers. Speciaal ontworpen voor bedrijven in de (bio)technologische sector, dus inclusief hoogwaardige laboratorium- en kantoorruimtes. “Er is een enorme vraag naar dit soort gebouwen,” zegt mede-initiatiefnemer Marc Schellekens. “We hebben het in feite al verkocht voordat het klaar is.”

Lees het interviewAgenda

Meer events? Check de agenda op de website!


Nieuws te delen?

We zijn erg benieuwd naar jouw Rotterdamse verhalen! Stuur je nieuws of agenda-items naar info@lifesciencesandhealth010.nl en zorg voor meer zichtbaarheid!

Volg jij ons al via social media?